PROGNOZĂ METEO 14 IULIE 2020. Vremea va fi răcoroasă cu uşoare intensificări ale vântului

PROGNOZĂ METEO 14 IULIE 2020. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare după-amiaza în zonele de munte, iar noaptea îndeosebi în vest, nord-vest și centru, dar numai pe arii restrânse vor fi ploi de scurtă durată.

RomaniaTV.net
13 iul. 2020, 19:30
PROGNOZĂ METEO 14 IULIE 2020. Vremea va fi răcoroasă cu uşoare intensificări ale vântului

LA NOAPTE

ÎN ȚARĂ

Vremea va fi răcoroasă. Cerul va fi variabil în sud-vestul și sudul țării și mai mult senin în rest. Vântul va sufla slab și moderat, cu ușoare intensificări, mai ales la începutul nopții în centrul și sudul Moldovei, în Dobrogea și nord-estul Munteniei, precum și în zona montană înaltă. Temperaturile minime, vor fi de la 5 grade în depresiunile Carpaților Orientali, până la 17 grade pe litoral. Izolat, îndeosebi în Transilvania se va semnala ceață.

Citește și: Avertizare COD GALBEN. Ce judeţe vor fi afectate

BUCUREȘTI

Vremea va fi răcoroasă. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura minimă va fi de 13…14 grade, mai scăzută în zona preorășenească spre 11 grade.

MARTI

ÎN ȚARĂ

Vremea va fi în general frumoasă și se va încălzi ușor în cea mai mare parte a țării. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări după-amiaza și seara, însă doar izolat vor fi ploi de scurtă durată în zonele de munte. Vântul va sufla slab și moderat, cu ușoare intensificări ziua, în regiunile estice și sud-estice. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 20 și 29 de grade, cu cele mai ridicate valori în Oltenia, iar cele minime se vor încadra în general între 6 și 16 grade. În zonele depresionare, dimineață și noaptea, izolat vor fi condiții de ceață.

BUCUREȘTI

Vremea va fi frumoasă și se va încălzi ușor. Temperatura maximă va fi de 26…27 de grade, iar cea minimă de 15…16 grade, mai coborâtă în zona preorășenească. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab până la moderat.

Citește și: PROGNOZA METEO. Ploi torenţiale, grindină şi vijelii. Temperaturile scad cu până la 10 grade în următoarele zile

MIERCURI

ÎN ȚARĂ

Vremea va continua să se încălzească ușor, iar local în sud va deveni călduroasă după-amiaza. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare după-amiaza în zonele de munte, iar noaptea îndeosebi în vest, nord-vest și centru, dar numai pe arii restrânse vor fi ploi de scurtă durată, posibil însoțite de descărcări electrice. Vântul va sufla slab și moderat, cu ușoare intensificări în cursul zilei, în Dobrogea, în sudul Banatului și pe crestele montane. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 23 și 32 de grade, cu cele mai ridicate valori în Lunca Dunării, iar cele minime între 8 și 19 grade.

BUCUREȘTI

Vremea se va menține frumoasă și va continua să se încălzească. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări spre sfârșitul nopții. Vântul va sufla în general slab. Temperatura maximă va fi de 29…30 de grade, iar cea minimă va fi de 14…17 grade.

Citește și: Alertă meteo COD PORTOCALIU şi COD GALBEN. Ploi torenţiale, vijelii şi grindină în următoarele ore

JOI

ÎN ȚARĂ

Vremea va fi călduroasă în regiunile sudice și sud-estice, dar în rest gradul de instabilitate va fi în creștere. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate, averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului, după-amiaza și seara în zonele de munte și pe arii mai restrânse în centru și nord-est, iar noaptea în regiunile vestice. Vor fi condiții de grindină, iar cantitățile de apă vor depăși izolat 15…25 l/mp. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 22 și 34 de grade, cu cele mai ridicate valori în Lunca Dunării, iar cele minime între 11 și 20 de grade, mai coborâte în depresiunile Carpaților Orientali spre 8 grade.

BUCUREȘTI

Vremea va deveni călduroasă. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi de 31…32 de grade, iar cea minimă de 15…18 grade.

VINERI

ÎN ȚARĂ

Vremea se va menține călduroasă în sud-estul teritoriului, dar în rest instabilitatea atmosferică va fi accentuată și se va răci față de ziua precedentă. Aceasta se va manifesta prin averse, ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări ale vântului și vijelii în regiunile intracarpatice, precum și în zonele de munte, iar seara și noaptea, local și în Oltenia, Muntenia și în jumătatea de nord a Moldovei. Vor fi condiții de grindină. Temperaturile maxime vor fi de la 19 grade, izolat în nord-vest și centru, până la 34 de grade în sud-est, iar cele minime între 9 și 20 de grade.

Citește și: PROGNOZA METEO. Vremea se răceşte în jumătate de ţară şi vin ploi. Temperaturi caniculare în sud la final de săptămână

BUCUREȘTI

Vremea va fi călduroasă. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate în cursul nopții, când probabilitatea pentru averse și descărcări electrice va fi în creștere. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 32 de grade, iar cea minimă de 17…19 grade.

TENDINŢA EVOLUŢIEI VREMII PENTRU ZILELE DE SÂMBATĂ, DUMINICĂ ȘI LUNI

ÎN ȚARĂ

Vremea va fi în general instabilă. În cea mai mare parte a țării, dar cu o probabilitatea mai ridicată în sud-vest, centru,nord, precum și la munte vor fi averse și descărcări electrice. Valorile termice se vor situa ușor sub mediile multianuale, cu excepția regiunilor sud-estice, unde vremea va fi călduroasă.

BUCUREȘTI

Valorile termice vor fi apropiate de mediile multianuale, iar mai ales în primele două zile ale intervalului vor fi posibile manifestări specifice instabilității atmosferice.


loading...