Prognoza meteo 30 decembrie. Vreme rece cu ploi şi polei în sud. Ninsori şi viscol la munte

Vreme se menţine rece şi va continua să plouă şi există risc de formare a poleiului. La munte, la altitudini mari va ninge și vântul se va intensifica treptat. În capitală va ploua şi temperatura maximă nu va trece de 3 grade.

29 dec. 2021, 14:14
Prognoza meteo 30 decembrie. Vreme rece cu ploi şi polei în sud. Ninsori şi viscol la munte

Prognoza meteo 30 decembrie. La noapte, vremea se va menține predominant închisă și temporar se vor semnala precipitatii în sudul țării, local în vest, pe arii restrânse în centru și cu totul izolat în rest. Acestea vor fi sub formă de ploaie, în Oltenia și Muntenia trecător se va semnala și lapoviță sau ninsoare, iar la munte, în special în zona înaltă, vor predomina ninsorile. În regiunile sud-estice local vor fi depuneri de polei, cu o probabilitate mai mare în zona joasă a județelor din centrul, nordul și nord-estul Munteniei, precum și în sudul Moldovei și nordul Dobrogei. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări pe litoral. Temperaturile minime vor fi cuprinse, în general, între -6 şi 4 grade. Pe alocuri se va forma ceață.

BUCUREȘTI Cerul va fi noros și se vor semnala precipitații sub formă de ploaie sau burniță ce vor depune polei. Vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura minimă se va situa în jurul valorii de 0 grade.

Prognoza meteo 30 decembrie – JOI

Vremea va fi în general închisă. Temporar va ploua slab, la începutul intervalului local în sud-est, iar mai ales spre seară și noaptea în vest, nord-vest și izolat în rest. La munte și trecător în nordul teritoriului vor fi precipitații mixte, iar la altitudini mari va ninge și vântul se va intensifica treptat, astfel că rafalele vor depăși 60…70 km/h viscolind ninsoarea. Pe alocuri vor mai fi condiții de polei. În celelalte regiuni vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări pe litoral. Temperaturile maxime se vor încadra între 0 și 8 grade, cu valori mai coborâte până spre -2 grade în Moldova, iar cele minime, în general, între -3 și 2 grade. Cu precădere dimineața și noaptea, pe areale relativ restrânse, se va forma ceață.

BUCUREȘTI Vremea va fi în general închisă și trecător va ploua slab, cu precădere în prima parte a intervalului. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi de 2…3 grade, iar cea minimă în jur de -1 grad. Mai ales pe parcursul nopții se va forma ceață.

Citeşte şi: Alertă meteo de ploi şi polei în Bucureşti. Circulaţie îngreunată pe mai multe drumuri din ţară

Prognoza meteo VINERI

Valorile termice, în creștere față de intervalul anterior, vor caracteriza o vreme caldă pentru această dată în cea mai mare parte a țării. Cerul va avea înnorări și temporar va ploua în vestul, centrul și nordul teritoriului, iar noaptea pe arii restrânse în celelalte regiuni. La altitudini mari vor mai fi lapovițe și ninsori, însă în restul zonei montane, regimul termic ridicat și precipitaţiile în formă lichidă, pe alocuri moderate cantitativ, vor determina topirea şi cedarea apei din stratul de zăpadă. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 3 și 12 grade, iar cele minime între 1 și 7 grade. Mai ales în prima parte a zilei, pe arii relativ restrânse va fi ceață, cu o probabilitate mai mare în sud și sud-est, iar izolat polei, cu precădere în nord-est. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări în special pe creste unde rafalele vor depăşi 70…80 km/h.

BUCUREȘTI Valorile termice, în creștere ușoară față de intervalul anterior, vor caracteriza o vreme caldă pentru această dată. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 6 grade, iar cea minimă va fi de 2…3 grade. Cerul va avea înnorări, mai persistente la începutul intervalului când se va semnala ceață și din nou spre sfârșitul nopții când vor fi posibile ploi slabe. Vântul va sufla slab şi moderat.

Prognoza meteo SAMBATA

Vremea va fi mult mai caldă decât ar fi normal la început de ianuarie, astfel că temperaturile maxime se vor încadra în general între 6 și 14 grade, iar cele minime între -1 și 7 grade. Cerul va avea înnorări în toate regiunile, mai persistente în nord şi în centru, precum şi în zonele montane şi submontane, unde ploile se vor semnala pe arii relativ extinse. În restul teritoriului ploi trecătoare vor fi pe spaţii mici, mai ales în sud-est. La munte, dimineaţa vor mai fi condiţii de polei, iar la peste 1800 m altitudine izolat vor fi şi ninsori sau lapoviţă, mai ales noaptea. Temperaturile în creştere şi precipitaţiile sub formă de ploaie, pe alocuri moderate cantitativ, vor determina în continuare topirea şi cedarea apei din stratul de zăpadă încă prezent local la munte şi în nord-nord-est. Vântul va sufla tare pe crestele Carpaţilor Meridionali şi de Curbură, va avea intensificări temporare şi în restul masivelor, dar local şi în zonele joase de relief, cu precădere în Moldova şi sudul Olteniei. Pe alocuri, în orele dimineţilor, se va forma ceaţă.

BUCUREȘTI Vremea va fi mult mai caldă decât în mod obişnuit în prima zi din an. Cerul va avea temporar înnorări, dar probabilitatea de ploaie va fi redusă. Vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura maximă va fi de 12…13 grade, iar cea minimă de 3…4 grade. În orele dimineţii vor fi condiţii de ceaţă.

Citeşte şi: Prognoza meteo. Cum va fi vremea în primele zile ale noului an 2022. Temperaturi peste limita normală

Prognoza meteo DUMINICA

Deşi valorile termice vor fi mai scăzute decât în intervalul precedent în cea mai mare parte a ţării, vremea se va menţine caldă pentru această perioadă din an. Astfel, temperaturile maxime se vor încadra în general între 3 și 12 grade, iar cele minime în marea lor majoritate între -3 și 5 grade. Temporar cerul va avea înnorări, ziua probabilitatea pentru ploi va fi redusă, însă în a doua parte a nopţii va ploua local în nord şi nord-est unde vor fi condiţii de polei. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări în zona montană înaltă şi local în sud-estul teritoriului. Pe alocuri se va forma ceaţă.

BUCUREȘTI Deşi în scădere uşoară, valorile termice se vor situa în continuare peste cele climatologic specifice perioadei. Cerul va fi parţial noros ziua, apoi se vor forma nori joşi şi posibil ceaţă. Vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul a 8 grade, iar cea minimă va fi de 1…2 grade.