Prognoza meteo 20 ianuarie. Vremea se încălzeşte. Temperaturile vor ajunge joi până la 10 grade

Vremea se va încălzi semnificativ în centrul, sudul și estul țării. Temperaturile maxime vor ajunge joi până la 10 grade în Oltenia și sud-vestul Munteniei. Spre seară temporar vor fi precipitații mai ales sub formă de ninsoare în Banat, Crișana, Maramureș, Transilvania, nordul Moldovei și izolat, mixte, în rest.

19 ian. 2022, 16:00
Prognoza meteo 20 ianuarie. Vremea se încălzeşte. Temperaturile vor ajunge joi până la 10 grade

Prognoza meteo 20 ianuarie. La noapte, vremea va fi rece, geroasă în cea mai mare parte a Transilvaniei și local în zona deluroasă din restul teritoriului. Astfel, temperaturile minime se vor situa între -17 grade în estul Transilvaniei și -2 grade pe litoral. Cerul va fi variabil în nordul și nord-estul țării și mai mult senin în restul teritoriului. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări pe crestele Carpaților Orientali, unde la rafală se vor depăși viteze de 70…80 km/h. Pe arii restrânse în zonele joase de relief se va forma ceaţă.

București. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura minimă va fi de -5…-4 grade, mai scăzută în zona preorășenească până spre -8 grade.

Prognoza meteo 20 ianuarie – JOI

Vremea se va încălzi semnificativ în centrul, sudul și estul țării, dar nu va avea variații termice semnificative în restul teritoriului. Temperaturile maxime vor fi de la -2 grade în Maramureș, până la 10 grade în Oltenia și sud-vestul Munteniei, iar cele minime vor fi cuprinse în general între -8 şi 2 grade. Cerul se va înnora treptat, pe parcursul zilei în jumătatea de nord-vest a teritoriului, apoi și în celelalte regiuni. Temporar vor fi precipitații mai ales sub formă de ninsoare în Banat, Crișana, Maramureș, Transilvania, nordul Moldovei și izolat, mixte, în rest. Vor fi condiții de polei, cu probabilitate mai ridicată în vest. La munte va ninge, iar la altitudini mari vântul va avea intensificări, cu rafale de peste 80…90 km/h, zăpada va fi viscolită, iar vizibilitatea scăzută. Intensificări temporare ale vântului vor fi local şi în zonele joase de relief, unde rafalele vor fi în general de 45…55 km/h, iar în nord-vest, nord și centru, trecător ninsoarea va fi viscolită.

București. Vremea se va încălzi și va deveni mai caldă decât în mod obișnuit la această dată. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 8 grade, iar cea minimă va fi de -1…1 grad. Cerul va fi mai mult senin până spre orele serii, apoi se va înnora treptat, dar condițiile de precipitații vor fi reduse. Vântul va sufla moderat, temporar cu uşoare intensificări, care la rafală vor atinge viteze în general de 40…45 km/h, conform ANM.

Citeşte şi: EXCLUSIV – Romica Jurca, în proces cu o companie de furnizare a energiei electrice. A fost depusă plângere pentru FALS în acte

Prognoza meteo VINERI

Vremea va intra într-un proces de răcire, iar noaptea, în nord-vestul, nordul, centrul țării și în zona deluroasă, local va fi ger. Vor fi înnorări în general persistente în jumătatea de nord-vest a teritoriului, precum şi în zonele montane şi submontane, unde temporar va ninge slab. În restul ţării înnorările vor fi temporare și ninsorile izolate. Vântul va avea intensificări în zona montană înaltă, unde la rafală se vor depăși viteze de 70…80 km/h, iar zăpada va fi viscolită. În zonele joase de relief vântul va sufla slab și moderat, pe alocuri cu intensificări, în special în nordul Moldovei, la viteze în general de 50…55 km/h. Temperaturile maxime se vor încadra între -5 și 6 grade, cu cele mai ridicate valori în extremitatea de sud a țării, iar cele minime între -13 și -3 grade. Izolat se va forma ceaţă cu depunere de chiciură.

București. Vremea se va răci. Temperatura maximă va fi de 4…5 grade, iar cea minimă de -6…-5 grade, mai scăzută în zona preorășenească spre -8 grade. Cerul va fi variabil, mai mult noros în prima parte a zilei, dar condițiile de precipitații vor fi reduse. Vântul va sufla moderat, cu viteze în general de 30…35 km/h.

Citeşte şi: Cutremur în zona Vrancea. În ce oraşe s-a simţit

Prognoza meteo SAMBATA

Vremea va fi rece, pe alocuri geroasă dimineaţa şi noaptea, mai ales în nord-vestul, centrul țării, precum și în zona deluroasă. Cerul va avea înnorări și va ninge slab în Maramureș, Transilvania, nordul Moldovei, la munte și izolat în restul teritoriului. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări în zona montană înaltă, unde zăpada va fi viscolită și pe arii restrânse în restul teritoriului. Temperaturile maxime se vor încadra între -6 și 3 grade, iar cele minime între -14 și -4 grade. Izolat se va forma ceaţă cu depunere de chiciură.

București. Vremea va continua să se răcească. Valorile termice se vor apropia de cele normale la această dată ziua, iar noaptea vor fi mai scăzute. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 2 grade, iar cea minimă va fi de -6 grade, mai scăzută în zona preorășenească spre -9 grade. Cerul va fi variabil, temporar cu înnorări noaptea. Vântul va sufla slab până la moderat.

Prognoza meteo DUMINICA

Vremea se va menține rece, local geroasă dimineaţa şi noaptea. Cerul va fi mai mult noros și va ninge, pe arii mai extinse în jumătatea de nord a țării și la munte. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări în zona montană, unde pe creste zăpada va fi viscolită. Temperaturile maxime se vor încadra între -7 și 3 grade, iar cele minime între -15 și -4 grade. Izolat vor fi condiții de ceaţă cu depunere de chiciură.

București. Vremea va fi normală din punct de vedere termic. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 2 grade, iar cea minimă va fi de -6…-4 grade. Cerul va fi mai mult noros și trecător vor fi condiții de ninsoare slabă. Vântul va sufla slab şi moderat.