Procurorul General a dispus ANCHETE în toată ţara după cazul violatorilor din Vaslui

Procurorul general Tiberiu Niţu a dispus anchete în toată ţara, după cazul violatorilor de la Vaslui, informează  România TV. Parchetul General verifică toate dosarele în care violatorii au fost puşi în libertate.   

25 iul. 2015, 09:48
Procurorul General a dispus ANCHETE în toată ţara după cazul violatorilor din Vaslui

Parchetul General verifică dosarele în care violatorii au fost puşi în libertate, pentru a vedea dacă este vina procurorilor sau decizia a fost luată de judecători, potrivit România TV

În prezent se fac verificări pe procedură privind mai multe cazuri de viol din România în care agresorii au fost ulterior cercetaţi în libertate. Verificări au început la Constanţa, Câmpina, Giurgiu şi Caracal.

Citeşte şi Sora unuia dintre violatorii din Vaslui spune că niciun tânăr nu va face puşcărie

Potrivit sursei citate, la Constanţa a fost finalizată deja ancheta privind mai multe cazuri de viol, iar în urma acesteia s-a constatat că nu este vina procurorilor. Astfel, cu toate că ei au trimis în judecată dosarul, în doar patru săptămâni, judecătorii au dispus de eliberarea lor. Mai mult, procurorii au contestat decizia magistratului, însă acesta şi-a păstrat decizia.

Citeşte şi CRISTIAN DIACONESCU despre decizia în cazul violului din Vaslui: „Fără precedent, ce e „diluarea vinovăţiei”?