PRIZONIER în propriul corp. S-a îngrăşat 200 kg din cauza unui tratament şi mai are doar câteva luni de trăit

Un bărbat de 40 de ani din Paşcani a ajuns prizonier în propriul corp, după ce s-a îngrăşat aproximativ 200 de kilograme din cauza unui tratament. Robert cântăreşte acum peste 300 de kilograme şi nici nu se mai poate ridica din pat, iar pentru a respira are nevoie de aparate. Viaţa sa este în pericol, medicii estimând că ar mai putea trăi cel mult trei luni, dacă nu va fi supus unei operaţii foarte costisitoare la Bucureşti.

RomaniaTV.net
20 feb. 2014, 08:13
PRIZONIER în propriul corp. S-a îngrăşat 200 kg din cauza unui tratament şi mai are doar câteva luni de trăit

Coşmarul lui Robert a început în anul 2000, când s-a trezit într-o dimineaţă şi nu a mai recunoscut pe nimeni. Medicii care l-au consultat pentru a stabili de ce afecţiune suferă i-au prescris un tratament cu mai multe tipuri de medicamente, iar de când a început să îl ia s-a îngrăşat cu peste 200 de kilograme.

Astfel, de la 100 de kilograme, Robert Cogeanu a ajuns să cântărească acum 310 kilograme, iar de câteva luni a devenit prizonierul propriei greutăţi, care îi pune viaţa în pericol. Bărbatul nu se mai poate ridica din pat şi respiră cu greu, cu ajutorul unui aparat.

Citeşte şi: Un tânăr obez cere ajutor pe YouTube pentru a slăbi VIDEO

„Nu ma mai tin picioarele, tata saracul ce sa mai zica ca vede ca sunt ca o leguma, eu daca pot sa ma sprijin numai de masa atat. Stau toată ziua in pat in fund si pe spate. Atat pot sa fac”, povesteşte bărbatul, al cărui unic sprijin este tatăl său, în vârstă de 68 de ani.

Starea lui Robert se agravează văzând cu ochii şi ar putea să mai aibă doar câteva luni de trăit. „E garantat maximum 3 luni, aşa a spus, dacă tot merge în ritmul ăsta”, spune cu amărăciune bărbatul care îşi vede fiul cum se îndreaptă atât de devreme spre finalul vieţii.

Citeşte şi: Caz cu „greutate”: Un bărbat de 200 de kilograme a traversat ţara pentru o analiză medicală

În urmă cu câteva zile, lui Robert i s-a făcut rău şi a fost nevoie de intervenţia pompierilor pentru a putea fi transportat la spital.

„Este inregistrat la noi cu insuficienta cardiaca cronica si diabet zaharat. L-am internat in ianuarie, foarte greu l-am dus si atunci, au venit pompierii, SMURD-ul, a fost un intreg circ. E foarte greu pentru el”, spune Eugenia Stirbu, medicul de familie al lui Robert.

Citeşte şi: Un profesor obez a slăbit 70 de kg după ce elevii săi l-au batjocorit FOTO

Pentru a supravieţui, Robert are nevoie urgentă de o operaţie. Aceasta se poate face într-un spital privat din Bucureşti, însă are nevoie de 15.000 de euro, iar singura sa şansă este ajutorul oamenilor, pentru că nu dispune de aceşti bani.