Procurorii s-au autosesizat. Primele două dosare penale deschise după ce podul din Neamț s-a prăbușit

Procurorii au reacționat rapid, după prăbușirea podului de peste Siret, de la Luțca, Neamț. Astfel, au fost deschise două dosare penale. Unul dintre dosare vizează abuzul în serviciu, celălalt vătămarea corporală din culpă. 

09 iun. 2022, 23:12
Procurorii s-au autosesizat. Primele două dosare penale deschise după ce podul din Neamț s-a prăbușit

Ambele dosare au fost deschise in rem, deci cu privire la faptă, nu la persoană. Parchetul de pe lângă Judecătoria Roman a anunțat deschiderea celor două dosare penale.

Primul dosar de cercetare penală se referă la săvârşirea infracţiunii de vătămare corporală din culpă. O persoană a fost rănită, în urma evenimentului nefericit.

Cel de-al doilea dosar penal a fost deschis cu acuzația de comitere a infracţiunii de abuz în serviciu. În acest al doilea dosar anchetatorii urmează să stabilească modul în care a fost reabilitat podul respectiv.

Rușinea de la Neamț. Cum s-a prăbușit podul de peste Siret

Joi după-amiază, 9 iunie, pompierii au fost anunțați că o parte din podul de peste Siret, care face legătura dintre localitățile Sagna și Luțca s-a rupt.

„Un autocamion şi o autoutilitară se aflau pe pod. În urma evenimentului produs a rezultat o victimă, un bărbat de 56 de ani, care a fost scos din interiorul autocamionului de către participanţii la trafic. Acesta a fost preluat de către echipajele medicale sosite la locul evenimentului, urmând a fi preluat de echipajul SMURD TIM pentru a fi transportat la CPU Roman”, a transmis ISU Neamţ.

De asemenea, la scurt timp IPJ Neamţ a precizat circulaţia rutieră a fost deviată.

„Având în vedere că circulaţia rutieră este blocată, au fost instituite filtre rutiere pentru informarea conducătorilor auto şi devierea traficului rutier pe Drumul Naţional 15 D, Roman – Gâdinţi”, a anunţat IPJ Neamţ.

Reabilitarea podului pe DJ 207 A km 6+591, peste râul Siret, la Luţca (jud. Neamţ) se realizează prin Programul Naţional de Dezvoltarea Locală (etapa a II-a).

Conform contractului de finanţare încheiat între Ministerul Dezvoltării şi Consiliul Judeţean Neamţ, valoarea finanţării, alocată prin PNDL, este de 7.374.449,36 lei, sumă din care MDLPA a decontat 7.295.280,58 lei (au mai rămas de decontat 79.168,78 lei).