PROGNOZA METEO PE DOUĂ SĂPTĂMÂNI. Temperaturile vor scădea până la -10 grade

PROGNOZA METEO. În următoarele săptămâni valorile precipitaţiilor vor fi destul de neînsemnate, chiar dacă în unele regiuni se vor înregistra valori mai ridicate punctual. Totuşi, temperaturile vor scădea în următoarea perioadă până la -10 grade Celsius, la munte.

RomaniaTV.net
12 feb. 2018, 11:50
PROGNOZA METEO PE DOUĂ SĂPTĂMÂNI. Temperaturile vor scădea până la -10 grade

PROGNOZA METEO BANAT

În primele zile ale intervalului, media temperaturilor maxime va marca o scădere, de la 6 grade spre 2…3 grade în jurul datei de 15 februarie, pentru ca apoi să crească spre aproximativ 6…7 grade, valoare apropiată de norma climatologică a perioadei și în jurul căreia se va menține până la finalul celei de a doua săptămâni de prognoză. Temperaturile minime vor fi negative în decursul primei săptămâni de prognoză, urmând a se situa între -1 și -5 grade, în medie, cu cele mai scăzute valori în jurul datei de 16 februarie. Ulterior, valorile termice nocturne vor marca o ușoară creștere, astfel încât, în intervalul 18 – 25 februarie, se vor situa în jurul a 0 grade, cu o ușoară tendință de scădere, spre -2 grade, la sfârșitul celei de a doua săptămâni.

Pe 13 și 14 februarie se vor semnala precipitații pe arii extinse și, posibil, mai importante cantitativ, iar apoi probabilitatea de apariție a precipitațiilor, slabe și pe arii mai restrânse, va fi mai ridicată începând cu data de 17 februarie și până la sfârșitul intervalului de prognoză.

PROGNOZA METEO CRIŞANA

Intervalul de prognoză va debuta cu un regim termic apropiat de normal pentru această perioadă a anului, însă ulterior se va resimți o răcire ușoară, ce va determina scăderea mediei temperaturilor diurne de la 4…5 grade în primele zile, spre 2…3 grade pe 14 și 15 februarie. Ulterior, vremea se va încălzi, astfel încât, în intervalul 17 – 25 februarie, se vor consemna maxime termice de 7…8 grade, ușor peste normele perioadei. Temperaturile nocturne nu vor avea variații importante pe parcursul celor două săptămâni de prognoză, urmând a se situa, în general, între -4 și -2 grade, cu cele mai scăzute valori pe 16, 17 și 25 februarie.

Precipitații mai importante cantitativ și pe arii relativ extinse vor fi pe 13 și 14 februarie, iar în intervalul 17 – 25 februarie acestea se vor semnala aproape zilnic, dar la nivel local și slabe.

PROGNOZA METEO MARAMUREŞ

În primele zile ale intervalului de prognoză regimul termic va fi caracterizat prin temperaturi apropiate de mediile multianuale ale perioadei, respectiv maxime diurne de 2…3 grade, în medie regională. Ulterior, o ușoară încălzire a vremii va determina valori mai ridicate, de 5…6 grade, ce se vor menține relativ constante, în medie, până la finalul celor două săptămâni de prognoză. Temperaturile nocturne se vor situa, pe tot parcursul intervalului, între -4 și -2 grade, mai scăzute, spre -6 grade, doar în dimineața zilei de 16 februarie.

Temporar se vor semnala precipitații pe tot parcursul intervalului de prognoză, iar în data de 14 februarie vor fi pe spații extinse și mai însemnate cantitativ.

PROGNOZA METEO MOLDOVA

În prima săptămână de prognoză, valorile termice diurne se vor situa, în medie, între 1 și 4 grade, cu cele mai scăzute valori la mijlocul săptămânii și cu cele mai ridicate către sfârșitul acesteia. În cea de a doua săptămână, variațiile termice diurne vor fi nesemnificative, iar media regională a temperaturilor maxime va fi de 2…3 grade, caracterizând un regim termic apropiat de cel normal pentru această perioadă a anului. Temperaturile minime vor fi negative pe întreg parcursul intervalului de prognoză, urmând a se situa, în medie, între -5 și -2 grade, cu cele mai scăzute valori pe 16, 17 și 25 februarie.

Probabilitatea pentru precipitații pe arii mai extinse și mai importante cantitativ va fi ridicată în intervalul 13 – 15 februarie, dar acestea se pot semnala, temporar și pe arii restrânse, aproape zilnic și în a doua săptămână de prognoză.

PROGNOZA METEO DOBROGEA

Vremea se va încălzi ușor la începutul intervalului, astfel încât temperatura aerului va crește de la 4 grade în prima zi, până la o medie de 7 grade în data de 14 februarie, iar pe 15 februarie maximele diurne vor scădea ușor, până în jurul valorii de 5 grade. După această dată, regimul termic nu va mai avea variații importante și se va concretiza prin temperaturi medii regionale de 5…6 grade. Temperaturile nocturne vor scădea de la 0 până la -2 grade în primele două zile de prognoză, apoi vor crește spre 2 grade în următoarele două zile. Din data de 16 februarie și până la sfârșitul intervalului de prognoză, mediile temperaturilor minime nu vor avea variații semnificative și vor oscila între -1 și +1 grad.

Probabilitatea pentru precipitații, pe arii extinse și mai însemnate cantitativ, va fi mai ridicată între 13 și 15 februarie. Se mai pot semnala precipitații aproape zilnic, după data de 20 februarie, dar acestea vor fi slabe și pe arii restrânse.

PROGNOZA METEO MUNTENIA

Regimul termic diurn nu va avea variații importante pe parcursul intervalului de prognoză, urmând a fi caracterizat prin valori ale mediilor regionale situate, în general, între 4 și 6 grade. Astfel, în primele patru zile de prognoză, temperaturile maxime vor scădea treptat de la o medie de 6 grade, până la 4 grade în data de 15 februarie. Pe 16 februarie vremea se va încălzi și se vor atinge temperaturi diurne de 6…7 grade, valori ce se vor menține până spre finalul intervalului de prognoză, când va avea loc o nouă scădere ușoară, spre o medie de 5 grade. Temperaturile medii nocturne vor fi negative pe aproape tot parcursul celor două săptămâni de prognoză. În prima săptămână, mediile temperaturilor minime se vor situa între -4 și 0 grade, cu cele mai scăzute valori în 13, 16 și 17 februarie și cele mai ridicate, în 14 și 15 februarie. Pe parcursul celei de a doua saptămâni, mediile nocturne nu vor avea variații semnificative de la o zi la alta și se vor situa în jurul valorii de -2 grade.

Probabilitatea de apariție a precipitațiilor va fi mai ridicată pe 13 și 14 februarie, când acestea se vor semnala pe arii extinse și vor fi mai însemnate cantitativ. În a doua parte a celei de a doua săptămâni de prognoză, temporar, vor mai fi precipitații slabe și pe arii mai restrânse.

Citeşte şi Prognoza METEO pentru săptămâna 12-18 FEBRUARIE. Se schimbă VREMEA

PROGNOZA METEO OLTENIA

Regimul diurn al temperaturilor va înregistra o scădere în primele zile ale săptămânii, de la o medie regională de 6…8 grade, până spre 3…4 grade pe 13 și 14 februarie. Ulterior, se va produce o creștere ușoară a acestora, până spre o medie de aproximativ 6 grade, însă spre finalul intervalului este posibilă o nouă scădere de temperatură. În ceea ce privește minimele termice, acestea vor înregistra variații semnificative în prima săptămână, când în ele mai calde nopți, din 14 și 15 februarie, media va fi în jurul a 0 grade, iar în cele mai reci, respectiv pe 16 și 17 februarie, media va scădea spre -5…-4 grade. Ulterior, minimele la nivelul regiunii se vor situa, în general, între -3 și -1 grad.

Pe 13 și 14 februarie vor fi precipitații, local însemnate cantitativ. Ulterior, probabilitatea pentru precipitații, în general slabe cantitativ, va crește după data de 18 februarie.

PROGNOZA METEO LA MUNTE

Regimul temperaturii medii a aerului, atât diurne, cât și nocturne, nu va avea variații importante pe parcursul celor două săptămâni ale intervalului de prognoză. Astfel, în prima săptămână maximele diurne se vor situa, în medie, între -4 și 0 grade, cu cea mai rece zi pe 15 februarie. În cea de a doua săptămână temperaturile maxime mediate la scara întregii regiuni se vor situa în jurul valorii de -1 grad. Media minimelor nocturne va avea o evoluție asemănătoare și va fi de -9…-8 grade între 12 și 17 februarie, apoi va crește ușor și se va situa în jurul a -6 grade, cu o ușoară tendință de scădere abia spre sfârșitul celor două săptămâni de prognoză.

Probabilitatea pentru precipitații va fi ridicată aproape pe tot parcursul intervalului de prognoză, dar în jurul datei de 14 februarie acestea se vor semnala pe arii extinse și vor fi mai însemnate cantitativ.