Prognoza meteo 10 ianuarie 2023. Ce anunță meteorologii pentru ziua de marți

Vremea va fi în general închisã şi va ploua, moderat cantitativ în jumãtatea sudicã a teritoriului, anunță meteorologii pentru data de marți, 10 ianuarie 2023.

09 ian. 2023, 14:12
Prognoza meteo 10 ianuarie 2023. Ce anunță meteorologii pentru ziua de marți

Prognoza meteo 10 ianuarie 2023, la noapte, în țară

Cerul va avea înnorãri, mai persistente în jumãtatea de vest a ţãrii unde local va ploua. În zona montanã aferentã vor fi precipitaţii mixte, iar la altitudini de peste 1600 m treptat vor predomina ninsorile şi se va depune strat de zãpadã. Pe alocuri se vor acumula cantitãţi de apã de peste 10…15 l/mp. În estul, sud-estul şi parţial în centrul teritoriului va fi nebulozitate joasã sau ceaţã şi izolat burniţã. Vântul va prezenta intensificãri în zona montanã înaltã, unde se vor înregistra viteze de 60…80 km/h, dar şi mai mari, de peste 90 km/h pe crestele Carpaţilor Meridionali, viscolind ninsoarea şi determinând reducerea vizibilitãţii; intensificãri ale vântului, cu viteze în general de 45…55 km/h, vor fi temporar şi în restul zonelor, dar mai susţinute în Banat, Moldova şi Dobrogea. Temperaturile minime se vor situa între -2 grade în depresiunile din estul Transilvaniei şi 8 grade pe litoral.

Prognoza meteo 10 ianuarie 2023, la noapte, în București

Cerul va fi mai mult noros; în prima parte a nopţii probabilitatea de ceaţã va fi ridicatã, iar spre sfârşitul intervalului va ploua slab. Vântul va sufla slab pânã la moderat. Temperatura minimã, ce se va situa peste cea specificã datei, va fi de 2…4 grade.

Citește și Alertă meteo în România. ANM anunță ninsori și viscol la munte, ploi în rest. Prognoza meteo actualizată

Prognoza meteo 10 ianuarie 2023, marți, în țară

Vremea va fi în general închisã şi va ploua, moderat cantitativ în jumãtatea sudicã a teritoriului, unde se vor acumula cantitãţi de apã ce vor depãşi pe arii restrânse 20…25 l/mp şi izolat 40 l/mp. În zonele de munte vor fi precipitaţii mixte, iar la altitudini de peste 1600 m vor predomina ninsorile şi se va depune strat de zãpadã, mai consistent în Carpaţii Meridionali şi în Carpaţii de Curburã. Izolat şi trecãtor, cu o probabilitate mai mare în estul Transilvaniei şi vestul Moldovei, se vor semnala precipitaţii şi sub formã de lapoviţã şi ninsoare. Izolat vor fi depuneri de polei. Local şi temporar vântul va avea intensificãri în majoritatea zonelor, cu viteze în general de 45…55 km/h, iar în zona montanã înaltã rafalele vor fi de 60…80 km/h, viscolind ninsoarea şi determinând reducerea vizibilitãţii. Valorile termice, deşi în scãdere în jumãtatea de nord-vest a teritoriului, se vor menţine peste cele climatologic specifice perioadei, cu maxime ce se vor încadra între 3 şi 13 grade şi minime între 0 şi 9 grade.

Citește și Prognoza meteo pe două săptămâni. Vremea se răcește în toată țara. Unde va ninge în ianuarie

Prognoza meteo 10 ianuarie 2023, marți, în București

Vremea va fi în general închisã şi va ploua. Cantitãţile de apã acumulate pe tot intervalul vor fi în medie de 10…15 l/mp. Vântul va sufla moderat, cu uşoare intensificãri (în jurul a 45 km/h). Temperatura aerului, mai ridicatã decât în mod obişnuit la aceastã datã, va atinge o maximã de 9…11 grade şi o minimã de 3…5 grade.