Procurorul general Augustin Lazăr, prima declaraţie despre DEMISIE. Ce i-a transmis ministrului Justiţiei

Procurorul general Augustin Lazăr a declarat, luni dimineaţă, că nu îşi dă demisia şi că nu intră în polemici pe această temă. Reacţia acestuia vine după ce ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a spus că şi dacă nu va lua măsuri contra şefilor Parchetelor, nu este exclus ca aceştia să demisioneze ca urmare a controverselor privind poziţionarea lor faţă de OUG 13, depăşindu-şi atribuţiile, potrivit CCR.

RomaniaTV.net
13 mart. 2017, 07:40
Procurorul general Augustin Lazăr, prima declaraţie despre DEMISIE. Ce i-a transmis ministrului Justiţiei

Întrebat de jurnalişti dacă îşi va da demisia, Augustin Lazăr a răspuns clar şi răspicat că „Nu”:

„Nu îmi dau demisia. Nu vreau să intru în polemici pe această temă”, a spus  procurorul general Augustin Lazăr.

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a declarat, duminică, la un post de televiziune, că va avea o discuţie cu procurorul general Augustin Lazăr şi, separat, cu procurorul general al DNA, Laura Codruţa Kovesi, şi că nu exclude demisia lor.

El a afirmat că aceste întâlniri vor avea loc separat, pentru a le afla punctele de vedere.

Ministrul a criticat ancheta DNA privind oportunitatea şi constituţionalitatea OUG 13, considerând că CCR a demonstrat că Direcţia şi-a depăşit atribuţiile:

„Eu nu exclud ca în lipsa unei proceduri declanşate de mine să aibă dânşii iniţiativa unei proceduri lăuntrice individuale privind modul în care s-au poziţionat la dispoziţiile legale, constituţionale”, a spus Tudorel Toader.