Prognoza meteo. Vremea se raceste în România. Temperaturi maxime de 8 grade Celsius

PROGNOZA METEO. Temperaturile încep să scadă în România, maximele se vor situa între 1 și 8 grade Celsius. Cerul va fi înnorat în mare parte din teritoriu. 

RomaniaTV.net
29 mart. 2020, 12:37
Prognoza meteo. Vremea se raceste în România. Temperaturi maxime de 8 grade Celsius

La noapte, în țară, cerul va fi variabil, cu înnorări temporare în Crișana, Maramureș și Transilvania, unde izolat va ploua slab. La munte, îngeneral la altitudini mai mari de 1700 m, precipitațiile vor fi și sub formă de lapoviță și ninsoare. Vântul va sufla slab șimoderat, cu unele intensificări la munte, iar spre sfârșitul intervalului și în nordul Moldovei și al Crișanei. Temperaturileminime se vor încadra între 1 și 9 grade, mai scăzute, până spre -5 grade, în depresiunile Carpaților Orientali unde vormai fi condiții de brumă.

În București, cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla în general slab. Temperatura minimă va fi de 6…7 grade, mai scăzută înzona preorășenească până spre 3 grade.

PROGNOZA METEO LUNI

În țară, vremea se va răci accentuat în vestul, nordul și centrul țării, unde valorile termice se vor situa sub mediile multianuale, iar în rest va fi în continuare cald pentru această dată. Înnorările se vor accentua treptat, la început înregiunile intracarpatice, apoi, mai ales seara și noaptea, și în restul teritoriului. Temporar se vor semnala precipitații înzonele montane și în centrul teritoriului, local în est și pe arii restrânse în rest. La munte treptat vor predominaninsorile, iar în celelalte regiuni, pe parcursul zilei vor fi mai ales ploi, care apoi se vor transforma în lapoviță șininsoare și în Transilvania, Moldova, Maramureș, parțial în nordul și estul Munteniei și posibil în nordulDobrogei. Se va depune strat nou de zăpadă, îndeosebi în zonele montane și submontane. Vântul va suflaslab și moderat, temporar și local cu intensificări, în prima parte a intervalului mai ales în vestul și nordul țării, iar în ceade a doua cu precădere în est și în sud-est (cu viteze la rafală în general între 45 și 55 km/h). Pe crestele montaneviteza vântului va fi de 65…70 km/h, iar ninsoarea, trecător, va fi viscolită. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 5grade în nordul Moldovei și în jurul a 20 de grade în sudul și estul Munteniei, iar cele minime, în general, între -5 și 5grade.

În București, vremea va fi caldă pentru sfârşitul lunii martie. Cerul variabil ziua, se va înnora treptat în cursul nopții, cândprobabilitatea de apariție a ploilor va fi în creștere. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări în a doua parte aintervalului de până la 45…50 km/h. Temperatura maximă va fi de 19…20 de grade, iar cea minimă de 3…5 grade.

PROGNOZA METEO MARTI

În țară, valorile termice vor scădea accentuat în cea mai mare parte a ţării, astfel că vremea va deveni deosebit derece pentru ultima zi a lunii martie în toate zonele; temperaturile maxime se vor încadra în general între 1 şi 8grade, iar cele minime între -9…-7 grade în depresiunile din nord-vest şi centru şi 3…4 grade pe litoral. Cerul va avea înnorări ziua în mare parte a teritoriului, iar noaptea se va degaja treptat în nord, nord-vest și nord-est, unde vor ficondiții de brumă. Precipitaţiile vor fi frecvente şi în general moderate cantitativ la munte, în centru și în sud-vest; în zonele montane şi în Transilvania va ninge, iar în Oltenia, sudul Banatului şi vestul şi nordulMunteniei la început vor fi şi ploi sau lapoviţă, apoi predominant ninsori; se va depune strat de zăpadă carelocal va fi consistent. Precipitaţii slabe se vor semnala pe alocuri şi în regiunile sud-estice unde vor fi ploi, lapoviţă şitrecător ninsoare şi izolat în vest şi în nord, predominant ninsori. Vântul va sufla moderat, cu intensificări la munte, laaltitudini mari, unde trecător va viscoli ninsoarea, dar local, mai ales în prima parte a zilei, şi în sud-est și izolat în rest,amplificând senzaţia de rece.

În București valorile termice vor scădea accentuat, astfel că vremea va deveni deosebit de rece pentru această perioadădin an; temperatura maximă va fi de 4…6 grade, iar cea minimă de 0…2 grade. Cerul va fi noros şi temporar vor fiprecipitații slabe, sub formă de ploaie, lapoviţă şi trecător ninsoare. Vântul va sufla moderat, cu intensificări în specialîn prima parte a zilei, amplificând senzaţia de rece.

PROGNOZA METEO MIERCURI

În țară, vremea se va menţine deosebit de rece pentru această perioadă din an în toate zonele, dar cu precădere însudul ţării, unde vântul ce va avea local şi temporar intensificări va amplifica senzaţia de frig. Temperaturilemaxime se vor încadra între 0 grade în Oltenia și 9…10 grade în regiunile nordice, iar cele minime vor fi cuprinse între -9 grade în depresiuni şi 4 grade pe litoral. Înnorările vor fi mai persistente în jumătatea de sud a ţării, unde, în special înprima parte a intervalului, precipitaţiile se vor semnala pe arii extinse. În Oltenia, sudul Banatului şi vestulMunteniei la început vor predomina ninsorile, moderate cantitativ, se va mai depune strat de zăpadă, local şitemporar vor fi rafale în general de 45…55 km/h şi va viscoli, apoi vor fi şi ploi sau lapoviţă favorizând depunereade polei, iar vântul va diminua. În Dobrogea, jumătatea de est a Munteniei şi posibil în sudul Moldovei vor fi precipitaţiimixte, iar vântul va sufla moderat, cu intensificări pe litoral. În zona Carpaţilor Meridionali, în cei de Curbură şi în MunţiiBanatului, pe parcursul zilei va mai ninge slab. În jumătatea de nord a teritoriului, cerul va fi variabil, vor fi condiţii deceaţă, iar noaptea pe alocuri se va produce brumă.

În București, vremea se va menţine deosebit de rece, cu o maximă a temperaturii aerului de 4…5 grade şi o minimă în jurulvalorii de 1 grad. Cerul va fi noros şi temporar se vor semnala precipitaţii slabe, mixte. Vântul va sufla în generalmoderat, cu rafale de până la 40…45 km/h, amplificând senzaţia de rece.

PROGNOZA METEO JOI

În țară, vremea se va ameliora treptat, valorile termice diurne vor marca o creştere uşoară faţă de ziua precedentă, însănoaptea va fi foarte rece, cu temperaturi preponderent negative. Temperaturile maxime se vor încadra în generalîntre 3 și 13 grade, cu cele mai mici valori în Oltenia, iar minimele vor fi cuprinse între -8 grade în depresiuni şi 4 gradepe litoral. Cerul va fi variabil, cu înnorări în regiunile sudice, unde local -în special în sudul Olteniei şi al Munteniei- vormai fi precipitaţii în general slabe, la începutul zilei mixte, apoi mai ales ploi. Vântul va sufla slab până la moderat, cuintensificări temporare în Dobrogea, sudul Banatului şi zona montană înaltă. În orele dimineţii, dar cu precăderenoaptea se va semnala pe arii restrânse ceaţă şi pe alocuri se va produce brumă.

În București, vremea se va ameliora, dar va fi încă rece pentru începutul lunii aprilie, deşi valorile termice diurne vor fi mai ridicatedecât în zilele precedente. Temperatura maximă va fi de 8…10 grade, iar cea minimă de -1…0 grade. Cerul va fi maimult noros, iar la începutul zilei vor fi posibile precipitaţii slabe, predominant ploaie. Vântul va sufla moderat în primaparte a intervalului, apoi slab. Spre dimineaţă vor fi condiţii de ceaţă.

TENDINŢA EVOLUŢIEI VREMII de VINERI pana LUNI

În țară, valorile termice vor continua să crească, astfel că, în majoritatea zonelor, se vor apropia de cele climatologicspecifice în prima decadă a lunii aprilie. Probabilitatea de ploaie va creşte în ultima zi a intervalului în regiunile sudice.

În București, valorile termice vor continua să crească şi se vor apropia de cele climatologic specifice perioadei. Vor fi posibile ploi slabe spre sfârşitul intervalului.