Procurorul general Bogdan Licu susţine desfiinţarea Secţiei de Investigare a Infracţiunilor din Justiţie

Procurorul general, Bogdan Licu, afirmă că susţine desfiinţarea Secţiei de Investigare a Infracţiunilor din Justiţie şi apreciază că retragerea Adinei Florea din cursa pentru şefia instituţiei este "o opţiune personală".

RomaniaTV.net
12 dec. 2019, 08:39
Procurorul general Bogdan Licu susţine desfiinţarea Secţiei de Investigare a Infracţiunilor din Justiţie

Bogdan Licu a fost întrebat, joi, la sediul CSM, dacă susţine desfiinţarea SIIJ, iar procurorul general interimar a răspuns: „Ba, binenţeles”.

De asemenea, Licu afirmă că retragerea Adinei Florea din cursa pentru şefia Secţiei Speciale este „o opţiune personală”.

„Este o opţiune personală, aşa cum este opţiunea unui magistrat de a se pensiona”, a precizat Licu.

Vă reamintim că Adina Florea, care a promovat concursul pentru funcţia de procuror şef al SIIJ în luna iunie, şi-a retras candidatura pentru şefia Secţiei de Investigare a Infracţiunilor din Justiţiei. Decizia Adinei Florea are loc în contextul în care plenul CSM nu a reușit să o valideze în funcția de șef al Secției de anchetare a magistraților.

Plenul CSM a avut de mai multe ori pe ordinea de zi validarea rezultatelor concursului pentru şefia Secţiei de investigare a infracţiunilor din justiţie, la care Adina Florea s-a situat pe primul loc. De cele mai multe ori şedinţa s-a amânat din lipsă de cvorum. Ultima dată votul a fost egal, subiectul urmând a fi reluat în altă seştinţă a Plenului.