Prognoza meteo 9 decembrie 2022. Vremea se încălzește față de ziua precedentă

Prognoza meteo 9 decembrie 2022. Vremea se va menține în general închisă și se va încălzi față de ziua precedentă. În sud și est și pe arii mai restrânse în rest va fi ceață sau nebulozitate stratiformă, iar trecător și burniță sau ploaie slabă.

08 dec. 2022, 22:12
Prognoza meteo 9 decembrie 2022. Vremea se încălzește față de ziua precedentă

Prognoza meteo 9 decembrie 2022, la noapte, în țară

Cerul va fi noros, iar local și temporar se vor semnala ploi slabe și burniță în toate regiunile. La munte și trecător în nordul Moldovei vor fi precipitații mixte și izolat se va produce polei. Se va semnala ceață în regiunile extracarpatice și pe alocuri în rest. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări pe crestele montane. Temperaturile minime vor fi cuprinse între -2 și 7 grade, cu valori ușor mai ridicate pe litoral.

Prognoza meteo 9 decembrie 2022, la noapte, în București

Cerul va fi noros, se va semnala ceață și trecător va ploua slab sau va burnița. Vântul va sufla în general slab. Temperatura minimă va fi de 3…4 grade.

Citește și Prognoza meteo. Vreme la extreme înainte de Crăciun. Ciclon cald din sud şi vortex polar din nord

Prognoza meteo 9 decembrie 2022, vineri, în țară

Vremea se va menține în general închisă și se va încălzi față de ziua precedentă. În sud și est și pe arii mai restrânse în rest va fi ceață sau nebulozitate stratiformă, iar trecător și burniță sau ploaie slabă. În jumătatea de vest a teritoriului, înnorările se vor accentua treptat și aria ploilor va fi în extindere. Cantitățile de apă vor depăși 10…15 l/mp, iar mai ales în Carpații Occidentali și în nordul Carpaților Orientali, izolat 25 l/mp. La altitudini de peste 1800 m, trecător se vor semnala precipitații mixte. Vântul va avea intensificări la munte, cu rafale de peste 80…90 km/h în zona înaltă, dar temporar și în regiunile vestice și izolat rest. Temperaturile maxime vor fi de la 1…2 grade în zonele cu ceață persistentă din nordul Moldovei, până spre 13…14 grade în Banat și în sudul Dobrogei, iar cele minime se vor situa, în general, între 4 și 9 grade.

Prognoza meteo 9 decembrie 2022, vineri, în București

Înnorările vor persista și va fi ceață asociată trecător cu burniță sau ploaie slabă. Vântul va sufla în general slab. Valorile termice, mai mari față de normele perioadei, vor avea maxima în jurul a 8 grade și minima de 3…4 grade.

Citește și Prognoza meteo 8 decembrie. Vreme închisă cu ploi şi depuneri de polei. Ceaţa va crea probleme dimineaţa şi noaptea

Prognoza meteo 10 decembrie 2022, sâmbătă, în țară

Valorile termice vor continua să crească în majoritatea regiunilor, astfel că vremea va fi mult mai caldă decât în mod obișnuit în această perioadă din an; temperaturile maxime se vor încadra între 10 și 18 grade, iar cele minime vor fi cuprinse în marea lor majoritate între 4 și 10 grade. Cerul va fi mai mult noros, exceptând regiunile sud-estice unde în cursul zilei înnorările vor fi temporare. Aria ploilor va fi în extindere în jumătatea de vest a teritoriului unde local se vor acumula cantități de apă mai însemnate, iar în celelalte zone va ploua în general slab, pe spații mai restrânse. În zona montană înaltă, trecător vor fi posibile precipitații mixte. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări pe crestele montane și temporar în sudul Banatului și pe litoral. Se va semnala ceață, pe alocuri dimineața în sudul țării, iar noaptea în regiunile estice și izolat și trecător în rest.

Prognoza meteo 10 decembrie 2022, sâmbătă, în București

Valorile termice, în creștere față de ziua precedentă, vor fi cu mult peste cele normale pentru această perioadă din an. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 13 grade, iar cea minimă va fi de 6…8 grade. Înnorările vor fi persistente, va fi ceață, trecător burniță și, mai ales în a doua parte a intervalului, ploaie slabă. Vântul va sufla în general slab.