Programul RABLA 2020. Anunţ important pentru şoferi. Ce se schimbă

Programul RABLA 2O2O. Mii de vouchere urmează să fie împărţite prin programele RABLA. Anul acesta există ecobonusuri care pot fi cumulate cu valoare tichetului. Cei care vor să-şi cumpere maşini noi s-au înscris deja pe liste. 

RomaniaTV.net
02 mart. 2020, 06:03
Programul RABLA 2020. Anunţ important pentru şoferi. Ce se schimbă

În următoarele zile, dealerii auto se pot înscrie în programul Rabla. De la jumătatea lunii, ministerul Mediului vrea să deschidă oficial programul și pentru clienți.

Pentru o maşină electrică cumpărată prin programul Rabla Plus statul oferă un bonus de 45 de mii de lei, echivalentul a 10 mii de euro. Valoarea voucherului clasic rămâne la 6.500 de lei şi poate fi cumulată în funcţie de motorizare cu un ecobonus de 1.000 de lei sau de 1.700 de lei.Tot mai multi români sunt interesaţi de mașinile electrice, dar și hybride.

Unii dealeri auto, pe lângă acei 6.500 de lei pe care un cetăţean îi primeşte atunci când casează o maşină mai veche de 10 ani, dublează acest beneficiu. Alţii oferă pachete gratuite pe perioada garanţiei, potrivit a1.ro. 

În medie, prețurile mașinilor cumpărate prin programul Rabla variază între 10 mii și 15 mii de euro. În 2020, Programul Rabla a fost extins și la motociclete. Pentru una cu propulsie electrică, reducerea este de 3.000 de lei.

Citeşte şi Se dau bani de la stat pentru maşini, electrocasnice şi modernizări de locuinţe. Ce condiţii trebuie îndeplinite