Programul „O masă caldă pentru elevi”, eșec total la o școală din Mehedinți. Copiii sunt hrăniți cu sandvișuri cu salam și cartofi prăjiți

În locul programului „O masă caldă pentru elevi”, copiii dintr-o școală din Mehedinți primesc zilnic mâncare fast-food. Meniul a apărut după ce a fost făcută o sesizare legată de sandvișurile pe care elevii le primeau înainte.

23 nov. 2023, 08:49
Programul „O masă caldă pentru elevi”, eșec total la o școală din Mehedinți. Copiii sunt hrăniți cu sandvișuri cu salam și cartofi prăjiți
Programul „O masă caldă pentru elevi” într-o școală din Mehedinți

Programul „O masă caldă pentru elevi”, o misiune greu de îndeplinit pentru o școală din Mehedinți. Copiii de aici primesc zilnic mâncare fast-food, asta după ce a apărut o sesizarelegată de sandvișurile pe care aceștia le primeau înainte.

Citește și: Vești bune pentru elevi! Marcel Ciolacu a făcut anunțul. ”Programul „Masă caldă în școli” trebuie să continue”

Instituția de învățământ a fost amendată pentru că firma care livra mâncarea nu este autorizată să facă acest lucru. Meniul primit de elevii școlii Căzănești pare o glumă: cartofi prăjiți, o felie de cașcaval, o felie subțire de salam, puțină varză și ketchup, toate între două chifle de pâine.

O învățătoare surprinsă de jurnaliști a refuzat să comenteze și a încercat să scape de reporteri atunci când a fost rugată să vorbească despre această situație, potrivit realitatea.net.

„Sunt cadru didactic, nu intrați că chem poliția”, a fost reacția învățătoarei.

Directoarea școlii din Mehedinți are și o explicație legată de meniul primit de elevi: „Masă caldă vă spun că nu are cum să fie în școală. Lucrăm în două schimburi, școala e în reabilitare, nu avem spațiu să servim masa caldă”, spune Monica Pop, directoarea Școliii Căzănești.

Citește și: Programul „Masă caldă în școli”, un adevărat dezastru. Elevii de la un liceu tehnologic au primit mâncare stricată și cu gândaci

În timp ce părinții sunt indignați de ceea ce se întâmplă, reprezentanții primăriei spun că nu au soluții. Asta în condițiile în care, în România, 25% dintre copii au probleme cu obezitatea.