Proprietăţile ascunse ale cepei. Iată cât bine îţi poate face această legumă

Ceapa are numeroase beneficii pentru organismul nostru. Iată de ce ar trebui să o consumăm mai des!

RomaniaTV.net
16 mai 2016, 09:21
Proprietăţile ascunse ale cepei. Iată cât bine îţi poate face această legumă

Această legumă este o sursă bogată de fier (previne anemia), fibre, potasiu, vitaminele A (protejează pielea şi mucoasele), B (ajută la creşterea metabolismului, îmbunătăţirea sistemului imunitar și a celui nervos şi menţinerii sănătăţii pielii şi muşchilor) şi vitamina C (creşte rezistenţa sistemului imunitar).

În plus, ceapa are proprietăţi antibiotice, antiinflamatoare (de efect pentru gută şi artrită), antiseptice (luptă împotriva bacteriilor, inclusiv E. Coli şi Salmonella, infecţii la nivelul tractului urinar), antimicrobiene şi carminative (de efect pentru constipaţie şi balonări).

Citeşte şi  De ce este bine să te ungi cu ceapă pe sprâncene

Ne păzește de cancer

Este bine de știut și faptul că, acestă legumă poate să acumuleze seleniu din sol, o substanță protectoare impotriva aparitiei cancerului. Un studiu realizat de cercetătorii italieni a demonstrat că mâncatul cepei reduce mult riscul de apariție a mai multor tipuri de cancer.

Aici amintim câteva dintre ele: bucal, esofagian, colo-rectal, laringian, de sân, ovarian, de prostată, renal. În plus, consumul de ceapă zilnic (crudă) reduce cu cel puțin putin 50% riscul de apariție a cancerului de stomac și a celui de sân.

Citeşte continuarea pe click!sanatate.ro