Proprietarul Dacia prelungeşte perioada de întrerupere a producţiei la fabrica de la Mioveni. Peste 15.000 de angajaţi sunt afectaţi

Groupe Renault România a anunţat, joi, că se prelungeşte perioada de întrerupere a producţiei la uzinele Dacia de la Mioveni pentru a preveni răspândirea epidemiei de coronavirus. Decizia a fost luată în acord cu partenerii sociali "în contextul propagării virusului COVID-19 la nivel global şi al evoluţiei crizei sanitare".

RomaniaTV.net
02 apr. 2020, 12:50
Proprietarul Dacia prelungeşte perioada de întrerupere a producţiei la fabrica de la Mioveni. Peste 15.000 de angajaţi sunt afectaţi

„În vederea reluării producţiei, compania acţionează pentru a aplica măsuri corespunzătoare, care să asigure angajaţilor protecţie în desfăşurarea activităţii. Angajaţii şi partenerii de business vor fi informaţi despre activităţile Groupe Renault România şi redemararea producţiei”, se arată într-un comunicat al Groupe Renault România, citat de Agerpres.

Pandemia de coronavirus: Producătorii auto opresc producţia în fabricile din Europa

Groupe Renault România a anunţat iniţial că întrerupe producţia la uzinele din Mioveni în perioada 17 martie – 5 aprilie, în contextul pandemiei de coronavirus.

Renault trimite angajaţii terţiari din Paris în şomaj parţial

Joi, Virgil Popescu, ministrul Economiei, a declarat că reprezentanţii Dacia pregătesc un plan de reluare a producţiei în aşa fel încât să protejeze sănătatea angajaţilor. Acest lucru se va întâmpla, cel mai probabil, în a doua parte a lunii aprilie.

„După întâlnirea pe care a avut-o la Guvern aseară, am mai avut o videoconferinţă cu mai multe industrii, printre care şi cu cei de la Dacia, direct de la fabrică. Ei mi-au spus că pregătesc un scenariu de reluare a producţiei, în aşa fel încât să protejeze sănătatea oamenilor. Gândiţi-vă că acolo sunt 16.000 de salariaţi, dar gândesc un flux de lucru, în aşa fel încât să se respecte distanţa de 1 – 1,5 metri între salariaţi, să aibă măşti de protecţie, biocide, geluri de dat pe mâini, astfel încât lucrul să se desfăşoare în siguranţă. Acesta e un lucru pe care pe mine mă bucură. Asta înseamnă că oamenii aceştia gândesc să dea drumul la producţie”, a spus ministrul, la Digi 24.

BILANŢ CORONAVIRUS ROMÂNIA. 2738 persoane infectate cu COVID-19 până la 2 aprilie. Circa jumătate din cazuri, la Bucureşti şi Suceava