PROGNOZA METEO. Ninsori slabe şi viscol la munte, ploi în restul ţării

PROGNOZA METEO. Vremea se menţine caldă pentru această dată. Vor mai apărea ninsori slabe la munte, precipitaţii mixte pe arii restrânse în centru, nord și în nord-est și sub formă de ploaie pe spații mici în restul teritoriului. Cu totul izolat, spre sfârșitul intervalului vor fi condiții de polei. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 2 și 9 grade.

RomaniaTV.net
26 dec. 2019, 07:22
PROGNOZA METEO. Ninsori slabe şi viscol la munte, ploi în restul ţării

PROGNOZA METEO JOI. Regimul termic va fi în continuare caracterizat de valori mai ridicate decât cele specifice perioadei din an. Cerul va avea înnorări și temporar se vor semnala precipitații în general slabe, local sub formă de ninsoare la munte, mixte pe arii restrânse în centru, nord și în nord-est și sub formă de ploaie pe spații mici în restul teritoriului. Cu totul izolat, spre sfârșitul intervalului vor fi condiții de polei. Temporar vor fi intensificări ale vântului la munte, în special pe creste unde ninsoarea va fi viscolită, iar zăpada spulberată, iar la cote mai reduse în sudul Banatului și local în Moldova și Dobrogea. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 2 și 9 grade, iar cele minime vor fi cuprinse între -4 și 4 grade. Izolat se va forma ceață.

LA BUCUREŞTI. Valorile de temperatură se vor situa în continuare peste mediile climatologice ale perioadei. Cerul va avea înnorări, iar în prima parte a zilei trecător vor fi posibile ploi slabe. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi de 7…8 grade, iar cea minimă de 1…2 grade.

PROGNOZA METEO VINERI. În jumătatea de nord a țării cerul va fi mai mult noros și pe arii restrânse temporar se vor semnala precipitații sub formă de ninsoare la munte, iar în rest- mixte în prima parte a intervalului și mai ales sub formă de ninsoare noaptea. În restul teritoriului, înnorările vor fi temporare și doar pe spații mici va ploua slab, iar spre sfârșitul intervalului trecător vor fi posibile precipitații sub formă de lapoviță sau ninsoare. Vântul va avea intensificări la munte, în special pe creste unde va viscoli ninsoarea și spulbera zăpada, iar local însă la cote mai reduse temporar în centrul și în estul teritoriului. Temperaturile maxime se vor încadra, în general, între 1 și 7 grade, iar cele minime vor fi cuprinse între -5 și 2 grade.

LA BUCUREŞTI. Cerul va fi temporar noros, iar trecător vor fi posibile- ploi slabe ziua, iar spre sfârșitul intervalului fulguieli. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi de 6…7 grade, iar cea minimă de -2…-1 grad.

PROGNOZA METEO SÂMBĂTĂ. Vremea se va răci, urmând astfel ca valorile termice să se situeze în jurul celor specifice pentru această dată. Cerul va avea înnorări și temporar se vor semnala precipitații slabe, local în estul țării și la munte și pe arii restrânse în nord și centru. Precipitațiile vor fi sub formă de ninsoare, însă în Dobrogea și în estul Munteniei trecător se va semnala și lapoviță și ploaie. Vântul va avea intensificări în cea mai mare parte a țării, cu viteze mai mari în sudul Banatului și local în Moldova, în timp ce la munte, cu precădere în zona înaltă va sufla tare, viscolind ninsoarea și spulberând zăpada. Temperaturile maxime se vor încadra între -3 și 5 grade, iar cele minime între -8 și 2 grade.

LA BUCUREŞTI. Cerul va fi mai mult noros, iar trecător vor fi posibile fulguieli, îndeosebi în primele ore și din nou spre sfârșitul intervalului. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi de 3…4 grade, iar cea minimă de -4…-2 grade.

PROGNOZA METEO DUMINICĂ. Vremea se va ameliora semnificativ sub aspectul precipitațiilor. Cerul va fi temporar noros și doar pe spații mici trecător la începutul intervalului vor mai fi posibile ninsori slabe sau fulguieli, cu o probabilitate mai mare la munte și în centru. Vântul va sufla slab și moderat cu intensificări în prima parte a intervalului la munte și în estul țării. Temperaturile maxime se vor încadra între -5 și 3 grade, iar cele minime vor fi cuprinse în general între -10 și -5 grade.

LA BUCUREŞTI. Cerul va fi temporar noros, iar la începutul intervalului trecător vor fi posibile fulguieli. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi de 2…3 grade, iar cea minimă de -5…-4 grade.