Profesoară de 37 de ani moartă subit din cauza unei infecții viro-bacteriene

O profesoară din Oradea a murit la doar 37 de ani din cauza unei infectii viro-bacteriene. Femeia preda limba italiană la un liceu și era mama unui copil de 7 ani.

10 ian. 2023, 15:55
Profesoară de 37 de ani moartă subit din cauza unei infecții viro-bacteriene

O femeie de doar 37 de ani, profesoară de limba italiană la Liceul Don Orione din Oradea, a murit subit. Greta Hartstein era internată de câteva zile și a decedat în urma unei infecții viro-bacteriene, care i-ar fi agravat o problemă cardiacă.

Profesoara de italiană s-a îmbolnăvit în timpul vacanței de iarnă și, după Anul Nou, a ajuns în spital, la secția de Infecțioase. Colegii știu, din spusele ei, că avea saturația scăzută de oxigen, motiv pentru care avea mască de oxigen, și nu se mai putea ridica din pat, potrivit ebihoreanul.ro.

Citește și: Cum se transmite gripa. Dr. Mihai Craiu: ”Înainte de a ne panica total, trebuie să știm asta!”

”Medicul i-a spus că gripa i-a afectat sistemul muscular. Sâmbătă, în jurul orei 15, am vorbit cu ea prin mesaje, și era foarte îngrijorată. M-a rugat să-i rog pe preoții noștri să se roage pentru ea. Mesajele ei au fost, parcă, de rămas bun”, a declarat profesorul Alexandru Stoica, directorul Liceului Don Orione.

Duminică, profesoara a murit. Medicii spun că profesoara Greta Hartstein a murit în urma unor probleme la inimă, probabil agravate de infecția virală. „Pacienta nu a avut gripă, ci o infecție viro-bacteriană. Dar problema care a dus la deces a fost o afecțiune cardiacă”, a declarat dr. Daniela Rahotă, pentru BIHOREANUL.

Citește și: O adolescentă de 16 ani și-a dat foc. Părinții au găsit trupul carbonizat în curte

Profesoara va fi condusă pe ultimul drum marți, la Biserica Reformată din Biharia, sat în care locuia.