Prognoza meteo duminică 1 octombrie 2023. Vremea se va răci uşor şi va ploua. Care sunt zonele vizate

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis prognoza meteo pentru duminică 1 octombrie 2023. Vremea se va răci, vântul va sufla cu putere mai ales în zonele montane, iar în anumite zone ale țării va ploua.

30 sept. 2023, 13:54
Prognoza meteo duminică 1 octombrie 2023. Vremea se va răci uşor şi va ploua. Care sunt zonele vizate
Prognoza meteo duminică 1 octombrie 2023. Vremea se va răci uşor şi va ploua. Care sunt zonele vizate

Prognoza meteo duminică 1 octombrie 2023. LA NOAPTE

TARA: Cerul va prezenta înnorãri în vestul, nord-vestul şi nordul teritoriului, unde izolat se vor semnala ploi slabe, iar în celelalte regiuni se va menţine variabil la senin. Vântul va sufla slab şi moderat, temporar cu unele intensificãri în Moldova, pe litoral şi în zona montanã înaltã. Temperaturile minime, în general mai ridicate decât cele specifice datei, se vor situa între 7 şi 18 grade, mai scãzute în depresiunile din estul Transilvaniei, spre 2…5 grade. Izolat în depresiunile intramontane se va forma ceaţã.

BUCURESTI: Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla slab. Temperatura minimã, uşor mai ridicatã decât în mod obişnuit, va fi de 14…15 grade, mai scãzutã în zona preorãşeneascã pânã spre 11 grade.

DUMINICA

TARA: ANM anunţî că în regiunile sudice şi sud-estice vremea se va menţine deosebit de caldã pentru începutul lunii octombrie, însã în restul teritoriului valorile termice vor fi mai scãzute faţã de ziua precedentã şi se vor apropia de mediile multianuale specifice datei. Cerul va fi variabil, temporar cu înnorãri în nordul, centrul, estul ţãrii şi în zona de munte unde pe arii restrânse va ploua slab. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificãri în Moldova, Dobrogea şi în jumãtatea de est a Munteniei, precum şi la munte, unde vor fi viteze la rafalã, în general, de 40…50 km/h, dar trecãtor şi pe arii restrânse şi în rest. Temperaturile maxime vor fi de la 18…19 grade în jumãtatea de nord a Moldovei şi în estul Transilvaniei, pânã spre 30 de grade în sudul şi centrul Munteniei, iar cele minime se vor situa în general între 6 şi 16 grade. Dimineaţa şi noaptea, izolat se va semnala ceaţã, îndeosebi în depresiunile intramontane.

BUCURESTI: Vremea va fi deosebit de caldã pentru aceastã datã. Cerul va fi variabil, cu unele înnorãri seara şi noaptea, când vor fi condiţii pentru ploi slabe. Vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura maximã va fi de 28…30 de grade, iar cea minimã de 13…15 grade.

Citeşte şi: Când apar ninsorile în România. Cât se mai pot bucura românii de sezonul de toamnă

LUNI

TARA: Vremea se va rãcori şi în sudul şi sud-estul teritoriului, iar în toate regiunile valorile termice se vor situa în jurul celor normale pentru începutul lunii octombrie. Temperaturile maxime se vor încadra între 18 şi 26 de grade, iar cele minime în general între 4 şi 14 grade, cu cele mai ridicate valori în Dealurile de Vest şi pe litoral. Cerul va fi variabil, temporar cu înnorãri, dimineaţa în sud, iar în a doua parte a zilei şi la începutul nopţii, îndeosebi în nord, centru şi est, dar probabilitatea de ploaie va fi redusã. Pe parcursul zilei, în jumãtatea de sud a Moldovei, Bãrãgan, Dobrogea şi pe crestele montane, vântul va fi moderat (în general cu pânã la 35…40 km/h) şi va avea intensificãri pe litoral şi în bazinul vestic al Mãrii Negre unde rafalele vor depãşi temporar 50…55 km/h, iar în rest va sufla slab. Pe spaţii mici, dimineaţa şi în a doua parte a nopţii, se va semnala ceaţã în special în centrul ţãrii.

BUCURESTI: Vremea se va rãcori, iar valorile termice se vor apropia de normalul climatologic al perioadei. Pe timpul zilei, cerul va fi variabil, cu înnorãri în primele ore, dar condiţii reduse de ploaie, apoi se va însenina. Vântul va sufla slab pânã la moderat. Temperatura maximã va fi de 23…25 de grade, iar cea minimã de 8…11 grade.

MARTI

TARA: Vremea va fi frumoasã, iar valorile termice diurne, mai ridicate decât în intervalul anterior, se vor situa uşor peste normele climatologice specifice acestei date. Cerul va fi variabil pe parcursul zilei şi mai mult senin noaptea, iar vântul va sufla slab pânã la moderat. Temperaturile maxime se vor încadra între 20 şi 27 de grade, iar cele minime între 7 şi 16 grade, mai scãzute în depresiuni, pânã spre 2…3 grade în cele din Carpaţii Orientali. Pe spaţii mici, dimineaţa şi noaptea, se va semnala ceaţã, îndeosebi în depresiuni şi pe vãile din centrul ţãrii.

BUCURESTI: Vremea va fi frumoasã. Cerul va fi variabil pe parcursul zilei şi mai mult senin noaptea, iar vântul va sufla în general slab. Temperatura maximã va fi de 24…26 de grade, iar cea minimã de 9…12 grade.

MIERCURI

TARA: Vremea va fi caldã pentru aceastã datã. Cerul va fi variabil, temporar cu înnorãri în jumãtatea de nord a ţãrii şi în zonele de munte, unde mai ales spre searã şi noaptea, pe arii restrânse va ploua slab. Vântul va sufla slab pânã la moderat, cu uşoare intensificãri în a doua parte a intervalului în estul teritoriului şi la munte. Temperaturile maxime se vor încadra între 21 şi 28 de grade, iar cele minime între 7 şi 16 grade. Dimineaţa, izolat vor mai fi condiţii de ceaţã.

BUCURESTI: Vremea va fi frumoasã şi caldã pentru aceastã datã. Cerul va fi variabil, chiar mai mult senin în prima parte a intervalului, iar vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura maximã va fi de 26…28 de grade, iar cea minimã de 11…13 grade.

Citeşte şi: Elena Mateescu anunţă ecart termic în luna octombrie: „Vremea se schimbă”

JOI, VINERI, SAMBATA

TARA: Valorile termice vor fi mai scãzute faţã de zilele precedente, dar în mare parte din ţarã vremea va fi în continuare uşor mai caldã decât în mod obişnuit în prima decadã a luni octombrie. La începutul intervalului, pe alocuri vor fi posibile ploi slabe în centru, est şi sud-est.

BUCURESTI: Valorile termice vor fi mai scãzute faţã de zilele precedente, dar se vor situa în continuare uşor peste mediile multianuale caracteristice primei decade a lunii octombrie. În prima zi a intervalului vor fi condiţii pentru ploi slabe, apoi vremea va fi predominant frumoasã.


Calendar 2024
Calendar 2024