PROGNOZA METEO. Lapoviţă şi ninsori de joi în România. Cum va fi vremea în weekend

Cerul va fi variabil, iar local în Transilvania, în Moldova şi pe arii mai restrânse în celelalte regiuni, va fi ceaţã sau nebulozitate joasã stratiformã. În a doua parte a intervalului cerul se va înnora în nord-vestul teritoriului, unde izolat vor fi posibile ploi slabe sau burniţã. Vântul va sufla slab şi moderat, cu uşoare intensificãri în sudul Banatului. Temperaturile minime se vor situa în general între 0 şi 9 grade.

09 nov. 2022, 13:44
PROGNOZA METEO. Lapoviţă şi ninsori de joi în România. Cum va fi vremea în weekend
Prognoza meteo luni 28 noiembrie 2022. Temperaturile scad drastic în toată ţara

PROGNOZA METEO JOI

TARA
Vremea va fi caldã pentru aceastã datã, iar pe parcursul zilei şi în general frumoasã, cu cer variabil. Nebulozitatea prezentã în prima parte a intervalului în regiunile nord-vestice va determina pe arii restrânse ploi slabe, apoi se va extinde şi va cuprinde cea mai mare parte a ţãrii, iar ploi se vor semnala în Transilvania, în Maramureş, în Moldova, local în Oltenia şi pe suprafeţe mai mici în Banat, Crişana şi Muntenia. La altitudini în general de peste 1800 m, trecãtor, vor fi şi precipitaţii slabe sub formã de lapoviţã şi ninsoare. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificãri în zona montanã înaltã, unde la rafalã se vor depãşi viteze de 55…60 km/h. Temperaturile maxime se vor încadra între 11 şi 20 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 3 şi 11 grade. Pe alocuri, mai ales la începutul zilei, va fi ceaţã.

BUCURESTI
Vremea se va menţine caldã. Pe parcursul zilei, în primele ore, vor fi condiţii pentru nori joşi sau ceaţã, apoi cerul va fi mai mult senin. Noaptea se va înnora treptat. Vântul va sufla în general slab. Temperatura maximã va fi de 18…19 grade, iar cea minimã de 7…8 grade, mai scãzutã în zona preorãşeneascã spre 4 grade.

PROGNOZA METEO: Cea mai caldă lună octombrie din toate timpurile. Când sunt aşteptate ninsori în România

PROGNOZA METEO VINERI

TARA
În cea mai mare parte a ţãrii valorile termice vor fi în scãdere faţã de intervalul anterior, dar se vor situa uşor peste cele normale în cea de a doua decadã a lunii noiembrie. Cerul va fi variabil, cu înnorãri şi temporar ploi în Muntenia, local în Oltenia, Dobrogea, Moldova, sud-vestul Transilvaniei, la munte şi izolat, posibil şi în restul teritoriului. La altitudini în general de peste 1800 m, trecãtor, vor fi şi precipitaţii slabe sub formã de lapoviţã şi ninsoare. Vântul va sufla slab şi moderat, iar mai ales pe parcursul zilei vor fi unele intensificãri în zona montanã înaltã şi pe suprafeţe foarte mici şi în est şi în sud. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 9 şi 17 grade, iar cele minime vor fi cuprinse între -1 grad în estul Transilvaniei şi 11 grade pe litoral. Mai ales dimineaţa şi noaptea, pe alocuri va fi ceaţã.

BUCURESTI
Valorile termice diurne vor fi în scãdere faţã de intervalul anterior şi se vor situa în jurul celor normale în a doua decadã a lunii noiembrie. Cerul va fi mai mult noros şi temporar va ploua, cu o probabilitate mai mare pe parcursul zilei. Vântul va sufla în general slab în prima parte a intervalului, apoi moderat, iar la rafalã se vor atinge viteze de pânã la 30…35 km/h. Temperatura maximã se va situa în jurul valorii de 12 grade, iar cea minimã va fi de 8…9 grade, mai scãzutã în zona preorãşeneascã spre 6 grade, anunţă ANM.

Cum va fi vremea în noiembrie. La finalul săptămânii revin ploile şi ninsorile

PROGNOZA METEO SAMBATA

TARA
Cerul va fi variabil, cu înnorãri în prima parte a intervalului în regiunile sudice, unde pe alocuri va ploua slab sau va burniţa. Vântul va sufla slab şi moderat. Temperaturile maxime se vor încadra între 10 şi 17 grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 0 şi 9 grade, mai scãzute în depresiuni. Dimineaţa şi noaptea, pe areale restrânse, în zonele joase de relief se va forma ceaţã.
BUCURESTI
Cerul va fi variabil, cu unele înnorãri în prima parte a intervalului, dar probabilitatea de ploaie va fi redusã. Vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura maximã va fi de 13…15 grade, iar cea minimã de 4…6 grade.

Prognoza meteo. Vin ninsorile în noiembrie! Meteorologii Accuweather anunţă schimbarea radicală a vremii

PROGNOZA METEO  DUMINICA

TARA
Cerul va fi variabil, local cu nebulozitate joasã sau ceaţã la începutul zilei şi noaptea în zonele joase de relief. Izolat vor fi condiţii de burniţã. Vântul va sufla slab şi moderat, cu uşoare intensificãri pe crestele montane. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 11 şi 18 grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 0 şi 9 grade, mai scãzute în estul Transilvaniei.
BUCURESTI
Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura maximã va fi de 16…18 grade, iar cea minimã de 4…5 grade. Spre sfârşitul intervalului vor fi condiţii de ceaţã.

PROGNOZA METEO LUNI, MARTI si MIERCURI

TARA
Valorile termice vor scãdea treptat în toate regiunile. Probabilitatea de ploaie va fi redusã.
BUCURESTI
Valorile termice vor scãdea treptat, iar probabilitatea de ploaie va fi redusã.