Prognoza meteo. Vreme caldă în weekend, ploi răzleţe de săptămâna viitoare

Cerul va fi variabil în sud-estul şi centrul ţãrii şi mai mult senin în rest. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificãri pe crestele montane şi pe arii restrânse în Dobrogea, în special pe litoral, unde vor fi rafale de cel mult 50...55 km/h. Temperaturile minime vor fi cuprinse între 1...2 grade în depresiunile Carpaţilor Orientali şi 18...20 de grade pe litoral. Spre sfârşitul intervalului, izolat, vor fi condiţii de ceaţã.

28 sept. 2023, 16:01
Prognoza meteo. Vreme caldă în weekend, ploi răzleţe de săptămâna viitoare
Florinela Georgescu, ANM: "S-a schimbat masa de aer de deasupra României". Prognoza meteo actualizată, când vin ploile

Prognoza meteo VINERI

TARA
Valorile termice diurne, comparabile cu cele din perioada anterioarã, vor caracteriza în continuare o vreme deosebit de caldã pentru sfârşit de septembrie, cu maxime ce se vor încadra între 23 şi 30 de grade. Cerul va fi variabil, cu unele înnorãri la munte şi în sud-estul ţãrii, însã numai în sudul Dobrogei vor fi condiţii ca izolat sã plouã slab. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificãri ziua, rafale de 40…55 km/h, în Muntenia, Dobrogea, sudul Moldovei şi pe crestele montane. Temperaturile minime vor fi de la 2…4 grade în depresiunile Carpaţilor Orientali pânã la 18…19 grade pe litoral. În primele ore şi spre sfârşitul intervalului, se va semnala ceaţã pe areale restrânse, cu precãdere în depresiunile şi pe vãile din nordul, nord-estul şi centrul ţãrii.

BUCURESTI
Vremea va fi deosebit de caldã pentru sfârşit de septembrie, cu o temperaturã maximã de 28…29 de grade şi o minimã de 12…14 grade. Cerul va fi variabil, iar pe timpul zilei vântul va sufla în general moderat, cu rafale de pânã la 30…40 km/h.

Prognoza meteo SAMBATA

TARA
Vremea se va menţine mult mai caldã decât în mod obişnuit datei în toatã ţara. Cerul va fi variabil, cu înnorãri şi izolat ploi slabe în vestul şi nordul teritoriului, iar la începutul intervalului, posibil şi în sud-est. Vântul va sufla slab şi moderat, cu uşoare intensificãri ziua în Muntenia şi Dobrogea. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 24 şi 29 de grade, iar cele minime între 7 şi 18 grade, mai scãzute în depresiuni. Dimineaţa şi noaptea, izolat vor fi condiţii de ceaţã, anunţă ANM.

BUCURESTI
Vremea se va menţine deosebit de caldã pentru aceastã perioadã din an. Temperatura maximã se va situa în jurul valorii de 29 de grade, iar cea minimã va fi de 11…14 grade. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla moderat pe parcursul zilei.

Prognoza meteo. Un ciclon tropical aduce o cupolă de căldură peste România

Prognoza meteo DUMINICA

TARA
Valorile termice vor marca o scãdere faţã de ziua precedentã, astfel încât se vor apropia de cele caracteristice datei, în vestul, centrul şi nordul ţãrii, unde şi cerul va prezenta înnorãri, cu probabilitate ridicatã ca pe alocuri sã plouã slab. În celelalte zone va fi în continuare mult mai cald, cerul variabil, iar condiţiile de ploaie reduse. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificãri pe crestele montane, în est, sud-est, dar şi în extremitatea de sud-vest. Temperaturile maxime se vor încadra între 19 şi 29 de grade, iar cele minime între 6 şi 17 grade. Dimineaţa, izolat se va semnala ceaţã, îndeosebi în zonele depresionare.

BUCURESTI
Valorile termice vor fi în continuare mult mai ridicate decât cele specifice datei, astfel cã temperatura maximã va fi de 27…29 de grade, iar cea minimã de 14…15 grade. Cerul va avea înnorãri temporare, însã probabilitatea de ploaie va fi redusã. Vântul va sufla slab şi moderat.

Prognoza meteo LUNI

TARA
Valorile termice vor scãdea şi în sudul şi sud-estul teritoriului, astfel cã, vremea va fi apropiatã de normalul termic al acestei perioade în toatã ţara. Cerul va fi variabil, cu înnorãri şi izolat ploi slabe dupã-amiaza, cu o probabilitate mai ridicatã în zona Carpaţilor Meridionali şi a Carpaţilor Orientali. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificãri pe crestele montane, în est şi sud-est. Temperaturile maxime se vor încadra între 18 şi 25 de grade, iar cele minime între 5 şi 15 grade, mai scãzute în depresiuni. Izolat, se va semnala ceaţã.

Prognoza meteo. Puseu de vreme caldă la final de septembrie, de când vin gerurile şi ploile mocăneşti VIDEO

BUCURESTI
Vremea se va rãci faţã de ziua precedentã şi va deveni normalã sub aspect termic. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab pânã la moderat. Temperatura maximã va fi de 23…24 de grade, iar cea minimã de 9…12 grade.

Prognoza meteo MARTI, MIERCURI, JOI

TARA
Vremea va fi mai caldã decât în mod normal la începutul lunii octombrie în primele douã zile, apoi se va rãci. Probabilitatea de ploaie va creşte în a doua parte a intervalului.

BUCURESTI
În primele douã zile vremea va fi mai caldã decât în mod normal, apoi se va rãci. Probabilitatea de ploaie va creşte în a doua parte a intervalului.