PROGNOZA METEO pentru următoarele zile. Vreme rece, lapoviţă şi ninsore la munte, ploi în rest

PROGNOZA METEO pentru următoarele zile. Vremea va fi rece în următoare perioadă. La munte sunt aşteptate ninsori, iar în restul ţării ploi însoţite de descărcări electrice. 

RomaniaTV.net
30 mai 2020, 19:56
PROGNOZA METEO pentru următoarele zile. Vreme rece, lapoviţă şi ninsore la munte, ploi în rest

PROGNOZA METEO LA NOAPTE. Cerul va fi variabil, cu înnorări în regiunile nordice și nord-vestice precum și la munte, iar la începutul intervalului cu o probabilitate destul de ridicată și în cele sud-estice, unde pe arii în general restrânse va ploua. Ploile vor avea mai ales caracter de aversă, vor fi posibile descărcări electrice, iar cantitățile de apă, izolat vor depăși 10…15 l/mp. Vântul se va intensifica treptat în Carpații Orientali, în special în zona înaltă, unde la rafală se vor depăși viteze de 80 km/h, iar în restul teritoriului va sufla slab și moderat, cu intensificări de scurtă durată asociate în primele ore ale nopții- asociate ploilor. Temperaturile minime se vor încadra între 3 și 14 grade.

VREMEA ÎN BUCUREȘTI. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări la începutul intervalului, când vor mai fi posibile ploi de scurtă durată și descărcări electrice. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura minimă va fi de 8…10 grade.

PROGNOZA METEO DUMINICA. În vestul, centrul, nordul și nord-estul țării, la deal și la munte, valorile termice se vor situa sub cele normale perioadei, vor fi înnorări în cea mai mare parte a intervalului, iar treptat dinspre nord-vest aria ploilor se va extinde. Ploile vor avea și caracter de aversă, iar cantitățile de apă înregistrate prin acumulare, pe arii restrânse vor fi însemnate. Îndeosebi în masivele nordice, la altitudini mari, trecător precipitațiile vor fi și sub formă de lapoviță și ninsoare. În restul teritoriului, regimul termic va fi caracterizat de valori în general apropiate de cele climatologic specifice datei, cerul va fi variabil, și doar pe suprafețe restrânse, cu o probabilitate mai mare în sud-est, după orele prânzului vor fi manifestări de instabilitate atmosferică – respectiv perioade cu averse posibil torențiale, descărcări electrice și izolat căderi de grindină.

Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări în prima parte a intervalului la munte, în special în zona înaltă a Carpaților Orientali, unde la rafală se vor depăși 80…90 km/h, iar la viteze mai mici, în medie de 45…50 km/h, local și temporar în majoritatea regiunilor, dar cu precădere în cele sud-vestice, sudice și centrale. Temperaturile maxime se vor încadra între 11…12 grade în Maramureş și 25 de grade în Muntenia, iar minimele vor fi cuprinse între 5 și 15 grade, cu cele mai ridicate valori în nordul litoralului.

VREMEA ÎN BUCUREȘTI. Regimul termic va fi caracterizat de valori apropiate de cele normale pentru această dată, astfel temperatura maximă se va situa în jurul a 24 de grade, iar cea minimă va fi de 10…11 grade. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări temporare ziua, când la rafală se vor atinge viteze de 45…50 km/h.

PROGNOZA METEO LUNI. În vestul, centrul, nordul și nord-estul țării, valorile termice vor continua să se situeze sub cele normale perioadei, înnorările vor fi persistente, iar local și temporar va ploua. În restul teritoriului, valorile de temperatură se vor menține în general în jurul celor climatologic specifice datei, iar nebulozitatea se va accentua treptat după orele prânzului și vor fi perioade în care pe arii în general restrânse se vor semnala fenomene specifice instabilității atmosferice, respectiv averse, descărcări electrice și izolat căderi de grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, pe suprafețe mici se vor înregistra cantităţi de apă însemnate. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări temporare la munte, iar pe arii restrânse ziua în vest și sud, iar noaptea cu precădere în sud-est. Temperaturile maxime se vor încadra între 13 și 24 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 5 și 13 grade.

VREMEA ÎN BUCUREȘTI. Valorile termice se vor situa în jurul celor normale pentru începutul lunii iunie. Cerul va fi variabil în prima parte a zilei, apoi înnorările se vor accentua treptat, iar cu o probabilitate mai mare din orele serii vor fi perioade cu fenomene specifice instabilității atmosferice, respectiv averse și descărcări electrice. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări de scurtă durată în timpul ploilor. Temperatura maximă va fi de 22…23 de grade, iar cea minimă de 11…12 grade.

PROGNOZA METEO MARTI. Vremea va fi rece pentru începutul lunii iunie în cea mai mare parte a țării. Instabilitatea atmosferică va fi accentuată și se va manifesta prin înnorări, averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului, cu o probabilitate mai mare în sud-vestul, sudul și centrul țării și pe arii mai restrânse în rest. Astfel de fenomene vor fi mai frecvente după-amiaza și seara, ploile vor avea și caracter torențial, iar pe arii restrânse se vor înregistra cantități de apă mai însemnate și căderi de grindină. La altitudini mari vor fi și precipitații sub formă de lapoviţă sau ninsoare.

Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări locale şi temporare, în special în vestul și estul teritoriului. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 12 și 22 de grade, iar cele minime între 3 și 13 grade, mai scăzute în depresiuni.

VREMEA ÎN BUCUREȘTI va deveni mai rece decât în mod normal pentru începutul lunii iunie, cu o maximă termică ce se va situa în jurul valorii de 20 de grade. Cerul va avea înnorări, iar probabilitatea pentru averse va fi mai ridicată spre seară și noaptea.

Ploile vor putea avea și caracter torențial și vor fi posibile descărcări electrice. Vântul va sufla moderat. Temperatura minimă va fi de 9…11 grade.

PROGNOZA METEO MIERCURI. Vremea va fi în continuare mai rece decât în mod normal pentru această perioadă, iar gradul de instabilitate atmosferică destul de ridicat în aproape toate regiunile. Cerul va avea înnorări temporar accentuate și local se vor semnala ploi ce vor avea și caracter de aversă, trecător însoțite de descărcări electrice. Izolat vor fi posibile cantități de apă mai însemnate și căderi de grindină. Pe crestele montane precipitațiile vor fi și sub formă de lapoviţă sau ninsoare. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări la munte și în timpul ploilor. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 15 și 23 de grade, iar cele minime între 3 și 13 grade.

VREMEA ÎN BUCUREȘTI va fi în continuare mai rece decât în mod normal pentru începutul lunii iunie. Cerul va avea înnorări, iar probabilitatea pentru averse va fi ridicată. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi de 20…21 de grade, iar cea minimă de 8…10 grade.

TENDINŢA EVOLUŢIEI VREMII de JOI pana DUMINICA

ÎN ȚARĂ
Vremea se va încălzi treptat, iar manifestări specifice instabilității atmosferice se vor semnala pe arii mai extinse spre sfârșitul intervalului de prognoză.

BUCUREȘTI
Valorile termice vor crește treptat, iar probabilitatea pentru manifestări specifice instabilității atmosferice va fi relativ scăzută.

Citeşte şi COD GALBEN de vijelii, ploi şi grindină în următoarele ore. Este vizat şi Bucureştiul