Procurorul general Bogdan Licu susţine desfiinţarea Secţiei de Investigare a Infracţiunilor din Justiţie

Publicat: Joi, 12 Decembrie 2019 10:39 // Actualizat: Joi, 12 Decembrie 2019 10:39 // Sursa: romaniatv.net

Procurorul general, Bogdan Licu, afirmă că susţine desfiinţarea Secţiei de Investigare a Infracţiunilor din Justiţie şi apreciază că retragerea Adinei Florea din cursa pentru şefia instituţiei este "o opţiune personală".

Bogdan Licu a fost întrebat, joi, la sediul CSM, dacă susţine desfiinţarea SIIJ, iar procurorul general interimar a răspuns: "Ba, binenţeles".

De asemenea, Licu afirmă că retragerea Adinei Florea din cursa pentru şefia Secţiei Speciale este "o opţiune personală".

"Este o opţiune personală, aşa cum este opţiunea unui magistrat de a se pensiona", a precizat Licu.

Vă reamintim că Adina Florea, care a promovat concursul pentru funcţia de procuror şef al SIIJ în luna iunie, şi-a retras candidatura pentru şefia Secţiei de Investigare a Infracţiunilor din Justiţiei. Decizia Adinei Florea are loc în contextul în care plenul CSM nu a reușit să o valideze în funcția de șef al Secției de anchetare a magistraților.

Plenul CSM a avut de mai multe ori pe ordinea de zi validarea rezultatelor concursului pentru şefia Secţiei de investigare a infracţiunilor din justiţie, la care Adina Florea s-a situat pe primul loc. De cele mai multe ori şedinţa s-a amânat din lipsă de cvorum. Ultima dată votul a fost egal, subiectul urmând a fi reluat în altă seştinţă a Plenului.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
Adina Florea Bogdan Licu CSM sectia speciala SIIJ
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8338
RON
08 Apr
noapte 3 °
zi 23 °
Ultimele joburi adaugate
24 H