Prognoza meteo. Caniculă, disconfort termic şi furtuni electrice, sfârşit capricios de vară

Vremea călduroasă va persista în majoritatea regiunilor, disconfortul termic va fi ridicat îndeosebi în zonele de câmpie și podiș, iar în sud și în est local va fi caniculă.

16 aug. 2023, 14:44
Prognoza meteo. Caniculă, disconfort termic şi furtuni electrice, sfârşit capricios de vară

Prognoza meteo LA NOAPTE
ÎN ȚARĂ
Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate, averse și descărcări electrice, local în vest și sud-vest și pe arii restrânse în centru și la munte. Izolat cantitățile de apă vor depăși 15…25 l/mp și vor fi condiții de grindină. Pe litoral și în deltă, precum și în zona de munte vor mai fi intensificări temporare ale vântului, în rest va sufla slab și moderat, iar intensificările vor fi în general asociate averselor. Temperaturile minime vor fi cuprinse între 14 și 24 de grade, mai coborâte în depresiunile Carpaților Orientali, spre 10 grade.

BUCUREȘTI
Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperatura minimă va fi de 17…20 de grade.

Prognoza meteo JOI
ÎN ȚARĂ
Vremea va fi călduroasă în majoritatea regiunilor, local caniculară în sud și sud-est. Disconfortul termic va fi ridicat, iar indicele temperatură umezeală (ITU) va atinge și depăși ușor pragul critic de 80 de unități în cea mai mare parte a Munteniei și a Dobrogei și local în Oltenia și sudul Moldovei. Temperaturile maxime se vor situa în general între 29 și 36 de grade, cu cele mai ridicate valori în sudul Munteniei, iar cele minime vor fi cuprinse între 15 și 23 de grade, mai scăzute în depresiuni, spre 10…11 grade. Local în zonele montane și submontane și pe arii restrânse în vest, nord-vest și centru vor fi înnorări temporar accentuate, averse și descărcări electrice. Pe suprafețe mici se vor înregistra cantități de apă de peste 15…25 l/mp și vor fi condiții de grindina. În celelalte regiuni, cerul va fi variabil, iar probabilitatea pentru manifestări de instabilitate va fi redusă. Vântul va sufla slab și moderat, cu ușoare intensificări în Dobrogea și Muntenia. Izolat în depresiuni, spre dimineață va fi ceață.

Avertizare cod galben de furtuni cu grindină și rafale de vânt puternic în 17 județe. Apoi revine canicula
BUCUREȘTI
Vremea va deveni caniculară, iar disconfortul termic ridicat, indicele temperatură umezeală (ITU) urmând să depășească ușor pragul critic de 80 de unități. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab și moderat, trecător cu ușoare intensificări pe parcursul zilei. Temperatura maximă se va situa în jurul a 36 de grade, iar cea minimă va fi de 17…20 de grade.

Prognoza meteo VINERI
ÎN ȚARĂ
Vremea va fi în continuare călduroasă în majoritatea zonelor țării, iar disconfortul termic va fi ridicat cu precădere în sud și sud-est unde va fi caniculă. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate, averse și descărcări electrice, în special după-amiaza și seara, în regiunile nord-vestice, local la munte și pe arii restrânse în vest și centru. Izolat cantitățile de apă vor fi mai însemnate (peste 20…25 l/mp). Vântul va sufla slab și moderat, cu ușoare intensificări în sudul Dobrogei și de scurtă durată în timpul ploilor. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 28 și 35 de grade, atingând 36…37 de grade izolat în Muntenia; minimele termice vor fi cuprinse între 15 și 23 de grade, mai coborâte în depresiuni, până spre 11 grade, anunţă ANM.

BUCUREȘTI
Vremea se va menține caniculară, cu disconfort termic ridicat; temperatura maximă va fi de 34…36 de grade, iar cea minimă de 17…20 de grade. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab și moderat.

Prognoza meteo. Cum va fi vremea în ultimele săptămâni de vară. Un ciclon strică ultimele vacanţe!

Prognoza meteo SAMBATA
ÎN ȚARĂ
Vremea călduroasă va persista în majoritatea regiunilor, disconfortul termic va fi ridicat îndeosebi în zonele de câmpie și podiș, iar în sud și în est local va fi caniculă. În nord-vestul, nordul și centrul țării și zona montană, mai ales în orele după-amiezii, vor fi perioade în care înnorările se vor accentua și se vor semnala averse, descărcări electrice și izolat intensificări de scurtă durată ale vântului. Pe alocuri cantitățile de apă vor fi mai însemnate. În restul teritoriului, cerul va fi variabil, iar averse vor fi posibile izolat. Temperaturile maxime se vor încadra între 28 și 36 de grade, iar cele minime între 12 și 23 de grade.

BUCUREȘTI
Vremea va fi caniculară în continuare cu disconfort termic accentuat, astfel temperatura maximă va fi de 35…36 de grade, iar minima de 18…20 de grade. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab până la moderat.

Prognoza meteo DUMINICA
ÎN ȚARĂ
Vremea va fi călduroasă în continuare în majoritatea regiunilor, disconfortul termic va fi ridicat îndeosebi în zonele de câmpie și podiș, iar în sud și în est local va fi caniculă. În zona montană, precum și în centrul, sudul și estul țării, după-amiaza vor fi înnorări temporar accentuate și se vor semnala averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului. În restul teritoriului, cerul va fi variabil, iar averse vor fi posibile izolat. Temperaturile maxime se vor încadra între 26 și 37 de grade, iar cele minime între 12 și 23 de grade.

BUCUREȘTI
Canicula și disconfortul termic accentuat vor fi în continuare; temperatura maximă va fi de 35…37 de grade și minima de 18…20 de grade. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab și moderat.

Prognoza meteo LUNI, MARTI, MIERCURI
ÎN ȚARĂ
Vremea va fi călduroasă în cea mai mare parte a țării, local caniculară în sud și sud-est unde disconfortul termic se va menține ridicat. Probabilitatea de apariție a precipitațiilor va fi mai ridicată în

BUCUREȘTI
Vremea se va menține caniculară, iar probabilitatea de ploaie va fi mică.