Prognoza meteo 24 februarie 2024. Vremea de primăvară persistă în toată țara și în weekend

Valorile termice vor fi extrem de ridicate pentru aceastã datã; maximele se vor încadra între 12 şi 21 de grade, iar minimele vor fi cuprinse între 2 şi 10 grade.

23 feb. 2024, 15:46
Prognoza meteo 24 februarie 2024. Vremea de primăvară persistă în toată țara și în weekend

Prognoza meteo 24 februarie 2024, la noapte, în țară

În jumãtatea nord-vesticã a ţãrii cerul va fi mai mult noros şi va ploua pe alocuri în Banat, Crişana, Maramureş şi izolat posibil în vestul şi nordul Olteniei şi al Transilvaniei, iar pe crestele montane vor fi şi ninsori slabe. În restul teritoriului cerul va fi variabil şi pe suprafeţe relativ restrânse, în special în Muntenia, Dobrogea şi Moldova, se va forma ceaţã. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificãri la munte, la altitudini mari (rafale de pânã la 70…80 km/h) şi local în regiunile vestice (rafale în general de 40…50 km/h). Temperaturile minime, mult mai ridicate decât în mod normal la aceastã datã, vor fi cuprinse între 0 şi 11 grade, mai scãzute în depresiuni, pânã la -3 grade în cele din estul Transilvaniei.

Prognoza meteo 24 februarie 2024, la noapte, în București

Cerul va fi variabil, iar în a doua parte a intervalului vor fi condiţii de ceaţã. Vântul va sufla slab. Temperatura minimã, mult mai ridicatã decât în mod normal la aceastã datã, va fi de 2…4 grade.

Citește și Prognoza meteo pe două săptămâni. Temperaturi de îngheţ la munte, ies ghioceii la câmpie. Multe ploi la final de iarnă

Prognoza meteo 24 februarie 2024, sâmbătă, în țară

Valorile termice vor fi extrem de ridicate pentru aceastã datã; maximele se vor încadra între 12 şi 21 de grade, iar minimele vor fi cuprinse între 2 şi 10 grade. Cerul va fi înnorat şi va ploua în Banat, Crişana, Maramureş, iar mai ales în a doua parte a zilei şi noaptea şi în Oltenia, local în Transilvania şi pe suprafeţe mai mici în nordul Moldovei, precum şi în vestul şi nord-vestul Munteniei. Vor fi mai ales averse, izolat se pot semnala descãrcãri electrice, iar cantitãţile de apã vor depãşi pe arii restrânse 20…30 l/mp, cu o probabilitate mai mare în jumãtatea de vest a Carpaţilor Meridionali. La munte, la altitudini de peste 1900 m, vor mai fi posibile şi ninsori. În restul teritoriului cerul va fi variabil, dar izolat dimineaţa şi local noaptea va fi ceaţã. Vântul va sufla slab şi moderat, pe alocuri cu intensificãri la munte, pe litoral, în deltã, precum şi în Banat şi Crişana (viteze la rafalã în general între 40 şi 50 km/h).

Prognoza meteo 24 februarie 2024, sâmbătă, în București

Valorile termice vor fi extrem de ridicate pentru aceastã datã; maxima va fi de 19…20 de grade, iar minima se va situa în jurul valorii de 5 grade. Cerul va fi variabil, cu unele înnorãri spre sfârşitul intervalului. Vântul va sufla în general slab. Dimineaţa şi noaptea vor fi condiţii de ceaţã.

Citește și Prognoza meteo 23 februarie 2024. Temperaturi de primăvară în majoritatea zonelor țării

Prognoza meteo 25 februarie 2024, duminică, în țară

Regimul termic se va menţine cu mult mai ridicat decât în mod specific datei. Cerul va fi temporar noros, iar ploile se vor semnala local la munte şi pe arii mai restrânse în zonele joase de relief. Pe crestele montane vor mai fi posibile ninsori slabe. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificãri la munte, dar şi în regiunile vestice şi izolat în cele estice şi sud-estice. Temperaturile maxime se vor încadra între 10 şi 19 grade, iar cele minime între 1 şi 11 grade. Pe alocuri, în special în depresiuni şi în regiunile extracarpatice, se va semnala ceaţã.

Prognoza meteo 25 februarie 2024, duminică, în București

Regimul termic se va menţine cu mult mai ridicat decât în mod specific datei, deşi valorile termice diurne vor fi mai scãzute decât în intervalul anterior. Temperatura maximã va fi de 16…17 grade, iar cea minimã se va situa în jurul valorii de 5 grade. Cerul va fi temporar noros, dar probabilitatea de ploaie va fi redusã. Vântul va sufla slab şi moderat.