PROGNOZA METEO. Se răceşte în toată ţara şi sunt așteptate ninsori

PROGNOZA METEO. Vremea se va răci în următoarele zile. Sunt așteptate precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare, iar izolat vor fi condiții de polei sau ghețuș. 

RomaniaTV.net
04 feb. 2020, 17:37
PROGNOZA METEO. Se răceşte în toată ţara şi sunt așteptate ninsori

PROGNOZA METEO LA NOAPTE. Cerul va fi mai mult noros. În regiunile intracarpatice, ploile se vor transforma treptat în lapoviță și ninsoare, iar în zona montană și în nordul Moldovei vor predomina ninsorile și se va depune strat de zăpadă. Cantitățile de apă vor depăși 20…25 l/mp și izolat 35…40 l/mp. Izolat vor fi condiții de polei sau ghețuș. În celelalte regiuni pe arii restrânse va ploua în general slab. Vântul va avea intensificări în majoritatea zonelor, cu viteze mai mari -în general de 55…65 km/h- în regiunile vestice, sud-vestice și centrale, iar în zonele montane, îndeosebi la altitudini mari, rafalele vor depăși 90…100 km/h și va fi viscol. Temperaturile minime, mai scăzute decât în intervalul precedent, se vor situa între -2 și 8 grade, cu cele mai ridicate valori pe litoral.

VREMEA ÎN BUCUREŞTI. Cerul va fi mai mult noros și trecător va ploua. Vântul se va intensifica treptat, iar la rafală se vor atinge viteze de 40…45 km/h. Temperatura minimă se va situa în jurul a 4 grade.

PROGNOZA METEO MIERCURI. Vremea se va răci accentuat, iar cerul va fi mai mult noros. În regiunile estice vor fi precipitații, la început ninsori în zona de munte și în nordul Moldovei și mai ales ploi și lapoviță în rest, iar spre seară și noaptea vor predomina ninsorile. Izolat vor fi condiții de polei sau ghețuș. La munte, în nordul și centrul Moldovei, iar din orele serii și în sudul Moldovei, Dobrogea și în cea mai mare parte a Munteniei va ninge, se va depune strat de zăpadă, iar vântul va avea intensificări susținute, viscolind ninsoarea și determinând scăderea vizibilității. Rafalele vor depăși 60…70 km/h, iar în zona montană 90…100 km/h. În a doua parte a zilei și în prima parte a nopții, vântul va fi intens și în regiunile vestice și centrale, unde rafalele vor depăși 55…60 km/h. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între -1 și 9 grade, iar cele minime se vor încadra, în general, între -12 și -2 grade.

Citește și PROGNOZA METEO ANM. Vreme rece şi zăpadă după temperaturile de primăvară. Când ninge în Bucureşti

 

VREMEA ÎN BUCUREŞTI se va răci accentuat, astfel că temperatura aerului va scădea continuu pe tot parcursul intervalului, de la valori de 4…5 grade în orele dimineții spre o minimă în jurul a -2 grade noaptea. Vor fi precipitații, în cursul zilei sub formă de ploaie, iar seara și noaptea, predominant ninsoare. Vântul va avea intensificări temporare, cu rafale ce vor atinge 55…60 km/h, amplificând senzația de rece și viscolind ninsoarea în a doua parte a intervalului.

PROGNOZA METEO JOI. Vremea va fi mai rece decât în mod normal pentru această perioadă în cea mai mare parte a țării, cu precădere dimineața. Ziua cerul va fi variabil, cu înnorări și ninsori în sud-est; spre seară și noaptea nebulozitatea și aria ninsorilor se va extinde, astfel încât acestea se vor semnala pe arii relativ extinse în nord, centru și est și izolat în restul teritoriului. În funcție de condițiile locale, va crește probabilitatea de apariție a ghețușului. Vântul va avea intensificări la munte, în special pe creste, iar local și temporar și în celelalte regiuni, cu viteze mai mari în sudul Moldovei, Bărăgan și Dobrogea, condiții în care senzația de rece va fi accentuată, iar zăpada și ninsoarea spulberate. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între -3 și 6 grade, iar cele minime se vor situa între -7 și 0 grade.

VREMEA ÎN BUCUREŞTI. Cerul va fi variabil, cu înnorări spre seară și noaptea când va crește probabilitatea să ningă slab. Vântul va avea temporar intensificări, în special pe parcursul zilei, astfel încât senzația de rece va fi accentuată. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 5 grade, iar cea minimă va fi de -4…-2 grade.

PROGNOZA METEO VINERI. Vremea va fi rece în cursul nopții când local va fi ger, în special în nord și în centru. Cerul va avea înnorări temporare în majoritatea regiunilor și pe arii restrânse vor fi precipitații slabe. Acestea vor fi sub formă de ninsoare în zona montană și mixte în restul teritoriului. Izolat vor fi condiții de polei. Temporar, vântul va avea intensificări în cea mai mare parte a țării. Temperaturile maxime se vor încadra între -3 și 8 grade, iar cele minime, în general, între -17 și -3 grade.

Citește și ANM a anunţat prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni. Cum va fi vremea în februarie în Bucureşti

 

VREMEA ÎN BUCUREŞTI. Cerul va avea înnorări pe parcursul zilei, când se vor semnala precipitații slabe, mixte. Temperatura maximă va fi de 4…6 grade, iar cea minimă de -8…-7 grade, mai scăzută în zona preorășenească. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări temporare.

PROGNOZA METEO SÂMBĂTĂ. Vremea se va ameliora sub aspectul precipitațiilor, dar va fi rece dimineața și noaptea când va fi ger, cu precădere în nord și în centru. Cerul va fi variabil în regiunile estice și mai mult senin în rest. Vântul va mai avea intensificări pe crestele montane și în estul țării. Temperaturile maxime vor fi cuprinse, în general, între -5 și 5 grade, iar cele minime între -18 și -3 grade.

VREMEA ÎN BUCUREŞTI. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi de 6…7 grade, iar cea minimă de -8…-7 grade, mai scăzută în zona preorășenească.

Tendinta evoluției vremii de DUMINICĂ până MIERCURI

ÎN ŢARĂ Vremea se va încălzi, astfel încât valorile termice diurne se vor situa peste cele specifice perioadei. Probabilitatea de precipitații va crește din a doua parte a intervalului, mai ales în jumătatea de nord a țării.

VREMEA ÎN BUCUREŞTI se va încălzi, astfel încât valorile termice diurne se vor situa peste cele climatologic specifice perioadei. Probabilitatea pentru precipitații va fi redusă.