PROGNOZA METEO 12 APRILIE. Vremea începe să se răcească. Câte grade vor apărea în termometre

Temperaturile încep să scadă de miercuri, 14 aprilie, resimțindu-se maxim 12 grade în țară. În Capitală vremea va fi în general instabilă, înregistrându-se temperaturi scăzute pentru această perioadă.

11 apr. 2021, 14:39
PROGNOZA METEO 12 APRILIE. Vremea începe să se răcească. Câte grade vor apărea în termometre

PROGNOZA METEO 12 APRILIE. Cerul va fi mai mult senin, cu excepția regiunilor din jumătatea de vest a teritoriului, unde va fi temporar noros, dar numai izolat, cu precădere în Banat, Crișana și în nord-vestul Transilvaniei vor fi condiții pentru ploi slabe. Vântul va sufla slab și moderat, trecător cu unele intensificări în sudul Banatului. Temperaturile minime vor fi cuprinse între -6 grade în depresiunile din estul Transilvaniei și 10 grade în Dealurile de Vest. Spre sfârșitul nopții, pe arii restrânse în Transilvania, Moldova, Muntenia și în dealurile Olteniei, se va semnala brumă. Izolat vor fi condiții de ceață.

În București, cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura minimă va fi de 1…3 grade, mai scăzută în zona periferică, spre -1 grad, unde vor mai fi condiții de brumă.

Citește și: PROGNOZA METEO PAŞTE 2021. Veşti bune pentru creştinii ortodocşi

Luni, vremea va fi predominant frumoasă și caldă. Cerul va fi mai mult senin, cu unele înnorări în vestul și în nord-vestul teritoriului, unde spre sfârșitul intervalului, izolat și trecător, vor fi condiții pentru ploi slabe. Vântul va sufla slab și moderat. Temperaturile maxime se vor încadra între 12 și 22 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 1 şi 11 grade, mai scăzute în depresiunile din estul Transilvaniei, spre -4 grade, unde vor mai fi condiții de brumă, spre sfârșitul intervalului. Dimineața și noaptea, izolat, vor fi condiții de ceață.

În București, vremea se va menține frumoasă și caldă. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 19 grade, iar cea minimă va fi de 3…6 grade.

Marți, vremea se va menține caldă pentru această dată, cu excepția regiunilor vestice, unde valorile termice, mai scăzute decât în intervalul precedent, se vor situa în jurul mediilor multianuale. După orele amiezii, treptat instabilitatea atmosferică se va accentua și se va manifesta prin înnorări temporare, averse, însoțite și de descărcări electrice, în regiunile vestice, sudice și local în cele centrale. În restul teritoriului, doar izolat vor fi posibile ploi slabe. Izolat, cantitățile de apă vor fi însemnate. În zona montană înaltă, trecător se vor semnala precipitații mixte. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări de scurtă durată în timpul ploilor. Temperaturile maxime se vor încadra, în general, între 13 și 21 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 2 şi 10 grade. Dimineața, dar mai ales noaptea vor fi condiții de ceață.

În București, vremea se va menține caldă. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare noaptea, când se vor semnala averse, posibil însoțite și de descărcări electrice. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi de 20…21 de grade, iar cea minimă de 7…8 grade.

PROGNOZA METEO 12 APRILIE. Miercuri, vremea se va răci accentuat, mai ales în regiunile intracarpatice, unde va deveni deosebit de rece pentru mijlocul lunii aprilie. Cerul va fi mai mult noros și temporar va ploua în cea mai mare parte a țării. În regiunile sud-estice, ploile vor avea și caracter de aversă, iar trecător se pot semnala și descărcări electrice. În zonele de munte, treptat vor predomina ninsorile, iar în cursul nopții, local, în Transilvania se vor semnala precipitații mixte. Pe spații mici, cantitățile de apă vor fi însemnate. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări la munte și pe arii restrânse în sudul teritoriului. Temperaturile maxime se vor încadra, în general, între 6 și 12 grade, iar cele minime vor fi cuprinse între -1 şi 8 grade.

În București, vremea va fi în general instabilă și se va răci accentuat. Cerul va prezenta înnorări temporare și vor fi intervale în care va ploua, mai ales sub formă de aversă. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi de 12…13 grade, iar cea minimă de 5…6 grade.

Citește și: Prognoza meteo. Directorul ANM spune cum va fi vremea de Florii

Joi, vremea va fi predominant închisă, iar pe parcursul zilei și deosebit de rece pentru mijlocul lunii aprilie. Temporar va ploua în nordul, centrul, estul și sud-estul țării și pe arii mai restrânse în restul teritoriului. La munte vor predomina ninsorile, dar trecător și în Maramureș și Transilvania vor fi posibile precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare. Vântul va sufla în general moderat îndeosebi în regiunile extracarpatice și în zona montană. Temperaturile maxime se vor încadra între 4 și 12 grade, iar cele minime vor fi cuprinse între -1 şi 8 grade. Izolat, vor fi condiții de ceață.

În București, vremea va fi închisă, iar pe parcursul zilei și deosebit de rece. Temporar va ploua și vântul va sufla în general moderat. Temperatura maximă va fi de 10…11 grade, iar cea minimă de 4…5 grade.

PROGNOZA METEO 12 APRILIE. Tendinţa Evoluţiei Vremii pentru zilele de VINERI, SAMBATA si DUMINICA

Valorile termice diurne vor marca o creștere treptată, însă se vor menține în general sub mediile climatologice ale perioadei. Temporar vor mai fi precipitații, îndeosebi în nordul, centrul și estul țării.

În București, valorile termice diurne vor fi în creștere, dar se vor menține sub cele normale specifice acestei perioade. Temporar va mai ploua.