PROGNOZA METEO 25 septembrie. Vremea se încălzeşte, temperaturile vor ajunge şi la 30 de grade

După o perioadă cu temperaturi sub media perioadei, vremea începe să se încălzească treptat în toată ţara, chiar dacă marţi e posibil să avem parte de ceva instabilitate.

24 sept. 2022, 14:54
PROGNOZA METEO 25 septembrie. Vremea se încălzeşte, temperaturile vor ajunge şi la 30 de grade

PROGNOZA METEO 25 septembrie. Duminică, în ţară, vremea se va încãlzi, iar valorile termice se vor situa în jurul mediilor climatologice specifice datei. Cerul va fi variabil, cu înnorãri temporare pe parcursul zilei în vestul şi nord-vestul teritoriului, iar seara şi noaptea şi în sud-vest, centru şi nord. În a doua parte a intervalului vor fi ploi ce vor avea şi caracter de aversã, în Maramureş, local în Crişana şi Banat şi pe arii restrânse în Transilvania, nordul Moldovei şi al Olteniei. În extremitatea de nord-vest cantitãţile de apã pot depãşi izolat 10…15 l/mp, iar trecãtor se vor semnala descãrcãri electrice. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificãri în zonele montane, pe litoral şi în sudul Banatului, iar noaptea şi în regiunile vestice. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 18 şi 26 de grade, iar cele minime între 6 şi 15 grade, mai scãzute în depresiunile Carpaţilor Orientali spre 3 grade, dar şi uşor mai ridicate pe litoral şi în deltã. Izolat se va forma ceaţã.

Şi la Bucureşti, duminică, vremea se va încãlzi, iar valorile termice se vor situa în jurul celor normale acestei date. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla în general slab. Temperatura maximã va fi de 24…25 de grade, iar cea minimã de 7…10 grade.

Luni, vremea va continua sã se încãlzeascã în estul şi sud-estul ţãrii, unde va deveni caldã pentru ultima decadã a lunii septembrie, iar în celelalte regiuni valorile termice vor fi în general comparabile cu cele din intervalul precedent şi apropiate de mediile multianuale. Pe parcursul zilei, cerul va fi variabil, cu înnorãri temporar accentuate în Maramureş, Crişana, nordul Transilvaniei şi al Moldovei, unde se vor semnala averse. Seara şi noaptea aria de nebulozitate şi ploi va fi în extindere dinspre sud-vest şi va cuprinde cea mai mare parte a ţãrii. Excepţie va face sud-estul teritoriului unde cerul se va menţine variabil, iar ploile vor fi posibile doar izolat. Trecãtor şi pe alocuri se vor semnala descãrcãri electrice, iar mai ales în jumãtatea vesticã, cantitãţile de apã vor depãşi 20…25 l/mp. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificãri la munte, în special la altitudini mari unde rafalele vor depãşi 60…70 km/h, iar local şi temporar şi în vest şi sud-est. Temperaturile maxime vor fi cuprinse în general între 20 şi 29 de grade, cu cele mai ridicate valori în Muntenia şi partea continentalã a Dobrogei, iar cele minime se vor situa între 9 şi 19 grade. Izolat, se va forma ceaţã.

Citeşte şi Prognoza meteo lunară. Vreme rece cu ninsori la munte, apoi revin temperaturi de vară. Cum va fi vremea în octombrie

Şi la Bucureşti, luni, vremea va continua sã se încãlzeascã şi va deveni caldã pentru aceastã datã. Cerul va fi variabil, cu înnorãri noaptea, când va creşte probabilitatea pentru ploi slabe de scurtã duratã. Vântul va sufla slab pânã la moderat. Temperatura maximã se va situa în jurul valorii de 29 de grade, iar cea minimã va fi de 12…14 grade.

Marţi, în ţară, vremea va fi în general instabilã. Cerul va avea înnorãri şi pe arii extinse vor fi averse, însoţite pe alocuri, cu precãdere în sud şi sud-vest, de descãrcãri electrice. Local -îndeosebi în regiunile vestice şi în zonele montane- se vor înregistra cantitãţi de apã însemnate şi izolat vor fi condiţii de grindinã. În sud-estul ţãrii, ploile vor fi mai frecvente în cursul nopţii. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificãri la munte, la altitudini mari şi izolat în restul teritoriului. Temperaturile maxime se vor situa în jurul celor normale în jumãtatea de nord-vest şi vor caracteriza o vreme caldã în celelalte zone, chiar deosebit de caldã în sud-est, iar la nivelul întregii ţãri vor fi cuprinse între 16 grade în nordul extrem al Moldovei şi 29…30 de grade în sud-estul Munteniei şi vestul Dobrogei; minimele termice se vor încadra în general între 9 şi 19 grade, valori mult mai ridicate decât cele specifice datei.

La Bucureşti, marţi, vremea va fi caldã, dar în general instabilã. Cerul va avea înnorãri şi temporar, cu precãdere în a doua parte a zilei, vor fi averse şi posibil descãrcãri electrice. Vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura maximã va fi de 26…28 de grade, iar cea minimã de 12…15 grade.

Citeşte şi Continuă să ningă la munte. Stratul de zăpadă depășește 20 cm. Trafic îngreunat pe Transfăgărăşan din cauza ninsorilor şi a căderilor de pietre

Miercuri, în ţară, vremea se va menţine în general instabilã pe parcursul zilei când înnorãrile vor fi mai persistente în vest şi nord-vest unde va ploua pe arii extinse şi se vor accentua temporar în celelalte zone şi local vor fi averse însoţite de descãrcãri electrice. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, pe alocuri se vor înregistra cantitãţi de apã însemnate şi izolat vor fi condiţii de grindinã. Noaptea, aria ploilor se va restrânge, iar cerul va deveni variabil în majoritatea regiunilor. Vântul va avea intensificãri susţinute la munte, dar temporar şi în celelalte zone. În vest şi în nord-vest vremea va deveni local rãcoroasã, iar în restul teritoriului -cu precãdere în est şi în sud-est- valorile termice se vor situa cu mult peste cele obişnuite în ultima decadã a lunii septembrie, cu maxime ce se vor încadra între 16 grade în Dealurile de Vest şi în Maramureş şi 29…30 de grade în Bãrãgan şi Podişul Dobrogei; temperaturile minime, mai scãzute decât în noaptea precedentã în toatã ţara, vor fi cuprinse în general între 4 şi 14 grade. Izolat, se va forma ceaţã.

La Bucureşti, miercuri, Valorile termice diurne vor continua sã se situeze peste cele specifice la sfârşitul lunii septembrie. Cerul va fi temporar noros ziua când vor mai fi averse în general slabe, apoi va deveni variabil. Vântul va sufla moderat, cu intensificãri în special în prima parte a intervalului. Temperatura maximã va fi de 26…27 de grade, iar cea minimã de 8…10 grade, transmite ANM.