Fostul profesor de sport: Eleva a venit la mine în cameră îmbrăcată provocator VIDEO

Profesorul de sport de la Liceul "Jean Monnet", Dan Vişan, a povestit, luni seară, la emisiunea "Ultima oră" de la România TV, ce s-a întâmplat în timpul excursiei de la Predeal, în urma căreia o elevă l-a acuzat de viol.

RomaniaTV.net
09 ian. 2012, 19:58
Fostul profesor de sport: Eleva a venit la mine în cameră îmbrăcată provocator VIDEO

Profesorul a declarat că între el şi eleva lui nu a existat o relaţie înainte de excursie şi că cei doi au devenit apropiaţi în zilele petrecute la munte.

„Relaţia dintre mine şi elevă s-a înfiripat în timpul excursiei. Acest incident mi-a demonstrat că unii oameni sunt mult prea abstracţi şi dificili pentru a putea fi înţeleşi. Nu a existat o relaţie între mine şi elevă înainte de excursie. Nu m-am întâlnit cu eleva înainte de excursie. Odată ajunşi la munte, nu am făcut nimic premeditat. Totul s-a întâmplat din cauza provocărilor ei. În noaptea în care am făcut dragoste, fata a venit în camera mea îmbrăcată într-o situaţie provocatoare„, a spus Dan Vişan.

Dascălul a mai precizat că actul sexual dintre el şi eleva lui a fost consimţit de amândoi şi că nu a bătut-o niciodată pe fată. „Tot ce s-a întâmplat în excursie a fost de comun acord. Nu am apelat la forţa fizică, nu i-am dat o palmă. Nu am abuzat de funcţia de profesor„, a completat acesta.

Unul dintre avocaţii lui Octavian Vişan spune că acesta ar putea scăpa de o condamnare la închisoare pentru că nu a abuzat de funcţia lui. „Actul sexual cu un minor sub 18 ani este sancţionat în anumite condiţii. Numai dacă profesorul se folosea de calitatea sa sau de forţă puteam vobi de o infracţiune”, a declarat avocatul Ion Dudulea.

Profesorul a declarat că nu ştia că fata era minoră în momentul în care au făcut sex, ba mai mult, i-a declarat că o iubeşte, iar pentru ca acest lucru să nu-i creeze probleme la şcoală, s-a gândit chiar să îşi dea demisia de la Liceul „Jean Monnet”.

Regret că mi-am dezamăgit mama, regret că am părăsit pe uşa din dos o profesie măreaţă, regret că nu am ştiut să contabilizez această relaţie şi îmi pare rău ca mi-am dezamăgit prietenii„, a conchis profesorul de sport.

Dan Vişan a ieşit vineri din arest. La ieşirea din penitenciar, Octavian Vişan le-a mulţumit celor care l-au ajutat.

Fostul profesor de sport de la Liceul „Jean Monnet” Octavian Vişan a fost deferit justiţiei pentru că a întreţinut relaţii sexuale cu o elevă în timpul unei excursii la Predeal. Vişan a stat în arest preventiv din 18 noiembrie 2011.

Octavian Vişan a recunoscut că a întreţinut relaţii sexuale cu o elevă din clasa a XI-a, în mai multe rânduri. Eleva de la Liceul „Jean Monnet” s-a prezentat, în 3 noiembrie, la Secţia 1 Poliţie însoţită de părinţi şi a depus plângere împotriva profesorului de 26 de ani, acuzându-l că a violat-o în timpul unei excursii la Predeal.

Profesorul de sport era suplinitor, fiind venit de la altă şcoală la Liceul „Jean Monnet” de un an.