Probleme la Podul de la Brăila, chiar înainte de inaugurare. Deja au apărut crăpături în asfalt și va fi nevoie de lucrări suplimentare

Podul de la Brăila are deja probleme, deși nici nui a fost încă inaugurat. Asfaltul s-a crăpat și acum e nevoie de lucrări suplimentare.

30 apr. 2023, 18:21
Probleme la Podul de la Brăila, chiar înainte de inaugurare. Deja au apărut crăpături în asfalt și va fi nevoie de lucrări suplimentare

Podul de la Brăila suspendat urmează să fie inaugurat în luna iunie la final, teoretic, motiv pentru care probleme trebuie soluționate cât mai urgent.

Pentru a remedia situație e nevoie de decopertare pe porțiuni cuprinse între 10 și 20 de metri și de turnarea unui nou strat de asfalt.

Asfaltarea la podul peste Dunăre de la Brăila a început în urmă cu aproximativ o lună. „Un lucru este cert: anul acesta vom circula pe pod! În urmă cu patru ore a început asfaltarea Podului peste Dunăre Tulcea – Brăila, de pe malul tulcean. Mult a fost, puțin a mai rămas!”, scria, la finalul lui martie, pe Facebook, Horia Teodorescu, șeful CJ Tulcea.

Podul suspendat va avea o lungime totală de de 1.974,30 metri , o deschidere centrală de 1.120 metri și două deschideri laterale de 489,65 si 364,65 metri. Lățimea totală a podului suspendat de la Brăila este de 31,70 metri. Calea pe pod va avea 22,00 metri și va fi alcătuită din 4 benzi de circulație, de câte 3,50 m lațime fiecare.

Valoarea contractului pentru construirea podului de la Brăila este de 2.375.159.389,70 lei cu TVA. Contractul a fost semnat în 19 ianuarie 2018, iar termenul contractual de finalizare era 2021.

Sorin Grindeanu: Undeva în iunie, în jur de 27 iunie, se va inaugura Podul de la Brăila

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a anunţat, în urmă cu câteva săptămâni, că Podul de la Brăila va fi inaugurat la sfârşitul lunii iunie, urmând ca descărcarea în judeţul Tulcea să fie făcută pe varianta Măcin, menţionând că varianta Jijila va fi gata până la finalul acestui an.

“Undeva în iunie, în jur de 27 iunie, cine o fi ministru aici şi cine o fi prim-ministru, plus minus câteva zile, se va inaugura Podul de la Brăila, pe varianta pe care o ştiţi cu toţii, şi anume descărcarea în judeţul Tulcea pe varianta scurtă Măcin, urmând ca varianta de Jijila să fie gata până la sfârşitul anului. E angajamentul pe care dânşii (constructorii – n.r.) şi l-au luat. Am spus că trimit în numele ministerului invitaţia la omologul italian să vină la inaugurare. Folosesc acest prilej să punem presiune şi mai mare pe dânşii”, a declarat Grindeanu, citat de News.ro.