Probleme mari pentru serviciul Gmail al Google. E a doua defecţiune majoră în ultimele ore

Serviciul de e-mail al Google au avut din nou probleme marți noapte. Acesta a picat pentru mai mult de două ore, după ce mai avuse o avaria foarte mare acum două zile.

16 dec. 2020, 10:01
Probleme mari pentru serviciul Gmail al Google. E a doua defecţiune majoră în ultimele ore

Probleme mari pentru serviciul Gmail al Google. Potrivit CNN, mai mulţi utilizatori au raportat e-mailuri care se reîntorc la expeditor și alte mesaje de eroare.

Probleme mari pentru serviciul Gmail al Google. E a doua defecţiune majoră în ultimele ore. Anunţul făcut de companie

Google a venit cu detalii şi spune că era la curent cu întreruperea din jurul orei 16.30 ET (Eastern Time – cu 7 ore înaintea Bucureștiului). Ei au declarat că utilizatorii afectați pot accesa Gmail, dar au mesaje de eroare. Problemele au fost în cele din urmă rezolvate, în jurul orei 19.00 ET (miercuri, ora 2.00 – ora României).

„Vă rugăm să fiți siguri că fiabilitatea sistemului este o prioritate absolută la Google și că facem îmbunătățiri continue pentru a optimiza sistemele noastre”, au spus cei de la Google.

Este a doua defecțiune importantă pe care o are serviciul Gmail de la Google, mai notează sursa citată. Luni, mai multe dintre serviciile Google au căzut timp de aproape o oră, inclusiv Gmail, YouTube și Google Classroom.

În vară, Google a avut probleme similare cu produsele sale. La acea dată, România a fost mai puțin afectată, deoarece s-a întâmplat în timpul nopții (la noi). Problemele Google au dus și la erori extrem de ciudate și absolut inutile. Gmail, Photos și Drive funcționa parțial. În Gmail aparea mesajul că serviciul de mail nu poate accesa agenda, adică serviciul Contacts. Ceea ce înseamnă că e cam greu să preiei date de-acolo. Totodată, afist și-o eroare  foarte puțin întâlnită în Docs.

Pe 14 decembrie, Google a avut probleme majore. Toate serviciile sale au fost afectate, de la Maps la YouTube. Astfel, sute de milioane de utilizatori se trezesc că s-au bazat prea mult pe aceste platforme.

Citeşte şi: Gmail, Google şi Youtube au picat. Milioane de oameni sunt afectaţi, după ce site-urile nu mai funcţionează în toată lumea