Propunere radicală: Nevaccinații să-şi plătească singuri spitalizarea

La sfârșitul lunii iulie în Italia a fost observată o creștere puternică a cazurilor de coronavirus.

01 sept. 2021, 09:44
Propunere radicală: Nevaccinații să-şi plătească singuri spitalizarea

Propunere radicală. În România, s-a propus tăierea sporurilor pentru medicii care nu se vaccinează şi testarea obligatorie pe banii lor, iar în învăţământ, ministrul Sorin Cîmpeanu a propus o „vacanţă” pentru profesorii care nu se vaccinează şi refuză testarea gratuită. În alte ţări, măsurile sunt mult mai radicale. Franţa merge până la concedierea dascălilor care nu s evaccinează, iar Italia propune ca nevaccinaţi să fie trataţi pe banii lor în spitalele de stat.

„Nevaccinaţii care contractează Covid și ajung în unităţile de urgenţă ale spitalelor din Lazio vor trebui să îşi plătească spitalizările”, a spus Alessio D’Amato.

Noi reguli pentru deschiderea şcolilor. Ce prevede Ordinul comun al Ministerelor Educaţiei şi Sănătăţii
Acesta a mai spus apoi că cuvintele sale nu ar trebui luate ca o simplă provocare, deoarece există deja modele de referință pentru acest tip de procedură.

De exemplu, autoritățile din Lombardia au un sistem prin care, la externare, pacientului să îi fie înmânată ”nota de plată” pentru spitalizare.

De miercuri, românii care intră în Bulgaria trebuie să prezinte certificat de vaccinare sau test Covid negativ. Precizări importante de la Poliţia de Frontieră
”Pacienții care refuză vaccinarea trebuie să își asume consecința acțiunilor lor”. ”Oamenii aceștia care ajung la spital, înțeleg pericolul în care se găsesc, și de obicei regretă decizia pe care au luat-o”, a mai spus D’Amato, potrivit The News Glory.

La sfârșitul lunii iulie în Italia a fost observată o creștere puternică a cazurilor de coronavirus. Astfel, numărul de noi infectări a crescut cu aproape 65%, iar numărul de decese cu 46%. Potrivit acestor date, experții consideră că al patrulea val al pandemiei a început în Italia.


loading...