PROGNOZA METEO: Vremea se răceşte şi apar precipitaţiile

PROGNOZA METEO. Deşi temperaturile continuă să fie ridicate zilele acestea, spre sfârşitul săptămânii, meteorologii prognozează o răcire a vremii. Mai mult, şi precipitaţiile îşi vor face simţită prezenţa.

19 feb. 2014, 07:16
PROGNOZA METEO: Vremea se răceşte şi apar precipitaţiile

PROGNOZA METEO. Şi miercuri sunt aşteptate temperaturi de primăvară. Maximele se vor încadra între 8 grade în Moldova şi 19, 20 de grade în regiunea Banatului, informează România TV. Joi, în partea de sud şi sud-est a ţării, vremea se încălzeşte şi vor fi temperaturi de 17, 18 grade în zona Capitalei, şi chiar 20 de grade în Lunca Dunării.

Aceste valori sunt cu 10, chiar 15 grade, mai mari decât este normal în această perioadă.

PROGNOZA METEO. Pe litoral, în Mangalia, au fost în cursul zilei de marţi temperaturi de 21 de grade, fiind cea mai călduroasă zi din ultimii 52 de ani pentru această perioadă, potrivit România TV.

Temperaturile din România sunt comparabile cu cele din Grecia sau din nordul Africii. De exemplu, la Atena, au fost 18 grade Celsius, la fel ca în Sibiu şi în Timişoara. În Bistriţa şi Baia Mare s-au înregistrat 19-20 de grade Celsius, mai cald ca în nordul Africii, pentru că la Tripoli, în Libia, s-au înregistraz 18 grade Celsius.

Citeşte şi Avertizare COD GALBEN de ceaţă în mai multe zone din ţară

PROGNOZA METEO. Potrivit meteorologilor, sfârşitul acestei săptămâni va fi marcat de o răcire a vremii. Temperaturile de weekeend vor mai atinge doar izolat 11, 12 grade. În mod normal pentru ultima decadă a lunii februarie ar fi trebuit să fie temperaturi între 1 şi 6 grade.

În ceea ce priveşte regimul precipitaţiilor, ziua de vineri va fi marcată de cer noros, ploi slabe, burniţe pe arii restrânse la scara întregii ţări. Sâmbătă, jumătatea de vest a ţării va fi cuprinsă de precipitaţii, iar duminică aceste ploi se vor extinde în toate zonele ţării.

Şi prima jumătate a săptămânii viitoare va fi ceva mai ploioasă şi mai răcoroasă.

Citeşte şi PROGNOZA METEO pe trei zile