PROGNOZA METEO. Temperaturi maxime de 20 de grade în ţară. Cum va fi vremea în Capitală

Temperaturile maxime se vor situa în țară între 12 și 20 de grade. Vântula va sufla slab în general, cu ceață și nori în prima parte a zilei. În București, temperaturile vor începe să scadă începând de luni, când se vor înregistra 12 grade Celsius.

RomaniaTV.net
06 nov. 2020, 12:10
PROGNOZA METEO. Temperaturi maxime de 20 de grade în ţară. Cum va fi vremea în Capitală

PROGNOZA METEO. În nordul, estul și parțial în centrul țării vor fi nori joși, iar izolat trecător va burnița. În restul teritoriului cerul va fi variabil,însă în special din a doua parte a nopții, pe arii restrânse vor fi nori joși sau ceață, cu o probabilitate mai mare în sudși sud-vest. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări temporare în zona înaltă a CarpațilorMeridionali. Temperaturile minime vor fi cuprinse între 1 şi 9 grade, mai scăzute în depresiunile din estul Transilvaniei.

În București, cerul va fi variabil, dar spre sfârșitul nopții va crește probabilitatea de apariție a nebulozității de tip stratiform sau aceții. Vântul va sufla slab. Temperatura minimă va fi de 5…6 grade, ușor mai scăzută la periferie spre 3 grade.

PROGNOZA METEO. Sâmbătă, în țară, în zonele joase de relief din sudul și estul țării, îndeosebi în prima parte a zilei și din nou noaptea, local va finebulozitate joasă sau ceață, izolat posibil persistentă și trecător asociată cu burniță. În restul teritoriului, cerul va fivariabil și doar pe suprafețe mici la începutul intervalului și spre sfârșitul acestuia va fi ceață. Vântul va sufla slab șimoderat. Temperaturile maxime se vor încadra, în general, între 12 și 16 grade, cu cele mai ridicate valori la deal și lamunte. Temperaturile minime vor fi cuprinse între -5 grade în estul Transilvaniei şi 9 grade pe litoral.

În București, regimul termic va fi apropiat de cel normal pentru această dată. În cursul zilei va predomina un cer variabil, dardimineața și din nou pe timpul nopții vor fi nori joși și, posibil, ceață. Vântul va sufla în general slab. Temperaturamaximă va fi de 14…15 grade, iar cea minimă de 2…4 grade.

PROGNOZA METEO. Duminică, în țară, vremea va fi deosebit de caldă pentru această dată la deal şi la munte, în timp ce în restul teritoriului valorile termicese vor situa în jurul celor normale perioadei. Cerul va fi variabil, cu nori joși sau ceaţă în primele ore ale zilei şi din nounoaptea, local în regiunile extracarpatice și pe suprafețe mai mici în restul zonelor. Izolat ceața poate persista șitrecător va fi asociată cu burniță. Vântul va sufla slab și moderat. Temperaturile maxime se vor încadra între 12 și16 grade, cu valori mai scăzute în zonele cu ceaţă şi nebulozitate persistentă, dar şi mai ridicate la deal, până la18…20 grade, cu precădere în Subcarpaţii de Curbură; minimele termice vor fi cuprinse între -5 grade în depresiunileintramontane şi 10 grade pe litoral.

În București, la începutul zilei şi noaptea vor fi nori de nivel jos şi posibil ceaţă, dar în orele amiezii cerul va deveni variabil. Vântulva sufla în general slab. Temperatura aerului va avea în continuare valori în jurul celor specifice primei decade a luniinoiembrie, cu o maximă de 15…16 grade şi o minimă de 2…4 grade.

PROGNOZA METEO. Luni, în țară, la deal şi la munte, vremea va fi predominant frumoasă şi în continuare deosebit de caldă pentru prima decadă a luniinoiembrie; cerul va fi mai mult senin ziua şi parţial noros noaptea. Nori joși sau ceață vor fi în prima parte a zilei local înregiunile extracarpatice și pe suprafețe mici în rest, iar noaptea în zonele joase de relief din cea mai mare parte a țăriicând pe arii restrânse se vor asocia cu burniță. Vântul va sufla slab și moderat. Temperaturile maxime se vor încadraîntre 9…10 grade în zonele cu nori şi ceaţă persistente şi în jurul a 17 grade în Subcarpaţii de Curbură; minimeletermice vor fi cuprinse între 1 și 8 grade, mai coborâte în depresiunile intramontane, spre -2 grade, dar şi mai ridicatepe litoral.

În București, norii de nivel jos vor persista în cea mai mare parte a intervalului, iar dimineaţa şi noaptea vor fi condiții de ceaţă.Vântul va sufla slab. Temperatura maximă, în scădere ușoară față de zilele precedente, va fi de 12…14 grade, iarcea minimă va fi de de 5…7 grade.

PROGNOZA METEO. Marți, în țară, vremea se va răci, urmând astfel a se înregistra valori termice în jurul celor normale. În cea mai mare parte a țării, petot parcursul intervalului vor fi nori joși asociați pe arii în general restrânse, trecător cu burniță. Vântul va sufla slab șimoderat, cu ușoare intensificări noaptea în sudul Banatului. Temperaturile maxime se vor încadra între 8 și 13 grade,iar cele minime între 0 și 7 grade, ușor mai ridicate pe litoral spre 9 grade. Pe suprafețe mici dimineața și noaptea, înzonele joase de relief va fi ceață.

În București, vremea va fi închisă, cu nebulozitate joasă persistentă și posibil ceață. Trecător, vor fi condiții de burniță. Vântul vasufla slab până la moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 11 grade, iar cea minimă va fi de 6…7grade.

TENDINŢA EVOLUŢIEI VREMII DE MIERCURI PANA SAMBATA

În țară, regimul termic va fi caracterizat de valori în jurul celor normale perioadei, iar probabilitatea pentru ploi sau burniță va fimai mare în regiunile extracarpatice.

În București, vremea se ve menține predominant închisă. Trecător vor fi ploi slabe, mai ales spre sfârșitul intervalului. Temperaturaaerului va avea valori în general apropiate de mediile climatologice specifice perioadei.