PROGNOZA METEO pentru următoarele zile. Cât mai ţin gerul şi ninsoarea

Prognoza meteo. Vremea se menţine geroasă până duminică. Începând de luni, se încălzeşte treptat. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 3 și 12 grade, iar cele minime între -1 și 5 grade, posibil mai scăzute în depresiuni. Treptat înnorările se vor extinde, iar aria precipitațiilor va cuprinde majoritatea regiunilor. 

RomaniaTV.net
08 feb. 2020, 21:05
PROGNOZA METEO pentru următoarele zile. Cât mai ţin gerul şi ninsoarea

PROGNOZA METEO LA NOAPTE. Vremea va fi local geroasă, iar temperaturile minime se vor situa între -12 și -2 grade, pe arii restrânse mai scăzute în zonele depresionare, spre -16 grade. Vor fi înnorări temporare în estul și sud-estul țării, dar în rest cerul va fi mai mult senin. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări la munte, la altitudini mari. Izolat se va semnala ceață cu depunere de chiciură. În funcție de condițiile locale va mai fi ghețuș.

VREMEA ÎN BUCUREŞTI. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura minimă va fi de -10…-8 grade, mai scăzută în zona preorășenească spre -15 grade.

PROGNOZA METEO DUMINICĂ. Vremea va fi rece îndeosebi dimineața și noaptea, când local va fi ger în centru, în sud, în zonele subcarpatice și izolat în rest. În funcție de condițiile locale va fi ghețuș. Cerul va fi variabil spre mai mult senin. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări în a doua parte a intervalului în vestul, estul țării și în special la munte, la altitudinile mari în masivele nordice. Temperaturile maxime vor fi cuprinse, în general, între 2 și 8 grade, iar cele minime între -14 grade în depresiuni și 2 grade în Dealurile de Vest. Izolat se va semnala ceață asociată cu depunere de chiciură.

VREMEA ÎN BUCUREŞTI va fi rece, geroasă dimineața și noaptea în zona preorășenească. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă va fi de 3…4 grade, iar cea minimă de -7…-6 grade, mai scăzută în zona preorășenească până în jurul a -10 grade.

PROGNOZA METEO LUNI. Vremea se va încălzi astfel încât temperaturile maxime vor fi cuprinse între 3 și 12 grade, iar cele minime între -1 și 5 grade, posibil mai scăzute în depresiuni. Treptat înnorările se vor extinde, iar aria precipitațiilor va cuprinde, ziua, regiunile intracarpatice, iar îndeosebi noaptea, local și celelalte zone. Acestea vor fi mixte în zona montană, la altitudini mari va ninge și se va depune strat nou de zăpadă, iar în restul teritoriului vor predomina ploile. Vor fi condiții de polei. Pe arii restrânse, în special în Banat, se vor cumula cantități de apă de peste 15 l/mp. Vântul va avea intensificări la munte, mai ales la altitudini mari, iar local și în restul țării. Pe arii restrânse va fi ceață.

VREMEA ÎN BUCUREŞTI se va încălzi. Cerul se va înnora treptat, devenind favorabil în timpul nopții ploii slabe. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări în a doua parte a intervalului. Temperatura maximă se va situa în jurul a 5 grade, iar cea minimă va fi de 0…2 grade.

PROGNOZA METEO MARŢI. Cerul va avea înnorări și se vor semnala precipitații local în nordul și sud-vestul țării și pe arii restrânse în rest. Acestea vor fi sub formă de ploaie, iar trecător și izolat în Maramureș și în Transilvania lapoviță sau ninsoare. În zona montană treptat vor predomina ninsorile. Vântul va fi tare la munte, viscolind ninsoarea pe creste, iar local și la viteze mai reduse vor fi intensificări și în zonele de relief mai joase. Temperaturile maxime se vor încadra 3 și 11 grade, iar cele minime între -7 și 3 grade. Pe arii restrânse va fi ceață.

VREMEA ÎN BUCUREŞTI. Cerul va avea înnorări, iar probabilitatea de ploaie slabă va fi mai ridicată în prima parte a intervalului. Vântul va sufla în general moderat. Temperatura maximă va fi de 7…8 grade, iar cea minimă de -1…1 grad.

PROGNOZA METEO MIERCURI. Cerul va avea înnorări și se vor semnala precipitații cu o probabilitate mai mare în nord-vestul și centrul țării. Acestea vor fi predominant sub formă de ninsoare la munte și mixte în rest. Vântul va avea intensificări local și temporar în majoritatea regiunilor, cu viteze mai mari la munte, în special pe creste. Temperaturile maxime se vor încadra 1 și 11 grade, iar cele minime între -7 și 2 grade.

VREMEA ÎN BUCUREŞTI. Cerul va avea înnorări, dar probabilitatea de precipitații nu va fi foarte ridicată. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări în prima parte a intervalului. Temperatura maximă va fi de 7…9 grade, iar cea minimă de -4…-1 grad.

Tendinţa evoluţiei vremii de JOI până DUMINICĂ

ÎN ŢARĂ: Valorile termice vor fi mai ridicate decât în mod normal în această perioadă. Probabilitatea de precipitații va fi ridicată.

LA BUCUREŞTI: Valorile termice vor fi mai mari decât în mod normal în această perioadă. Probabilitatea pentru precipitații va fi ridicată.

Citeşte şi A fost cea mai friguroasă noapte. Temperaturi extreme