Prognoza meteo 4-11 martie 2020. Vremea va fi în continuare mult mai caldă decât în mod obişnuit

Vremea va fi în continuare mult mai caldă decât în mod obișnuit în această perioadă din an. Temperaturile vor fi în creştere, iar soarele va fi prezent pe tot parcursul lunii. 

RomaniaTV.net
03 mart. 2020, 19:01
Prognoza meteo 4-11 martie 2020. Vremea va fi în continuare mult mai caldă decât în mod obişnuit

PROGNOZA METEOROLOGICĂ IN INTERVALUL
03.03.2020 ORA 20 – 04.03.2020 ORA 08

ÎN ŢARĂ

Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate și ploi, pe arii extinse în Banat, Crișana, Maramureș și izolat în Transilvania și Oltenia. Ploile vor avea și  caracter de aversă și vor fi posibil însoțite de descărcări electrice. Prin acumulare în zonele deluroase și montane cantitățile de apă vor depăși local 15…20
l/mp și izolat 25….30 l/mp. La munte vor predomina ploile, favorizând topirea stratului de zăpadă. Vântul va avea intensificări temporare, îndeosebi pe crestele Carpaților Meridionali și de Curbură, unde vor fi rafale de peste 70…90 km/h, dar pe arii restrânse, la început și în regiunile vestice, iar spre sfârșitul
intervalului în extremitatea de sud-est a țării. Valorile termice vor fi mult mai ridicate decât cele normale pentru această dată, cu minime cuprinse între 1 și 11 grade.

LA BUCUREŞTI

Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura minimă va fi de 7…9 grade, mult mai ridicată decât normalul perioadei.

Citeşte şi: PROGNOZA METEO pentru următoarele zile. Se anunţă temperaturi de 24 de grade

PROGNOZA METEOROLOGICĂ PENTRU INTERVALUL
04.03.2020 ORA 08 – 05.03.2020 ORA 08

ÎN ŢARĂ

Cerul va avea înnorări temporar accentuate și va ploua, pe parcursul zilei – la început în regiunile vestice și sud-vestice, apoi și în cele centrale, iar valorile termice vor fi mai coborâte față de ziua precedentă. În restul teritoriului, vremea se va menține mult mai caldă decât în mod normal pentru această dată, iar mai ales spre seară și noaptea local va ploua. Ploile vor avea și caracter de aversă și se vor semnala descărcări electrice. Îndeosebi prin acumulare în zonele deluroase și montane, cantitățile de apă vor depăși local 15…20 l/mp și izolat 25…35 l/mp. La munte ziua vor predomina ploile, favorizând topirea stratului de zăpadă, iar
noaptea, la altitudini mari, precipitațiilor vor fi mixte. Vântul va avea intensificări în Carpații Meridionali și de Curbură, cu viteze ce vor depăși 50…70 km/h, iar pe creste 80…90 km/h. Intensificări temporare ale vântului se vor semnala, ziua, local și în regiunile estice și sud-estice. Temperaturile maxime se vor încadra între 7…8 grade în Banat și în Crișana și în jurul a 20 de grade în Muntenia, sudul Moldovei și vestul Dobrogei, iar cele minime vor fi cuprinse în general între 1 și 9 grade.

LA BUCUREŞTI

Vremea va fi în continuare mult mai caldă decât în mod obișnuit în această perioadă din an, astfel că temperatura maximă va fi de 19…20 de grade, iar cea minimă se va situa în jurul valorii de 7 grade. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate spre seară și noaptea, când trecător va ploua slab. Vântul va sufla în general moderat ziua, (cu viteze de 35…45 km/h) și slab pe parcursul nopții.

Citeşte şi: Fenomen meteo extrem în România. Experţii anunţă o scădere dramatică a temperaturilor în această săptămână

PROGNOZA METEOROLOGICĂ PENTRU INTERVALUL
05.03.2020 ORA 08 – 06.03.2020 ORA 08

ÎN ŢARĂ

Valorile termice vor fi în scădere față de ziua precedentă în cea mai mare parte a țării și se vor situa în jurul celor normale pentru această dată, exceptând regiunile sudice, unde vremea va fi ușor mai caldă pentru prima decadă a lunii martie. Cerul va avea înnorări, mai accentuate pe parcursul zilei, când local va ploua în centrul, sudul și estul teritoriului și izolat în rest, iar noaptea izolat îndeosebi în extremitatea de est. Ploile vor avea și caracter de aversă și se vor semnala descărcări electrice. În zona montană precipitațiile vor fi mixte. Vântul va sufla slab și moderat. Temperaturile maxime se vor încadra între 4 și 14 grade, iar cele minime, în general, între -1 și 7 grade. 

LA BUCUREŞTI 

Valorile termice se vor menține ușor peste cele climatologic specifice perioadei, deși vor fi în scădere față de ziua precedentă. Cerul va avea înnorări și temporar în prima parte a intervalului va ploua. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi de 10…11 grade, iar cea minimă de 4…5 grade.

PROGNOZA METEOROLOGICĂ PENTRU INTERVALUL
06.03.2020 ORA 08 – 07.03.2020 ORA 08

ÎN ŢARĂ

Vremea se va încălzi în cea mai mare parte a țării. Cerul va fi mai mult noros în vestul, sud-vestul și centrul țării, unde local va ploua, iar în rest înnorările vor fi temporare și doar izolat va ploua slab, pe parcursul nopții. La munte, la altitudini mari, precipitațiile vor fi mixte. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări pe crestele montane. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 9 și 17 grade, iar cele minime între -2 și 9 grade.

LA BUCUREŞTI

Vremea se va încălzi față de ziua precedentă, astfel încât maxima va fi de 14…15 grade. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări spre seară și noaptea. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura mminimă va fi de 5…6 grade, ușor mai scăzută în zona preorășenească.

Citeşte şi: PROGNOZA METEO pentru două săptămâni. Se anunţă vreme caldă şi ploi

PROGNOZA METEOROLOGICĂ PENTRU INTERVALUL
07.03.2020 ORA 08 – 08.03.2020 ORA 08

ÎN ŢARĂ

Vremea va fi caldă pentru această perioadă, îndeosebi în regiunile sudice, estice și centrale. Cerul va fi mai mult noros și va ploua în vestul, sud-vestul, nordul și centrul țării și pe arii restrânse în rest. Izolat cantitățile de apă vor fi mai însemnate. La munte, la altitudini mari, vor fi precipitații mixte. Vântul va sufla slab
și moderat, cu ușoare intensificări pe crestele montane și pe litoral. Temperaturile maxime vor fi cuprinse, în general, între 9 și 19 grade, iar cele minime între 1 și 10 grade. 

LA BUCUREŞTI

Vremea va fi caldă pentru această perioadă. Cerul va fi temporar noros, iar probabilitatea de ploaie slabă va fi în creștere spre sfârșitul intervalului. Vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă va fi de 17…18 grade, iar cea minimă de 7…9 grade.

TENDINŢA EVOLUŢIEI VREMII PENTRU INTERVALUL
08.03.2020 ORA 08 – 11.03.2020 ORA 08

ÎN ŢARĂ

Regimul termic va fi caracterizat de valori mai ridicate decât cele specifice perioadei, exceptând prima zi, când se vor apropia de cele normale în jumătatea de nord a teritoriului. Probabilitatea de precipitații va fi ridicată în cea mai mare parte a țării, cu precădere în prima parte a intervalului.

LA BUCUREŞTI

Valorile termice vor fi în scădere, dar vor caracteriza în continuare o vreme mai caldă decât în mod obișnuit pentru această perioadă. Probabilitatea de ploaie va fi ridicată în prima jumătate a intervalului.