Prognoza meteo 31 ianuarie. Vreme în general închisă. Se răceşte în cea mai mare parte a ţării

Până la mijlocul săptămânii, vremea se menţine închisă, cu temperaturi scăzute. De miercuri, însă, vremea va deveni deosebit de caldă pentru începutul lunii februarie, în cea mai mare parte a țării.

30 ian. 2021, 20:31
Prognoza meteo 31 ianuarie. Vreme în general închisă. Se răceşte în cea mai mare parte a ţării
Prognoza meteo 31 ianuarie

Prognoza meteo 31 ianuarie. LA NOAPTE, în vestul, centrul, nordul și nord-estul țării, cerul va fi mai mult noros și temporar se vor semnala precipitații în general slabe cantitativ. Acestea vor fi predominant sub formă de ninsoare în Maramureș și în jumătatea de nord a Moldovei, mixte în Crișana și local în Transilvania, iar în Banat, mai ales spre dimineață, pe arii restrânse va ploua. Pe arii restrânse vor fi depuneri de polei. La munte, mai ales în Munții Apuseni și în nordul Carpaților Orientali, va ninge și se va depune strat nou de zăpadă, iar vântul va avea intensificări, cu rafale de 60…80 km/h în special în zona înaltă, viscolind și spulberând zăpada. În restul teritoriului, cerul va fi variabil, cu unele înnorări spre dimineață. Unele intensificări ale vântului se vor semnala și în nord-estul teritoriului, cu viteze de 50…55 km/h și local în est, sud-est și nord-vest. Temperaturile minime vor fi cuprinse între -4 grade în nordul Moldovei și 5 grade în sudul Banatului. În zonele joase, izolat va fi ceață.

În București, cerul va fi variabil, cu unele înnorări în a doua parte a nopții. Vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura minimă va fi de 1…2 grade, mai scăzută în zona preorășenească până spre -2 grade, unde vor fi condiții de ceață.

DUMINICA, vremea va fi în general închisă și se va răci în cea mai mare parte a țării, chiar accentuat în nord-est. Vor fi precipitații, ziua în vest, centru și nord, apoi și în restul teritoriului. În jumătatea de nord a Moldovei și în zona de munte, mai ales la altitudini mai mari de 1400 m, va ninge și se va depune strat nou de zăpadă, în Maramureș, nordul Crișanei și al Transilvaniei vor predomina ninsorile, în Banat vor fi precipitații mixte, iar în celelalte regiuni vor fi mai ales ploi. Local, îndeosebi spre seară și noaptea, se va depune polei, cu o probabilitate mai mare în jumătatea de sud a Moldovei, în nord-estul Munteniei și estul Transilvaniei. Pe arii restrânse cantitățile de apă vor depăși 15…25 l/mp, îndeosebi în regiunile vestice și în zona de munte. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări în Carpații Meridionali și în Munții Banatului, cu precădere la altitudini mari, unde rafalele vor depăși 70…80 km/h, spulberând zăpada, precum și, local și temporar, în regiunile sudice și sud-estice, cu viteze de 45…55 km/h. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între -2 grade în nordul Moldovei și 10…11 grade în extremitatea de sud și de sud-est, iar cele minime, în general, între -4 și 6 grade. Izolat, se va semnala ceață.

În București, valorile termice se vor situa peste mediile climatologice. În cursul zilei cerul va fi temporar noros, însă începând cu orele serii nebulozitatea se va accentua și temporar va ploua, posibil moderat cantitativ. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări mai ales în a doua parte a intervalului, când viteza la rafală va atinge 40…45 km/h. Temperatura maximă va fi de 5…7 grade, iar cea minimă va fi de 1…2 grade. Dimineața vor mai fi condiții de ceață

Citeste si PROGNOZA METEO LUNARĂ. Vremea se încălzește din februarie

LUNI, vremea se va menține în general închisă, iar mai ales în prima parte a intervalului, temporar, se vor semnala precipitații în nordul, centrul, estul și sud-estul țării și pe arii mai restrânse în rest. În jumătatea de nord a Moldovei va mai ninge, în Maramureș și în zona de munte vor predomina ninsorile, în Crișana, Banat și Transilvania se vor semnala precipitații mixte, iar în celelalte regiuni va ploua. La începutul intervalului, pe alocuri, îndeosebi în centru și est, vor mai fi depuneri de polei. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări în sud-estul teritoriului și în zona montană înaltă. Temperaturile maxime vor fi cuprinse, în general, între -1 și 9 grade, cu cele mai scăzute valori în Moldova, unde vremea va fi rece, iar cele minime se vor situa între -8 și 4 grade. Local, în special noaptea, se va semnala ceață.

În București, cerul va avea înnorări și, mai ales în primele ore ale zilei, va mai ploua slab. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 8 grade, iar cea minimă de 1…2 grade. Mai ales spre sfârșitul intervalului, se va semnala ceață.

MARTI, în regiunile sudice vremea va fi în general închisă, cu nebulozitatea joasă persistentă în cea mai mare parte a intervalului și, pe arii restrânse, ploi slabe sau bruniță. În restul țării, cerul va fi temporar noros, iar în nord-vestul țării vor fi precipitații slabe – ploi în zonele joase de relief și ninsori la altitudini mari în zona montană aferentă. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări la munte. Temperaturile maxime vor fi cuprinse, în general, între 2 și 10 grade, iar cele minime se vor încadra între -4 și 7 grade. Dimineața și noaptea, local va fi ceață.

În București, vremea va fi în general închisă, cu nebulozitate joasă persistentă în cea mai mare parte a intervalului. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 5 grade, iar cea minimă va fi de 1…3 grade. Dimineața și noaptea vor fi condiții de ceață.

De miercuri, se încălzeşte

MIERCURI, vremea se va încălzi și va deveni deosebit de caldă pentru începutul lunii februarie în cea mai mare parte a țării. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 5 și 13 grade, iar cele minime între -1 și 7 grade. Vor fi înnorări în regiunile nordice, unde se vor semnala ploi slabe, iar în zona montană înaltă, trecător, se vor semnala precipitații mixte. În restul teritoriului, cerul va fi variabil, însă mai ales la începutul zilei, local, se va mai semnala nebulozitate joasă sau ceață, asociate pe arii restrânse cu burniță. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări la munte.

Citeste si De-a dreptul emoționant. Un bărbat în scaun cu rotile a fost filmat în timp ce curăța zăpada din curte

În București, vremea se va încălzi și va deveni deosebit de caldă pentru începutul lunii februarie. Cerul va fi variabil, iar mai ales la începutul zilei va mai fi nebulozitate joasă sau ceață. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi de 9…11 grade, iar cea minimă de 1…3 grade.

Tendinţa evoluţiei vremii pentru zilele de JOI, VINERI, SAMBATA

În Țară

Vremea se va menține deosebit de caldă pentru această perioadă în cea mai mare parte a țării. Probabilitatea pentru precipitații va fi ridicată, îndeosebi în vestul, centrul și nordul teritoriului.

București

Vremea se va menține deosebit de caldă pentru această perioadă. Probabilitatea pentru precipitații va fi redusă