Proprietarul Liberty Galați, vizat de mai multe procese internaționale pentru spălare de bani

Veștile proaste continuă să vină pentru baronul oțelului Sanjeev Gupta, proprietarul GFG Alliance (Gupta Family Group) care deține și combinatul Liberty Galați din România. Pentru omul de afaceri anglo-indian, căderea ar putea fi chiar mai rapidă decât creșterea. Falimentul principalului său finanțator, Greensill Capital, în martie 2021, a scos la iveală fragilitatea imperiului său.

08 dec. 2021, 13:47
Proprietarul Liberty Galați, vizat de mai multe procese internaționale pentru spălare de bani

O ancheta Parchetului din Paris riscă să scuture imperiul baronului oțelului Sanjeev Gupta, proprietarul GFG Alliance (Gupta Family Group) care deține și combinatul Liberty Galați din România.

Parchetul din Paris a deschis în acest an o anchetă privind suspiciuni de „utilizare abuzivă a activelor corporative” și de „spălare de bani” în cadrul conglomeratului GFG Alliance. Printre fapte: dispariția misterioasă a unui împrumut garantat de stat de 18 milioane de euro într-un cont din Germania, scrie Economica.net.

Citeşte şi: Managerul care i-ar fi dat mită 22 de tone de tablă lui Costel Alexe a fost demis

GFG Alliance deține în România, prin intermediul Liberty Steel, fostul combinat Sidex Galați, achiziționat de la ArcelorMittal în 2019, care numără în prezent aproximativ 5.000 de angajați. Gupta a negat în vara acestui an că Liberty Galați ar fi afectată de problemele financiare de la nivel internațional. Mai mult, Gupta s-a arătat interesat și de preluarea COS Târgoviște, însă oferta a fost considerată de administratorul judiciar ca fiind nesustenabilă și în final a pierdut în favoarea grupului italian Beltrame care deține în România Donalam Călărași.

Citeşte şi: Iată cine e presupusul amant al Irinei Tănase. Bărbatul care a distrus relația de iubire a lui Dragnea e din Galați!