Prognoza meteo. Scad temperaturile şi vin ninsori în toată ţara

Vor fi ploi, iar în Banat, Crișana, Maramureș, Transilvania și jumătatea de nord a Moldovei se vor transforma treptat în lapoviță și ninsoare. La munte vor predomina ninsorile.

11 dec. 2022, 15:02
Prognoza meteo. Scad temperaturile şi vin ninsori în toată ţara

Prognoza meteo LUNI Vremea se va răci accentuat, devenind rece în regiunile vestice și nord-vestice și apropiată de normalul termic al perioadei în rest. Cerul va avea înnorări și local în zonele de munte va ninge, în vestul, centrul și nordul țării vor predomina ninsorile, iar în regiunile sudice și sud-estice, mai ales spre seară și noaptea, se vor semnala precipitații, la început sub formă de ploaie, apoi și lapoviță și trecător ninsoare. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări la munte, în special în zona înaltă, unde rafalele vor depăși 60…70 km/h, spulberând sau viscolind ninsoarea, iar trecător și pe arii mai restrânse și în celelalte regiuni. Temperaturile maxime se vor încadra între -2 grade în Dealurile Crișanei și 10 grade pe litoral, iar cele minime vor fi cuprinse, în general, între -9 și 2 grad. Izolat se va forma ceață. BUCUREȘTI Vremea se va răci accentuat. Cerul va fi variabil în prima parte a zilei, apoi se va înnora și temporar vor fi precipitații slabe sub formă de ploaie, iar noaptea va crește probabilitatea pentru lapoviță și ninsoare. Vântul va sufla moderat, cu viteze de până la 30…35 km/h. Temperatura maximă va fi de 7…8 grade, iar cea minimă se va situa în jurul valorii de – 1 grad.

Vom avea zăpadă feerică de Crăciun? Ce spun statisticile şi ultimele hărţi ale meteorlogilor

Prognoza meteo MARTI Vremea va continua să se răcească, astfel că în cea mai mare parte a țării valorile termice se vor situa ușor sub mediile multianuale. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări în zona Carpaților Orientali, unde pe arii restrânse va ninge slab, iar în primele ore și în extremitatea de sud-est, unde vor mai fi posibile, izolat, precipitații mixte. Vântul va sufla slab și moderat, trecător cu intensificări în zona montană înaltă, iar în a doua parte a intervalului și în sudul Banatului. Temperaturile maxime se vor încadra între -4 și 6 grade, iar cele minime între -11 și -1 grad, cu valori mai scăzute în depresiunile din Transilvania. Dimineața și noaptea, izolat se va forma ceață asociată cu depunere de chiciură. BUCUREȘTI Vremea va continua să se răcească. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări dimineața. Vântul va sufla în general slab. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 4 grade, iar cea minimă va fi de -6…-4 grade. Spre sfârșitul nopții vor fi condiții de ceață.

Prognoza meteo MIERCURI Cerul va avea înnorări temporare, iar seara și noaptea se vor semnala precipitații slabe local în jumătatea de vest a teritoriului și pe spații mici în rest. Acestea vor fi mixte la început, apoi vor predomina ploile, favorizând pe arii restrânse depunerile de polei. La munte vor fi mai ales ninsori și lapoviță. Vântul va avea intensificări în zonele montane, cu rafale de peste 80 km/h pe crestele Carpaților Meridionali, local și temporar în Banat și Moldova și izolat în restul teritoriului. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 1 și 8 grade, iar cele minime -semnificativ mai ridicate față de noaptea precedentă- vor fi cuprinse în marea lor majoritate între -3 și 5 grade. În special în orele dimineții, pe arii restrânse se va semnala ceață. BUCUREȘTI Cerul va prezenta înnorări temporare, dimineața vor mai fi condiții de ceață, iar în cursul nopții vor fi posibile ploi slabe. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi de 5…6 grade, iar cea minimă, semnificativ mai ridicată comparativ cu noaptea precedentă, se va situa în jurul valorii de 2 grade, anunţă ANM.

Prognoza meteo anunţă ger de crapă pietrele. Director ANM: „Diferențele de temperatură vor fi mai mari de 15 grade”

Prognoza meteo JOI Valorile termice vor continua să crească în majoritatea zonelor și se vor situa cu mult peste cele normale la mijlocul lunii decembrie -ziua în cea mai mare parte a țării, iar noaptea cu precădere în regiunile vestice. Astfel, temperaturile maxime se vor încadra în general 4 și 12 grade, iar cele minime între -2 și 7 grade, mai ridicate în Dealurile de Vest. Cerul va fi temporar noros și va ploua local, în special seara și noaptea, în jumătatea de vest și pe spații restrânse în restul teritoriului. La altitudini mari în zona montană vor fi precipitații mixte. Izolat vor fi condiții de polei. Vântul se va intensifica în a doua parte a intervalului la munte și în regiunile vestice. În cursul nopții, se va forma ceață pe alocuri în sudul și în estul țării. BUCUREȘTI Valorile termice diurne vor fi mai ridicate decât în zilele anterioare și vor caracteriza o vreme caldă pentru mijlocul lunii decembrie. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare, iar în cursul nopții va crește probabilitatea de formare a ceții. Vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul a 10 grade, iar cea minimă va fi de 0…2 grade. DE Prognoza meteo  VINERI PANA DUMINICA Vremea va fi mult mai caldă decât normal la începutul intervalului, apoi -dinspre vest- se va răci treptat în toate zonele. Temporar vor fi precipitații în cea mai mare parte a țării.