Prognoza meteo 27 februarie 2023. Valorile termice sunt în scădere față de intervalul precedent

Temperaturile maxime se vor situa în general între 0 și 5 grade, iar cele minime între -6 și 2 grade, în nordul țării. În regiunile sudice, deși valorile termice vor fi în scădere semnificativă față de intervalul precedent, acestea se vor menține peste cele normale, astfel maximele vor fi cuprinse în marea lor majoritate între 8 și 16 grade, iar cele minime între 1 și 5 grade.

26 feb. 2023, 16:09
Prognoza meteo 27 februarie 2023. Valorile termice sunt în scădere față de intervalul precedent

Prognoza meteo 27 februarie 2023, la noapte, în țară

În vest, nord, centru și nord-est vremea se va menține închisă și va ninge însemnate cantitativ (local peste 25…30 l/mp). Prin urmare se va depune strat de zăpadă, mai consistent în Munții Apuseni, nordul Carpaților Orientali și în zonele submontane aferente. În Carpații Meridionali și de Curbură, la altitudini sub 1700 m, dar și în sudul și sud-estul Transilvaniei vor mai fi și precipitații sub formă de ploaie și pe arii restrânse vor fi depuneri de polei. În restul țării înnorările vor fi temporare și local va ploua și sub formă de aversă și vor fi posibile descărcări electrice. Temperaturile minime vor fi cuprinse între -2 și 6 grade, mai ridicate spre 9…10 grade în extremitatea de sud și sud-est. Vântul va avea intensificări la altitudini mari, unde va fi viscol, vizibilitate scăzută și zăpadă troienită, dar pe alocuri la viteze mai mici și în zonele joase de relief.

Prognoza meteo 27 februarie 2023, la noapte, în București

Cerul va avea înnorări temporare, vor fi condiții pentru averse slabe, iar vântul va avea unele intensificări (rafale de 40…45 km/h). Temperatura minimă va fi de 3…5 grade.

Prognoza meteo 27 februarie 2023, luni, în țară

În jumătatea de nord a țării, vremea va fi rece și închisă, iar îndeosebi pe parcursul zilei vor mai fi precipitații, local moderate cantitativ, predominant sub formă de ninsoare și se va mai depune strat de zăpadă; temperaturile maxime se vor situa în general între 0 și 5 grade, iar cele minime între -6 și 2 grade. În regiunile sudice, deși valorile termice vor fi în scădere semnificativă față de intervalul precedent, acestea se vor menține peste cele normale, astfel maximele vor fi cuprinse în marea lor majoritate între 8 și 16 grade, iar cele minime între 1 și 5 grade. Local și temporar, cerul va avea înnorări și va ploua, mai ales sub formă de aversă. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări izolate.

Prognoza meteo 27 februarie 2023, luni, în București

Deși valorile termice vor scădea semnificativ față de intervalul anterior, acestea vor continua să fie mai ridicate decât mediile climatologice, astfel maxima va fi de 12…14 grade, iar cea minimă de 2…3 grade. Temporar, cerul va avea înnorări și vor fi averse, iar vântul va sufla în general moderat.

Prognoza meteo 28 februarie 2023, marți, în țară

Valorile termice vor continua să scadă în regiunile sudice, astfel încât în majoritatea zonelor se vor situa în jurul celor specifice la sfârșitul lunii februarie (cele diurne local peste norme în centrul țării). Vremea va fi în general închisă și cu precădere în regiunile sudice, pe spații mici ziua și pe arii relativ extinse noaptea vor fi precipitații predominant sub formă de ploaie. În masivele sudice si sud-vestice și trecător în zonele submontane aferente se vor semnala precipitații mixte. Izolat vor fi condiții de polei. În restul teritoriului, probabilitate redusă de precipitații, dar dimineața și noaptea pe arii restrânse va fi ceață. Vântul va sufla slab și moderat. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 3 și 10 grade, cu cele mai ridicate valori în Transilvania, iar cele minime vor fi cuprinse în marea lor majoritate între -7 și 4 grade.

Prognoza meteo 28 februarie 2023, marți, în București

Vremea va continua să se răcească, astfel că temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 6 grade, iar cea minimă va fi de 3…4 grade. Cerul va fi mai mult noros; în primele ore ale zilei și noaptea va ploua. Vântul va sufla moderat.

Prognoza meteo 1 martie 2023, miercuri, în țară

Valorile termice vor fi apropiate de cele specifice perioadei, exceptând regiunile intracarpatice unde cele diurne local vor fi mai ridicate decât mediile multianuale. În regiunile sudice, dar temporar și in cele estice vor fi înnorări, în timp ce în restul țării cerul va fi variabil, dar pe alocuri, dimineața și noaptea, se va forma ceață. Pe arii restrânse în Oltenia, Muntenia și Dobrogea vor fi precipitații slabe, ploi, burniță și trecător lapoviță. În Carpații Meridionali și în Munții Banatului, izolat se vor semnala precipitații mixte. Vântul va sufla slab și moderat, cu ușoare intensificări în sudul Banatului. Temperaturile maxime se vor încadra între 4 și 11 grade, izolat mai scăzute în nord-est, iar cele minime vor fi cuprinse în general între -5 și 3 grade.

Prognoza meteo 1 martie 2023, miercuri, în București

Vremea va fi în general închisă, iar ziua ușor mai rece decât în mod normal la această dată. Trecător vor fi precipitații slabe, mai ales ploaie și burniță. Vântul va sufla în general moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul a 6 grade, iar cea minimă va fi de 1…2 grade.