Procesul prin care Dragnea cere dizolvarea PSD se reia joi la Tribunalul Bucureşti

Fostul preşedinte al PSD a dat în judecată partidul pe care l-a condus şi cere, nici mai mult, nici mai puţin decât dizolvarea celei mai mari formaţiuni politice din România.

RomaniaTV.net
09 iul. 2020, 06:37
Procesul prin care Dragnea cere dizolvarea PSD se reia joi la Tribunalul Bucureşti

Acţiunea în instanţă este, de fapt, o stratagemă la care apelează mulţi încarceraţi, pentru a câştiga ieşiri din penitenciar, atunci când trebuie să se prezinte la termenele de judecată.

În această speţă, Liviu Dragnea cere dizolvarea PSD, pentru că, după condamnarea şi încarcerarea sa din 2019, congresul partidului ar fi ales-o ilegal pe Viorica Dăncilă în funcţia de preşedinte, cu voturile filialei Teleorman, pe care Dragnea o consideră părtaşă la infracţiunea pentru care el a fost condamnat.

După ce s-a plimbat între instanțe și a fost suspendat pe durata stării de urgență, litigiul în care Dragnea cere instanței dizolvarea PSD reîncepe azi la Tribunalul București.

Dragnea a fost condamnat, pe 27 mai 2019, la 3 ani si 6 luni de închisoare cu executare pentru instigare la abuz în serviciu în dosarul angajărilor fictive de la DGASPC Teleorman.

Citeşte şi: Proiectul privind carantinarea şi izolarea – joi în plenul Camerei Deputaţilor DOCUMENT