Proiect de lege: elevii din învăţământul de stat ar putea primi, anual, 350 de lei pentru uniforme şcolare

Începând cu anul şcolar 2021-2022, elevii din învăţământul de stat ar putea beneficia de 350 de lei, bani pentru achiziţionarea de uniforme şcolare. Proiectul este iniţiat de senatorul PMP Cătălin Lucian Iliescu şi vizează modificarea articolului 5 din Legea nr.35/2007 privind creşterea siguranţei în unităţile de învăţământ, scrie News.ro. Proiectul de lege a fost votat în Senat, iar iniţiativa se află în procedură de urgenţă. Decizională este Camera Deputaţilor.

RomaniaTV.net
11 aug. 2020, 15:29
Proiect de lege: elevii din învăţământul de stat ar putea primi, anual, 350 de lei pentru uniforme şcolare

Un amendament la acest proiect de lege susţine necesitatea introducerii, în învăţământul de stat, a unui semn distinctiv pentru unitatea de învăţământ.

Consiliile profesorale, cu acordul consiliului reprezentantiv al părinţilor şi cu consultarea reprezentanţilor elevilor, stabilesc pentru elevii unităţii de învăţământ respective cel puţin un semn distinctiv cum ar fi: ecuson, uniformă, eşarfă sau alte asemenea”, arată amendamentul depus de senatorul PSD Liviu-Marian Pop.

Citeşte şi Preşedintele Academiei Române: „Ne pripim. Omenirea a trecut prin momente mult mai grele, dar educaţia publică s-a făcut faţă în faţă”

În cazul introducerii uniformelor şcolare, elevii din învăţământul de stat ar urma să primească o sumă anuală de 350 de lei.

De asemenea, „consiliile profesorale, cu acordul consiliului reprezentantiv al părinţilor şi cu consultarea reprezentanţilor elevilor, pot stabili modelul uniformei şcolare pentru elevii unităţii de învăţământ respective din învăţământul general obligatoriu de stat. Pentru acoperirea costurilor uniformelor şcolare se acordă o sumă de 350 de lei/ an şcolar pentru fiecare elev, sumă care se atribuie în cote egale în fiecare semestru. Fondurile necesare pentru aplicarea prezentei legi se asigură din bugetul Ministerului Educaţiei şi Cercetării”, potrivit unui amendament al senatorului PSD Ecaterina Andronescu.