Prognoza meteo 5 mai. Vremea se încălzește după ploile torențiale

Vremea se va încălzi din nou în sudul, estul și centrul țării, iar în vest și nord-vest nu vor fi variații semnificative față de ziua precedentă, astfel valorile termice în marea lor majoritate vor fi apropiate de normalul climatologic specific pentru începutul lunii mai.

04 mai 2023, 15:10
Prognoza meteo 5 mai. Vremea se încălzește după ploile torențiale
Prognoza meteo aprilie 2023. Cum va fi vremea de Florii și de Paște în România

Prognoza meteo 5 mai. La noapte cerul va deveni treptat variabil, dar va mai prezenta înnorări temporare în prima parte a nopții în vest, centru și nord unde izolat va mai ploua slab. Mai ales spre dimineață, pe alocuri, se va semnala ceață. Vântul va sufla slab până la moderat. Temperaturile minime se vor situa în general între 3 și 10 grade.

În București cerul va deveni variabil, iar vântul va sufla în general slab. Temperatura minimă va fi de 6…9 grade.

 

Prognoza meteo 5 mai – VINERI

Vremea se va încălzi din nou în sudul, estul și centrul țării, iar în vest și nord-vest nu vor fi variații semnificative față de ziua precedentă, astfel valorile termice în marea lor majoritate vor fi apropiate de normalul climatologic specific pentru începutul lunii mai. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare ziua, când mai ales după orele amiezii vor fi ploi slabe de scurtă durată, pe alocuri în zonele montane și submontane. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări spre sfârșitul intervalului în sud-estul teritoriului. Temperaturile maxime se vor încadra între 16…17 grade în depresiunile din estul Transilvaniei, extremitatea de nord a Moldovei, precum și în Deltă și până în jurul a 23 de grade în Banat și vestul Olteniei, iar cele minime se vor situa între 4 și 12 grade. Dimineața și noaptea, izolat se va semnala ceață.

București. Vremea se va încălzi din nou, astfel că valorile termice se vor apropia de normalul climatologic al datei. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare în a doua parte a zilei. Vântul va sufla slab până la moderat, cu ușoare intensificări spre sfârșitul intervalului. Temperatura maximă va fi de 20…21 de grade, iar minima de 7…10 grade.

Citește și: Alertă meteo de fenomene severe. Revine frigul și se anunță ploi torențiale. La munte va ninge. Când se încălzește vremea

 

Prognoza meteo SAMBATA
Vremea va deveni răcoroasă în cea mai mare parte a Moldovei și în estul Transilvaniei, iar în celelalte regiuni valorile termice se vor situa în jurul celor normale în această perioadă. Ziua, cerul va fi temporar noros și mai ales după-amiaza și seara va ploua, pe arii restrânse îndeosebi în zonele deluroase și montane din vestul și sud-vestul teritoriului. Noaptea, nebulozitatea se va extinde în majoritatea regiunilor, iar ploile se vor semnala cu precădere în nord-vestul țării. Ploile vor avea și caracter de aversă și vor fi posibile descărcări electrice, iar spre sfârșitul intervalului în zona montană înaltă a Carpaților Orientali vor fi precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări, pe parcursul zilei în sud-estul teritoriului, iar în a doua parte a nopții în sudul Banatului și pe litoral. Temperaturile maxime vor fi cuprinse în general între 15 și 23 de grade, iar cele minime între 3 și 13 grade. Izolat vor fi condiții de ceață.

București. Vremea va fi în general frumoasă, cu temperaturi apropiate de cele specifice datei. Cerul va avea înnorări temporare, iar ziua, vântul va sufla moderat, cu unele intensificări, apoi va slăbi în intensitate. Temperatura maximă va fi de 20…22 de grade, iar cea minimă de 8…10 grade.

Citește și: Prognoza meteo pentru luna mai: Vreme haotică, cu oscilaţii mari între soare arzător şi furtuni violente

 

Prognoza meteo DUMINICA
În sud-vest și parțial în vest valorile termice vor fi comparabile cu cele din intervalul anterior și apropiate de mediile climatologice, dar în restul teritoriului vor marca o scădere și vor caracteriza o vreme răcoroasă, local chiar rece în Maramureș, Transilvania, Moldova și Dobrogea. Ziua cerul va fi mai mult noros și va ploua în nord-vestul și centrul țării și doar izolat în celelalte regiuni. În cursul nopții înnorările vor fi temporare, iar ploi slabe se vor mai semnala doar pe alocuri, cu o probabilitate mai mare în sud și centru. La munte, în general la altitudini mai mari de 1600 m, precipitațiile vor fi și sub formă de lapoviță și ninsoare. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări în sud și sud-vest. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 10 și 22 de grade, iar cele minime în marea lor majoritate între 2 și 11 grade. Izolat vor fi condiții de ceață.

București. Vremea va deveni răcoroasă. Cerul va avea înnorări și vor fi condiții să plouă slab, mai ales seara și noaptea. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi de 16…18 grade, iar minima se va situa în jurul valorii de 8 grade.

 

Prognoza meteo LUNI
Vremea va fi răcoroasă, exceptând regiunile vestice unde valorile termice se vor menține apropiate de mediile multianuale. Cerul va fi temporar noros, dar numai izolat în vestul, centrul și sudul țării vor fi ploi slabe de scurtă durată. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări în sud și sud-vest, iar ziua și în centru și nord-vest. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 12 și 22 de grade, iar cele minime între 2 și 10 grade, mai scăzute în estul Transilvaniei. Izolat vor fi condiții de ceață.

București. Vremea se va menține răcoroasă. Cerul va fi temporar noros, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi de 16…17 grade, iar cea minimă de 4…7 grade.