Proiectul de buget pentru 2013 prevede amânarea creşterii accizelor până la 1 iulie

Publicat: Luni, 21 Ianuarie 2013 15:22 // Actualizat: Luni, 21 Ianuarie 2013 15:43 // Sursa: RTV.net

Ministrul Finanţelor Publice, Daniel Chiţoiu, a afirmat luni că proiectul de buget pentru 2013 prevede o decalare a creşterii accizelor de la 1 iulie la 1 aprilie şi o simplificare a impozitării IMM-urilor.

Foto: România TV

"Vom decala calendarul de creştere a accizelor de la 1 iulie la 1 aprilie şi vom introduce o taxă suplimentară de 0,5% pe cifra de afaceri pe exploatarea resurselor naturale pentru a asigura fonduri pentru cofinanţare la fonduri europene. Cea mai mare parte a veniturilor colectate în plus, de peste trei miliarde de lei, deci 0,5 % PIB, se vor duce pentru cofinanţarea la fondurile europene. Sunt mai multe măsuri de corecţie a unor deduceri la calculul impozitului pe profit în Codul Fiscal", a spus Daniel Chiţoiu, la sfârşitul şedinţei USL.

El a precizat că proiectul de buget pentru anul 2013 presupune o ajustare a impozitării în sensul simplificării acesteia pentru IMM-uri şi microîntreprinderi care au cifra de afaceri sub 65.000 de euro, potrivit agerpres.ro.

"De asemenea, introducem impozitarea suplimentară la veniturile obţinute din liberalizarea preţului la gaze la companiile producătoare de gaze. Împreună cu Ministerul Agriculturii am simplificat şi am lărgit baza de impozitare la impozitul pe veniturile obţinute din agricultură în toate domeniile - vegetal, animal, pomicol - în sensul simplificării şi în sensul extinderii bazei de impozitare şi creării unui mediu concurenţial, adică să eliminăm evaziunea fiscală din zona agriculturii", a mai spus Chiţoiu.

loading...
1 Comenteaza // Vezi comentarii
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
21 ian 15:37
...buget pentru 2013 prevede o decalare a creşterii accizelor de la 1 iulie la 1 aprilie şi o simplificare a impozitării IMM-urilor. Citește mai departe… via RTV.NET – Stiri – Ştiri web design & ...
1
EUR
4.8026
RON
23 Feb
noapte 0 °
zi 12 °
Ultimele joburi adaugate
24 H