Proiect PNL-PDL: Avocatul Poporului, obligat să sesizeze CCR la cererea a 10.000 de cetăţeni

Alianţa Creştin Liberală (ACL) va depune la începutul sesiunii parlamentare un proiect de lege care prevede ca Avocatul Poporului să fie obligat să sesizeze Curtea Constituţională sau alte instituţii dacă primeşte o petiţie semnată de 10.000 de cetăţeni.

RomaniaTV.net
07 aug. 2014, 10:12
Proiect PNL-PDL: Avocatul Poporului, obligat să sesizeze CCR la cererea a 10.000 de cetăţeni

Noi am iniţiat un proiect legislativ pe care ACL îl va depune la începutul sesiunii parlamentare, care prevede ca Avocatul Poporului, la primirea unei petiţii semnată de 10.000 de cetăţeni, să fie obligat să sesizeze Curtea Constituţională sau alte instituţii ale statului.

Propunerea vine ca urmare a modului în care se comportă instituţia Avocatul Poporului. După cum ştiţi, noi şi alte asociaţii profesionale sau societatea civilă au sesizat Avocatul Poporului în ceea ce priveşte Ordonanţa de Urgenţă 49/2014, cea care modifică în mod abuziv şi nociv legea educaţiei naţionale.

CITEŞTE ŞI Ponta: Modificarea Legii Educaţiei prin Ordonanţă de Urgenţă repară greşelile Guvernului PDL

Avocatul Poporului a refuzat să sesizeze CCR, drept urmare, vom avea în vedere această modificare’, a spus Adriana Săftoiu, purtătorul de cuvânt al PDL, într-o conferinţă de presă, scrie Agerpres.

Săftoiu a adăugat că e de remarcat că Victor Ciorbea, cel care conduce instituţia Avocatul Poporului, a reacţionat imediat când a fost sesizat de omul de afaceri George Becali, dar atunci când îl sesizează Opoziţia sau organizaţiile profesionale le refuză categoric.

CITEŞTE ŞI LEGEA Educaţiei, la CCR. Avocatul Poporului îi răspunde preşedintelui Traian Băsescu