Probleme diagnosticate gresit la femei

Starea de ameteala, greutatea in respiratie si durerile ascutite in pieptsunt simptome comune ale bolilor cardiovasculare.

RomaniaTV.net
16 apr. 2012, 08:19
Probleme diagnosticate gresit la femei

1. Bolile de inima

Starea de ameteala, greutatea in respiratie si durerile ascutite in piept sunt simptome comune la bolile cardiovasculare. La femei insa, acestea sunt mai greu de diagnosticat, adeseori aceste simptome fiind asociate si cu stresul sau arsurile la stomac. Multi dintre doctori nu iau inconsiderare problemele cardiovasculare la femei sub 55 de ani mai mult, putine dintre studiile efective in domeniu au fost realizate pe femei. Verificarile pe care le fac de cele mai multe ori femeile se rezuma la alte probleme medicale, precum cancerul ovarian, de san sau cervical, cu toate ca bolile de inima sunt cauza prima a deceselor in randul populatiei de ambele sexe.

Cum prevenim diagnosticarea gresita: femeile care resimt o parte sau toate simptomele prezentate mai sus, ar trebui sa le ceara doctorului un consult de specialitate si o electrocardiograma. In acelasi timp, la fel cum de obicei se duc periodic la specialist pentru teste specifice, le recomandam sa nu uite niciodata de afectiunile inimii. 

VEZI AICI CONTINUAREA