Profesorii din trei judeţe nu şi-au primit deloc banii pe orele remediale. Explicaţia ministrul Sorin Cîmpeanu

Profesorii din trei judeţe nu şi-au primit deloc bani pentru orele remediale ţinute, a anunţat ministrul Educaţiei. Sorin Cîmpeanu a admis că şi în restul judeţelor plăţile s-au făcut parţial din cauza procesului greoi de validare a raportărilor.

26 aug. 2021, 14:47
Profesorii din trei judeţe nu şi-au primit deloc banii pe orele remediale. Explicaţia ministrul Sorin Cîmpeanu

Profesorii din trei judeţe nu şi-au primit deloc banii pe orele remediale efectuate.

„Au rămas doar trei judeţe în această situaţie. Nu s-a rezolvat plata integrală a cadrelor didactice în toate celelalte judeţe, dar sunt trei care sunt în această situaţie, în care nu s-a plătit nimic. De ce? Pentru că avem un management mai puţin performant, pe de o parte. Pe de altă parte, pentru că orele remediale pentru învăţământul primar şi gimnazial se plătesc din fonduri europene. Trebuie respectate nişte reguli europene, care impun o raportare triplă. Această raportare triplă trebuie verificată de cei care dau ‘bun de plată’. Atunci când pentru acelaşi număr de ore ai o raportare într-un fel, o raportare în alt fel şi o raportare în alt fel, ai nevoie de timp pentru a vedea care este adevărul. Pentru că ai trei variante. Ce validezi? Acest lucru este la originea unui proces foarte greu, care determină întârzieri”, a declarat ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, la Digi24.

Citeşte şi: Sorin Cîmpeanu anunţă că profesorii din patru judeţe au fost plătiţi integral pentru orele remediale

Sorin Cîmpeanu le-a cerut scuze tuturor profesorilor care nu şi-au primit drepturile salariale şi şi-a explimat speranţa că situaţia se va remedia cât mai repede.

„Am încercat să consolidez capacitatea echipei din unitatea de management a proiectului din Ministerul Educaţiei. Sunt opt oameni care verifică raportările din toată ţara. Şi pentru 246.000 de elevi trebuie raportare în fiecare situaţie. Este … greoi, este puţin spus. Am făcut tot ce am putut pentru a consolida capacitatea acestei echipe. Este clar că este insuficient. Căutăm să identificăm alte metode de lucru, respectând în acelaşi timp şi exigenţele europene cu privire la utilizarea fondurilor europene. Dar, îmi cer scuze fiecărui cadru didactic care a înregistrat întârzieri nepermise în plata drepturilor salariale”, a spus Cîmpeanu.

Citeşte şi: Tot ce trebuie să ştii despre orele remediale. Edu.ro: pot fi ţinute şi la stat şi la privat, inclusiv de profesori calificați din alte unități de învăţământ