PROGNOZA METEO 1 aprilie. Vremea se menţine la fel de rece pentru începutul lui aprilie

Vremea se va menţine deosebit de rece pentru această perioadă din an în toate zonele. În orele dimineţii, dar mai ales noaptea, izolat se va forma ceață și local se va produce brumă.

RomaniaTV.net
31 mart. 2020, 16:46
PROGNOZA METEO 1 aprilie. Vremea se menţine la fel de rece pentru începutul lui aprilie

PROGNOZĂ METEOROLOGICĂ PENTRU INTERVALUL 31.03.2020 ORA 21 – 01.04.2020 ORA 09

ÎN ȚARĂ

Vremea va fi deosebit de rece pentru această dată. Temperaturile minime se vor încadra între -7 și 2 grade, mai scăzute în depresiunile din nord şi centru. Cerul va fi temporar noros. În Carpații Meridionali, în sudul Banatului şi al Transilvaniei, în vestul şi nordul Olteniei precum și în nord-vestul Munteniei vor fi ninsori moderate cantitativ şi se va mai depune strat de zăpadă. În extremitatea de sud și de sud-est a țării, pe spaţii mici se vor semnala precipitaţii mixte și vor fi condiții de polei. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări la munte, în special în zona înaltă, iar pe arii restrânse în Banat și în regiunile sudice și estice. Spre dimineaţă se va produce brumă pe arii extinse în vestul, centrul şi nordul teritoriului şi local în rest.

BUCUREȘTI

Cerul va fi mai mult noros, dar probabilitatea pentru precipitaţii va fi redusă. Vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura minimă, mult mai scăzută decât în mod normal la această dată, se va situa în jurul valorii de 0 grade. 

Citeşte şi: PROGNOZA METEO PE TREI ZILE. Vremea se răceşte brusc, temperaturi de îngheţ şi în Capitală, la început de aprilie

PROGNOZĂ METEOROLOGICĂ PENTRU INTERVALUL 01.04.2020 ORA 09 – 02.04.2020 ORA 09

ÎN ȚARĂ

Vremea se va menţine deosebit de rece pentru această perioadă din an în toate zonele, dar cu precădere în cele sudice, unde și vântul va avea local şi temporar intensificări, amplificând senzaţia de frig. Temperaturile maxime se vor încadra între 3 și 11 grade, iar cele minime vor fi cuprinse între -13 grade în depresiuni şi 3 grade pe litoral. Cerul va fi variabil, cu înnorări îndeosebi ziua, în sudul și sud-vestul teritoriului, unde pe arii restrânse se vor semnala precipitații slabe – sub formă de ninsoare la munte și predominant ninsori în rest. Vântul va avea intensificări în jumătatea sudică a țării, cu viteze ce se vor situa în general între 45 și 55 km/h și va sufla slab și moderat în rest. Spre dimineaţă se va produce brumă în nord și în centru și local în rest.

BUCUREȘTI

Vremea va fi deosebit de rece pentru începutul lunii aprilie, mai ales noaptea şi dimineaţa. Temperatura
maximă va fi de 7…8 grade, iar cea minimă de -2…0 grade, mai scăzută în zona preorăşenească şi se va produce brumă. Cerul va fi parțial noros, probabilitatea pentru precipitaţii va fi redusă, iar vântul va fi în general moderat ziua, cu viteze de până la 35…40 km/h, apoi va sufla slab.

PROGNOZĂ METEOROLOGICĂ PENTRU INTERVALUL 02.04.2020 ORA 09 – 03.04.2020 ORA 09

ÎN ȚARĂ

Valorile termice diurne vor fi în creștere față de intervalul anterior în cea mai mare parte a țării, însă noaptea va rămâne foarte rece, cu temperaturi preponderent negative. Temperaturile maxime se vor încadra între 7 și 14 grade, iar minimele vor fi cuprinse între -7 și 4 grade, mai scăzute în depresiunile din estul Transilvaniei, spre -10 grade. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări în regiunile sudice, dar probabilitatea de precipitații va fi redusă. Vântul va sufla slab până la moderat, cu intensificări temporare în Dobrogea, cu precădere pe litoral. În orele dimineţii, dar mai ales noaptea, izolat se va forma ceață și local se va produce brumă.

Citeşte şi: S-a întors IARNA. Ninge ca-n poveşti în Bucovina – FOTO şi VIDEO

BUCUREȘTI

Valorile termice diurne vor fi în creștere față de intervalul anterior, dar vremea se va menține rece, mai ales dimineața și noaptea. Temperatura maximă se va situa în jurul a 12 grade, iar cea minimă va fi de -2…0 grade și vor fi condiții de brumă. Cerul va avea înnorări, dar probabilitatea de precipitații va fi redusă. Vântul va sufla slab și moderat.

PROGNOZĂ METEOROLOGICĂ PENTRU INTERVALUL 03.04.2020 ORA 09 – 04.04.2020 ORA 09

ÎN ȚARĂ

Vremea va fi în general frumoasă, cu valori termice ce se vor situa în jurul mediilor climatologice specifice
perioadei. Cerul va fi variabil, cu înnorări noaptea în regiunile nordice, unde izolat vor fi condiții pentru precipitații slabe, mixte. Vântul va sufla slab până la moderat, cu unele intensificări în nord-estul și estul teritoriului. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 9 și 17 grade, iar cele minime între -2 și 6 grade, mai scăzute în estul Transilvaniei, spre -5 grade. Dimineața și noaptea pe arii restrânse se va semnala ceață și izolat brumă.

BUCUREȘTI

Vremea va fi în general frumoasă, cu valori termice ce se vor situa în jurul celor caracteristice perioadei. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă va fi de 15…16 grade, iar cea minimă de 1…3 grade. Spre dimineaţă vor fi condiţii de ceaţă.

PROGNOZĂ METEOROLOGICĂ PENTRU INTERVALUL 04.04.2020 ORA 09 – 05.04.2020 ORA 09

ÎN ȚARĂ

Vremea se va menține în general frumoasă și va continua să se încălzească ușor. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare în regiunile nordice, unde se vor semnala pe arii restrânse precipitații slabe, predominant ploi. Vântul va sufla slab până la moderat, cu unele intensificări în estul și sud-estul teritoriului și pe spații mici în vest. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 10 și 18 grade, iar cele minime între -3 și 6 grade, ușor mai scăzute în estul Transilvaniei. Dimineața și noaptea pe arii restrânse se va semnala ceață și izolat brumă.

Citeşte şi: Alertă meteo COD GALBEN: ninsori, strat de zăpadă consistent şi viscol în 14 judeţe. Ploi şi lapoviţă în rest

BUCUREȘTI

Vremea se va menține în general frumoasă și va continua să se încălzească ușor. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă va fi de 17…18 grade, iar cea minimă de 3…5 grade.

TENDINŢA EVOLUŢIEI VREMII PENTRU INTERVALUL 05.04.2020 ORA 09 – 08.04.2020 ORA 09

ÎN ȚARĂ

Valorile termice se vor situa în general în jurul celor caracteristice perioadei. Probabilitatea de precipitații va fi redusă în toate zonele țării.

BUCUREȘTI

Valorile termice se vor situa în jurul celor specifice perioadei. Probabilitatea de precipitații va fi redusă