Prognoza meteo 27 februarie 2024. Vine primăvara cu temperaturi de 20 de grade Celsius

Vremea va fi în continuare mult mai caldă decât în mod normal, astfel, temperaturile maxime se vor încadra între 8 grade în deltă și 20...21 de grade în zonele deluroase din vest, iar cele minime vor fi cuprinse în general între -3 și 8 grade

26 feb. 2024, 16:20
Prognoza meteo 27 februarie 2024. Vine primăvara cu temperaturi de 20 de grade Celsius
Prognoza meteo 27 februarie 2024. Vine primăvara cu temperaturi de 20 de grade Celsius

Vine primăvara cu temperaturi de 20 de grade Celsius. Cerul va fi variabil, însă dimineața și mai ales noaptea, pe alocuri, în special în sud și în est, vor fi nori joși și ceață, cu probabilitate mai mare în Dobrogea, unde pot persista. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări locale pe crestele Carpaților Meridionali și în Banat.

Citește și Prognoza meteo pe două săptămâni: „Babele” schimbă vremea la început de martie, un anticiclon loveşte Europa de Est

Vine primăvara cu temperaturi de 20 de grade Celsius

București

Valorile termice, deși în scădere ușoară, vor continua să caracterizeze o vreme mult mai caldă decât în mod obișnuit la această dată. Cerul va fi variabil în mare parte a intervalului, însă în orele dimineții și cu probabilitate mai mare în a doua parte a nopții, vor fi nori joși și ceață. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi de 15…16 grade, iar cea minimă de 1…3 grade.

MIERCURI
În Țară

Regimul termic va fi în continuare caracterizat de valori mult mai mari decât cele climatologic specifice perioadei. Astfel, maximele se vor încadra între 11 și 20 de grade, ușor mai scăzute pe litoral, iar minimele vor fi cuprinse, în general, între 0 și 9 grade. În zonele joase de relief din estul țării, precum și în Lunca Dunării, dimineața și noaptea vor fi nebulozitate joasă și local ceață, posibil persistente în Dobrogea, iar în rest, cerul va fi variabil. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări în sudul Banatului și, trecător, în Moldova.

București

Vremea se va menține cu mult mai caldă decât în mod obișnuit pentru această perioadă, astfel încât temperatura maximă va fi de 14…16 grade, iar cea minimă de 4…5 grade. În primele ore ale zilei și noaptea vor fi nori joși și ceață, iar în restul timpului cerul va fi variabil. Vântul va sufla slab și moderat.

JOI
În Țară

Valorile termice se vor menține cu mult peste cele climatologic specifice perioadei în cea mai mare parte a țării. La începutul zilei, cu precădere în regiunile extracarpatice, vor fi nori joși și local ceață, izolat persistente, iar în rest cerul va fi variabil. În cursul nopții, cerul se va înnora treptat în majoritatea zonelor, în sud-vestul țării local va ploua, iar în zona montană aferentă vor fi precipitații mixte; ceața se va semnala pe arii restrânse în est și sud-est. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări în sudul Banatului și pe crestele Carpaților Meridionali, cu viteze mai mari în a doua parte a intervalului. Temperaturile maxime vor fi de la 8…10 grade pe litoral și în zonele cu ceață mai persistentă din Moldova până la 19…20 de grade local în Maramureș, Crișana și Banat; minimele termice vor fi cuprinse între -1…0 grade în depresiunile Carpaților Orientali și 10…11 grade în Dealurile de Vest.

București

Regimul termic va fi în continuare caracterizat de valori mult mai ridicate decât cele specifice perioadei. Cerul va fi înnorat la începutul zilei când vor fi și condiții de ceață și în a doua parte a nopții, iar în restul timpului va fi variabil. Vântul va sufla moderat. Temperatura maximă va fi de 13…16 grade, iar cea minimă de 3…5 grade.

VINERI
În Țară

În cea mai mare parte a țării, vremea va fi mai caldă decât în mod obișnuit în prima zi a lunii martie. Cerul va avea înnorări în majoritatea zonelor; va ploua local în regiunile sud-vestice (la altitudini mari în zona montană aferentă vor fi precipitații mixte), iar dimineața și noaptea în est și sud-est pe alocuri va fi ceață. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări în sudul Banatului și pe crestele Carpaților Meridionali și pe arii restrânse, cu viteze mai mici, și în sudul și nord-estul teritoriului. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 10 și 17 grade, iar cele minime vor fi cuprinse în marea lor majoritate între -1 și 8 grade.

București

Valorile de temperatură vor fi mai ridicate decât normele specifice în prima zi a lunii martie, astfel că maxima va fi de 13…14 grade și minima de 3…4 grade.. Cerul va fi înnorat în mare parte din interval, iar vântul va sufla în general moderat.

SAMBATA, DUMINICA, LUNI
În Țară

Valorile de temperatură se vor situa în continuare peste normele perioadei în cea mai mare parte a țării, dar în special în vest și nord-vest. Ploi de scurtă durată, în general slabe, se vor semnala pe arii restrânse, cu probabilitate mai mare în jumătatea de vest a teritoriului.

București

Valorile termice, cu mici oscilații de la o zi la alta, se vor menține peste cele climatologic specifice perioadei. Probabilitatea de ploaie va fi scăzută.

Citește și Elena Mateescu anunţă că februarie iese din tipare cu temperaturi record. Ploi abundente la final de lună