Prognoza meteo 24 ianuarie. Vremea se mai încălzește. Ninsori la munte și în nord, ploi în sudul țării

După zilele geroase, vremea intră într-un proces de încălzire. Va mai ninge la munte și în nordul țării, în timp ce în Muntenia și Oltenia va ploua.

23 ian. 2024, 15:52
Prognoza meteo 24 ianuarie. Vremea se mai încălzește. Ninsori la munte și în nord, ploi în sudul țării

Prognoza meteo 24 ianuarie. La noapte, în regiunile intracarpatice, în sudul și sud-estul teritoriului local vor fi nori stratiformi sau ceață asociată cu depunere de chiciură, iar în rest cerul va fi temporar noros. Vor fi precipitații slabe, predominant sub formă de ninsoare pe alocuri la munte, în Moldova și Transilvania și cu totul izolat în Crișana și Maramureș. Vântul va sufla slab până la moderat, cu unele intensificări în zona montană înaltă mai ales a Carpaților Meridionali și de Curbură. Temperaturile minime se vor situa între -9 și 2 grade, local mai scăzute în Muntenia spre -13…-12 grade.

București. Vremea va fi rece, cu o temperatură minimă de -11…-9 grade. Cerul va avea înnorări în mare parte din interval și temporar se va semnala ceață, asociată cu depunere de chiciură. Vântul va sufla în general slab.

Citește și: Cod roşu la munte! Risc însemnat de avalanşe în munţii Făgăraş, Bucegi, Rodnei şi Călimani-Bistriţei

 

Prognoza meteo 24 ianuarie – MIERCURI

Valorile termice vor fi în creștere față de intervalul precedent și se vor situa în majoritatea zonelor peste cele specifice datei. Astfel, maximele se vor încadra în general între 0 și 8 grade, iar cele minime vor fi cuprinse între -5 și 5 grade. Înnorările și precipitațiile se vor extinde treptat din cursul după-amiezii dinspre nord-vest și vor cuprinde cea mai mare parte a teritoriului. Acestea vor fi predominant sub formă de ninsoare la munte și în Maramureș, mixte în Transilvania și Crișana și mai ales sub formă de ploaie în Banat, local în Moldova și Dobrogea. În Oltenia și Muntenia cerul va fi temporar noros, iar precipitații, predominant sub formă de ploaie, se vor semnala doar izolat în a doua parte a intervalului. Pe alocuri vor fi condiții pentru depuneri de polei. Vântul va avea intensificări în zona montană, în special la altitudini mari, unde se vor depăși 70…90 km/h și vor fi perioade cu viscol, dar la viteze mai mici, cu rafale în general de 45…55 km/h, local în Oltenia și sudul Transilvaniei și pe arii restrânse în rest. Dimineața și noaptea izolat va fi ceață.

București. Valorile termice vor fi mai ridicate față de intervalul precedent. Temperatura maximă, apropiată de norma climatologică a datei, va fi de 1…3 grade, iar cea minimă de -4…-1 grad. Cerul va fi temporar noros, iar în primele ore din interval vor fi condiții de ceață. Vântul va sufla slab și moderat.

 

Prognoza meteo JOI

Vremea va fi vântoasă în cea mai mare parte a țării, iar valorile termice se vor situa peste mediile multianuale specifice acestei date. În Câmpia de Vest și în regiunile sudice, cerul va fi temporar noros și doar izolat vor fi precipitații slabe, predominant sub formă de ploaie. În restul teritoriului vor fi înnorări și temporar precipitații, mixte în Maramureș, Transilvania și Moldova și predominant ninsori în zona montană (unde pe spații mici cantitățile de apă vor depăși 10…15 l/mp). Vântul va prezenta intensificări în majoritatea regiunilor, însă viteze mai mari la rafală (de peste 70…80 km/h) se vor înregistra la munte – mai ales la altitudini de peste 1700 m – unde vor fi perioade cu viscol, dar local și în sud-vest, centru și nord-est (cu viteze în general de 50…60 km/h). Temperaturile maxime se vor încadra în general între 4 și 10 grade, iar cele minime între -3 și 4 grade.

București. Vremea va continua să se încălzească, astfel valorile termice se vor situa peste mediile multianuale specifice acestei date. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare noaptea, iar vântul va sufla în general moderat (rafale de 35…40 km/h). Temperatura maximă va fi de 7…9 grade, iar cea minimă de 0…1 grad.

Citește și: Vremea se schimbă la 180 de grade! Prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni în România

 

Prognoza meteo VINERI
Pe parcursul zilei, valorile termice vor fi în scădere și se vor apropia de normele perioadei în nord, centru și nord-est unde vor fi înnorări mai persistente și precipitații în general slabe -predominant sub formă de ninsoare pe alocuri în Transilvania și jumătatea de nord a Moldovei și izolat în Maramureș. În restul zonelor, temperaturile vor fi în continuare mai ridicate decât cele specifice perioadei, cerul va fi temporar noros și pe spații mici, mai ales în sud-est, vor fi precipitații trecătoare mixte. Temperaturile maxime se vor încadra între -1 și 6 grade, local mai ridicate în sud și sud-vest, până la 8…10 grade. Noaptea, nebulozitatea va cuprinse treptat, dinspre vest, majoritatea zonelor, precipitațiile se vor semnala pe arii extinse în vestul teritoriului unde vor fi mixte, dar și în nord și în centru unde va ninge; în restul țării precipitații slabe (ploaie, lapoviță sau fulguieli) vor fi izolat spre dimineață. Vor fi posibile pe suprafețe mici depuneri de polei. La munte va ninge, local moderat cantitativ. Vântul va sufla tare în zona montană înaltă, cu rafale de peste 80…100 km/h, viscolind ninsoarea, în special în Carpații Meridionali și de Curbură, dar va avea intensificări mai ales ziua și în Moldova (cu viteze de peste 60…65 km/h, trecător viscolind ninsoarea în nordul regiunii), local în Transilvania, Oltenia și Dobrogea și pe spații restrânse, cu viteze mai mici, în rest. Temperaturile minime vor fi apropiate de cele specifice perioadei în jumătatea de est și mai mari decât acestea în cea vestică, iar la nivelul întregii țări vor fi cuprinse în general între -8 și 2 grade.

București. Valorile termice diurne se vor situa peste cele normale în ultima decadă a lunii ianuarie. Cerul va fi temporar noros, iar la sfârșitul nopții vor fi posibile precipitații neînsemnate cantitativ (lapoviță sau fulguieli). Vântul va sufla slab și moderat, trecător cu rafale în jurul a 35 km/h ziua. Temperatura maximă se va situa în jurul a 8 grade, iar cea minimă, mai scăzută față de noaptea precedentă, va fi de -6…-4 grade.

 

Prognoza meteo SAMBATA
Valorile termice se vor situa peste normele perioadei în majoritatea zonelor, dar cu precădere în vest și în sud. Cerul va fi mai mult noros și vor fi precipitații predominant sub formă de ninsoare pe arii extinse în nordul, centrul și nord-estul teritoriului și mixte local în celelalte regiuni. La munte va ninge viscolit, pe alocuri însemnat cantitativ. Vântul va continua să sufle tare la munte, cu precădere pe crestele Carpaților Meridionali și de Curbură, dar va avea intensificări și în zonele joase de relief, cu viteze mai mari ziua în sud-vest, centru și nord-est (în Transilvania și Moldova viscolind trecător ninsoarea). Temperaturile maxime se vor încadra în general între 0 și 8 grade, iar cele minime vor fi cuprinse în marea lor majoritate între -6 și 0 grade.

București. Regimul termic va fi caracterizat de valori mai ridicate decât cele specifice perioadei. Cerul va avea înnorări și trecător, mai ales la începutul zilei, vor fi posibile precipitații slabe. Vântul va sufla moderat, temporar cu ușoare intensificări. Temperatura maximă va fi de 5…7 grade, iar cea minimă de -3…0 grade.