Procese la ÎCCJ în vreme de coronavirus. Temperatura va fi verificată la intrarea în sediul instanţei

Persoanele care vin la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie după data de 15 mai sunt obligate să poarte măşti de protecţie şi li se va lua temperatura. Cei care nu respectă măsurile de limitare a răspândirii noului coronavirus nu vor putea intra în sediul instanţei.

RomaniaTV.net
13 mai 2020, 20:25
Procese la ÎCCJ în vreme de coronavirus. Temperatura va fi verificată la intrarea în sediul instanţei

Colegiul de conducere al Instanţei supreme a aprobat mai multe măsuri pentru limitarea riscului de răspândire a epidemiei provocate de coronavirus, ca urmare a reluării activităţii în sălile de judecată, începând cu data de 15 mai, transmite Agerpres.

La intrarea în sediul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie va fi verificată temperatura corporală prin mijloace neinvazive. În sediul instanţei supreme nu va fi permis accesul persoanelor care prezintă o temperatură corporală mai mare de 37 grade Celsius sau simptome evidente de infecţie respiratorie, în ultimul caz decizia finală privind accesul aparţinând medicului din cadrul ICCJ.

Declaraţia pe proprie răspundere, completată la ÎCCJ pentru a participa la procese

Cei care vor să participe la procese trebuie să completeze o declaraţie pe proprie răspundere privind riscurile asociate răspândirii COVID-19 (călătorii în zone de risc, diagnosticarea cu COVID-19, plasarea în izolare sau carantină, contactul cu un bolnav de COVID-19, simptomatologie specifică COVID-19).

Chestionarul este astfel întocmit încât să permită completarea într-un timp mediu de aproape 3 minute.

Declaraţia poate fi descărcată de pe site-ul ICCJ, completată şi semnată în prealabil, în vederea reducerii timpului de aşteptare la momentul efectuării triajului epidemiologic.

Reguli de acces la ÎCCJ în timpul pandemiei de coronavirus

Accesul părţilor şi al reprezentanţilor acestora în sediul ICCJ va fi permis pentru data şi ora fixate pentru judecarea procesului care îi priveşte, pe baza actului de identitate şi a citaţiei, ori, în lipsa acesteia, în conformitate cu listele de acces întocmite pe baza dosarelor aflate pe rol în şedinţa respectivă.

La momentul accesului şi pe toată durata prezenţei în spaţiile instanţei este obligatorie purtarea măştii de protecţie, dar şi respectarea unei distanţe faţă de alte persoane de 1,5 m. Aceste măsuri se aplică şi personalului instanţei.

Pentru a fluidiza accesul în sediul ICCJ se vor organiza culoare separate de intrare şi ieşire.

La nivelul fiecărei secţii vor fi desemnate persoane care să înştiinţeze şi să cheme părţile în sălile de şedinţă la momentul strigării cauzelor respective.

Accesul la compartimentele auxiliare ale instanţei (consultare dosare, eliberare certificate de grefă) se va efectua, în principiu, cu programare telefonică prealabilă, astfel încât să poată fi respectată distanţa minimă de protecţie. În spaţiile destinate studiului dosarelor din arhive au fost instalate panouri de protecţie.

Personalul de pază va fi instruit să asiste şi să atenţioneze persoanele prezente în sediile ICCJ cu privire la respectarea măsurilor de protecţie, care sunt instituite atât pentru asigurarea propriei sănătăţi, cât şi a celor din jur, iar persoanele care refuză să se conformeze acestora vor fi conduse în afara sediului instanţei de către personalul de pază.

STARE DE ALERTĂ din 15 mai. Legea a trecut de Parlament. Ce se întâmplă cu amenzile


loading...
Partenerii noștri